Airport Express copycat

5 reacties

Bij AnandTech is er een review verschenen over de Creative Labs Sound Blaster Wireless Music. Dit toestel biedt de mogelijkheid om muziek door te zenden vanaf een PC naar een stereo-installatie via het draadloos netwerk. Waar hebben we dit nog gehoord?

De Sound Blaster Wireless Music is voorzien van een afstandsbediening met LCD display. Jammer genoeg is de afstandsbediening erg onhandig wegens zijn grote afmetingen. Een ander nadeel is de tijd tussen het veranderen van nummer en het spelen van de muziek die kan oplopen tot meer dan 9 seconden. Het configureren en installeren van de software is ook redelijk omslachtig. Dit toestel werkt niet met een Mac maar dit is misschien maar best ook.

In de USA is het toestel te koop voor rond de $200. Dit is een stuk duurder dan Apple’s Airport Express.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Er is natuurlijk niets nieuws onder de zon.
  En in die zin is Apple’s Airport Express de copycat.

  We hebben bijvoorbeeld ook nog dit apparaatje: MicroLink dLAN Audio

  http://www.devolo.nl

  Doet i.c.m. een standaard homeplug hetzelfde als de Airport Express.
  Het bijzondere van de Microlink is echter de transmissie via het stroomnetwerk.

 • Profielfoto
  von

  Inderdaad, Airport Express of Sound Blaster Wireless Music zijn totaal geen vernieuwende producten. Zo’n dingen bestaan al lang, met lcds, afstandsbediening, en muziek gestreamd ofwel over ethernet of over wireless. Het leuke aan airport express, is dat het werkt met itunes. De andere producten hoogstens via een omweg.

 • Profielfoto
  gretver

  grappig dat apple nu het goedkoopste is… DAt maak je niet vaak mee.

 • Profielfoto
  franswilco

  Op Noordzee FM promoten ze bij Winston schelegast ook een Airport Express rop off. De Netplay ofzo iets.

 • Profielfoto
  Sad

  leuk he? ze maken er altijd zo’n “net niet” apparaat van.