Zoeken is hot, vinden hotter

5 reacties

Google staat ver boven aan de top wat betreft zoektechnologie. Apple blijkt op dit gebied ook een appeltje te kunnen schillen en komt met Spotlight. En zoals we van Apple gewend zijn doen ze er altijd een schepje bovenop. Zo zoekt Spotlight niet alleen goed of slim maar ook naar alles. Iets wat Google al langer kent.

Google heeft bekend gemaakt een zoek tool te ontwikkelen voor Windows; een groot gevaar voor Microsoft. Google verslaat ze al in het zoeken, binnenkort e-mail (gmail tegen Hotmail) en nu dringen ze ook het systeem zelf binnen. Microsoft heeft nu officieel aangekondigd met een betere zoektechnologie in het systeem te komen. Het kan bijvoorbeeld e-mailberichten, documenten en databestanden doorzoeken. Gezien Apple op de WWDC Spotlight heeft geïntroduceerd in Tiger, ziet dit er dus naar uit een “geforceerde” photocopiers-actie.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  ridesmet

  “…gewenD zijn…”

 • Profielfoto
  Gans

  Hoe groter je harde schijf, hoe meer rommel… Wat ook goed helpt is een zoeken op files die langer dan vier jaar geleden zijn gemaakt en langer dan twee jaar niet geopend zijn. Kan gewoon weg… dan heb je helemaal niet zo’n geavanceerde zoektechnologie nodig. Niet iedereen heeft een groot bedrijf met meer dan een miljoen regelmatig gebruikte files…

 • Profielfoto
  Elger

  Ik ben nog steeds benieuwd of spotlight ECHT vind waar ik naar zoek. Ik neem aan dat er naar de inhoud van bestanden word gekeken, dus als ik zoek naar “MacAttack is geweldig” er dus .chat files verschijnen in de zoekresultaten.

 • Profielfoto
  archivaris

  Ik ben vooral nieuwsgierig of de zoekfunctionaliteit beter word dan die van Devonthink voor het OS X platform.
  En of het zoeken met geavanceerde booleaanse functies (XOR enzo) dan ook mogelijk word. En natuurlijk het zoeken met strings van booleaanse commando’s net als in Dialog, waarbij de voorafgaande zoekacties in het geheugen bewaard blijven, dat zou pas vet koel zijn. Dan word OS X een walhalla voor zoekprofessionals.

 • Profielfoto
  whoffenbach

  “Microsoft heeft nu officieel aangekondigd met een betere zoektechnologie in het systeem te komen. Het kan bijvoorbeeld e-mailberichten, documenten en databestanden doorzoeken. Gezien Apple op de WWDC Spotlight heeft geïntroduceerd in Tiger, ziet dit er dus naar uit een “geforceerde” photocopiers-actie.”

  Nou, nou, niet te snel. Micros**t belooft dit al een tijdje voor Longhorn. Als ze dat loskoppelen van Longhorn kunnen ze het eerder brengen. Laat dat van die photocopiers dus maar weg.