Packard Bell zegt marktleider mp3-spelers te zijn

26 reacties

Met de regelmaat van de klok predikt Apple dat de iPod marktleider is in de markt voor MP3 spelers. Packard-Bell komt nu met een persbericht dat de iPod verkopen in Nederland niet zoveel voorstellen en dat Packard Bell de marktleider is in de MP3 markt. Webwereld bericht hierover naar aanleiding van marktonderzoek van GFK.

[textquote]In het eerste kwartaal zou Packard Bell in Nederland een marktaandeel hebben van 37,2 procent. De tweede plek wordt ingenomen door iRiver met een aandeel van 8,5 procent. Philips volgt met 5,1 procent, terwijl Apple het moet doen met 2,8 procent.[/textquote]
Opvallend daarbij is dat deze percentages slaan op verkochte aantallen en niet op omzet. Packard Bell verkoopt namelijk primair flash MP3 spelers, veelal als extraatje bij een USB key. Verderop in het artikel wordt gemeld dat flash-spelers 90% van de markt uitmaken, waar het om aantallen gaat. Wanneer wordt gekeken naar omzet, dan nemen harddisk spelers (zoals de iPod) 75% van de markt voor hun rekening!

Aangezien Packard Bell qua aantallen 37,2% van de totale markt verkoopt en flashspelers 90% van de markt zijn, heeft Packard Bell in aantallen een marktaandeel van 41,3% in alleen de flashspelers markt. Aangezien de flashspelers qua omzet 25% marktaandeel van alle MP3 spelers hebben, heeft Packard Bell dus 41,3% van 25% van de omzet in de MP3 markt, oftewel maar 10,3% .

Overigens heeft de persvoorlichter van Apple aangegeven verbaasd te zijn over de cijfers: “Mijn gezonde verstand zegt dat we tot de grotere partijen behoren, en dan zeg ik het nog heel voorzichtig. Een percentage van 2,8 procent lijkt me erg laag”.

Webwereld: Packard Bell claimt leiderschap mp3-spelers

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  That Peter

  Packard Bell, hadden die mp3 spelers dan :O

  Ooit gekeken naar packard bell laptops, die hebben precies hetzelfde toetsenbord als de vorige generatie iBooks.

  Stelletje wannabees

  Ik moet zeggen dat ik ook ‘constateer’ dat die kleine 128 mb spelertjes veel populairder zijn hier. En de iPod mini zou daar verandering in moeten brengen, dus wanneer komt dat ding nu is
  :sealed:

 • Profielfoto
  Pink Grapefruit

  Packard Bell geeft de sticks van ze weg bij elke computer en ze zitten ingebouwd in memory keys… Weinig mensen die dat echt daarvoor kopen, want wat moet je nu met 128MB aan muziek?? Zo’n speler had ik 6 jaar geleden al (nike pso en later een Iomega HipZip). Op een gegeven moment gooi je dat ding in de kast want het irriteert gewoon dat je maar 1 cd’tje kan meenemen (misschien 2).

  Dus als je gaat kijken naar gebruikscijfers dan schrik je pas echt. In NL lopen we echter weer achter op de US. Dus het duurt denk nog even voordat mensen zich gaan realiseren dat ze beter een goede (dure) iPod kunnen kopen, omdat ze deze veel meer zullen gebruiken. Geef het tijd.

  Verder ben ik nooit echt onder de indruk van gegoochel met cijfers. Typisch iets voor marketing/sales jongens :D

 • Profielfoto
  Stof

  Misschien had de titel moeten zijn “Lies, damn lies and statistics”…;)

 • Profielfoto
  That Peter

  Kennis van ons is ook salesjongen (vrouw) die zegt ook dat ze een negatieve balans van een miljoen in een positieve balans van een miljoen om kan toveren.

  Maar ja als je sticks bij je computers weggeeft (met apple look 8) )
  om vervolgens te kunnnen zeggen dat je het grootste marktaandeel hebt, kun je dan beter geen onderzoek laten doen op computers ;)

 • Profielfoto
  LeBigMac

  Cijfers zijn er om mee te goochelen! Het is vooral een andere categorie die niet had moeten worden samengevoegd, flashgeheugen/geheugensticks of HD-spelers. Of is de iPod dan ook een externe HD die muziek kan afspelen;) ?

  Als die dingen echt bagger zijn dan kan Apple de borst nat maken voor megaverkopen van de iPod (mini). Iedereen heeft dan aan de mp3speler ‘geroken’ en wil dan de echte waar je wèl wat mee kan:D

  Las op http://www.nu.nl/news.jsp?n=354586&c=54 al een ander verhaal:

  Werden er in de maanden maart en april 2003 nog slechts 2.100 MP3-spelers verkocht, in dezelfde periode dit jaar is dit aantal uitgegroeid tot 33.900, met een totale marktwaarde van bijna vijf miljoen euro.

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Het ligt er blijkbaar aan welke getallen je gebruikt (omzet <-> aantallen) en hoe je de getallen uitlegt…

 • Profielfoto
  Sad

  Misschien niet in Nederland, maar wereldwijd is de iPod marktleider in aantallen EN in omzetten.

 • Profielfoto
  WildCard

  Die Packard Bell troep ziet er niet uit gaat snel kapot en is maar 128mb>512mb? Geef ik liever wat meer uit voor een 15gb iPod die het wel goed doet en er ook nog eens ge!l uit ziet:p

 • Profielfoto
  klaasb

  geil? een iPod?
  Wat doe jij er mee, wat ik er niet mee doen?

 • Profielfoto
  Elger

  “Een percentage van 2,8 procent lijkt me erg laag.”

  Wat is dat nu weer voor een prutsantwoord van de persvoorlichter. “lijkt me erg laag”. Zoek de cijfers eens na en post ze in deze thread.:)

 • Profielfoto
  Danny Van Camp

  Ik heb er in alle geval nog geen . Was ik al tevreden geweest met zo’n flashcard/geheugenstick Player , dan had ik waarschijnlijk al eentje . Men gezond verstand zegt me echter beter te wachten op een iPod die men beurs aan kan .
  Ik weet niet of de iPod mini echt het ding is omdat ik de flashcard reader voor de iPod ook zie zitten . Ik weet niet of de iPod Mini ook zo’n functie biedt en hoe zit het met de opname mogelijkheden van deze laatste . Als de iPod Mini hier beschikbaar komt en deze mogelijkheden biedt , is het lange wachten over . Anders kijk ik misschien beter uit naar een 2de hand iPod van de 2de of 3de generatie .

  Een Packard Bell , daar denk ik niet aan .

 • Profielfoto
  Nameless little hunter

  m’n eerste computer was een pb.. ik zou het stukje ijzer “brol” willen noemen, maar dan geef ik het nog te veel krediet.. ik denk niet dat ik mijn leven zoveel errors ooit nog op 1 pc zal kunnen zien (o n g e l o o f l i j k) .. maar ik kan wel begrijpen dat het voor mensen een goedkope oplossing is, om pb spullen te kopen, ze zijn wel goedkoop (en daar houdt het dan ook wel bij op). Dus ik kan best geloven dat ze ‘de bovenhand’ hebben (maar zeker niet op kwalitiet !!)
  Ach onwetendheid is een flater, vraag maar aan andere pb kopers ;)

 • Profielfoto
  Gans

  Het is wel eens goed om een andere visie op cijfers tegenover het ongelooflijke mediageweld van apple te zien. Of we het moeten geloven is een ander punt. Ik denk dat het verkoopcijfer in aantallen in een kleine markt als nederland ontzettend snel fluctueert. Dat wil zeggen dat als je naar de cijfers van december kijkt, de iPod misschien wel met stip bovenaan staat, terwijl in in het eerste kwartaal van 2004 misschien niet zoveel iPods meer verkocht worden, simpelweg omdat heel veel mensen er al een als kertcadeau hebben gehad. Nederlanders kopen nu eenmaal hun dure dingen aan het einde van het jaar en hun wegwerpartikelen (zoals goedkope flashplayers) gedurende de rest van het jaar!
  Gegoochel met cijfers is mooi, maar je moet er niet te lang naar kijken.
  Het rare is wel dat het mensen beïnvloed die een nieuwe speler willen kopen. Veel mensen kopen een PB, dus moeten wij er ook een hebben.

 • Profielfoto
  Josh

  Fraai examensommetje.

 • Profielfoto
  Stof

  Er was een klein foutje in de rekensom geslopen, hierbij gecorrigeerd.

 • Profielfoto
  Jor1

  Tijd voor Apple om eens ÉCHT te gaan adverteren!

  enne.. GFK… Nooit van gehoord!

 • Profielfoto
  Bas_G5

  Ja zo kan ik het ook…
  Matchbox verkoopt waarschijnlijk ook de meer auto’s dan Volkswagen, Opel en Renault bij elkaar.
  :p

  Een beetje zinloos onderzoek naar mijn mening.

 • Profielfoto
  LeBigMac

  Nee nee nee het is niet alleen maar gegoochel met cijfers. Apple moet zich wel degelijk zorgen gaan maken en vooral eens (mini) iPods gaan leveren! Wat er niet is kan ik ook niet kopen. Onverschillige mensen stappen dan op een ander merk over dat wel kan leveren en soms nog goedkoper is of meer kan (filmpjes).
  Die flashgeheugenspelers zie ik overigens wel veel in de trein en iPods (cq. witte oordopjes) zelden. Misschien zijn mensen bang dat ie gejat wordt? :O

 • Profielfoto
  Laagwater

  Apple zelf is kwa cijfers de grootste goochelaar van allemaal naar mijn mening. Gezien op de keynote hoe de snelheid van de G5 word vergeleken met de snelste pentiums? 3.4/3.8 ghz is toch echt sneller dan een 2.5 ghz processor (we hebben het niet over het totale ontwerp van de computer). Maar volgens apple/Steve is het belangrijker dat je een snelheidswinst boekt in percentages ten opzichte van je snelste processor tot nu toe en dat over het afgelopen jaar en daar hebben WE de concurrentie mee verslagen…of zoiets….Aii wat zag die toespraak er stom uit. Tuurlijk weer luid applaus van de kudde schapen in front of him.
  Waarom loopt apple weer eens achter de feiten aan en duurt het maanden voordat er een beetje aan de vraag voldaan word. Is het zo moeilijk een ipodmini in grote getalen te maken? Wat denk jij waarom andere mp3 spelers in trek zijn…Ik wil ook graag een ipod mini, maar bovenal mijn mp3 draagbaar bij me…

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  @Laagwater: 3,4/3,8 is niet noodzakelijk sneller als 2,5. In de IT-wereld moet je niet louter naar de cijfers kijken, het zijn de tests die het hem doen. En de meeste tests geven Apple wel gelijk. Nog nooit gehoord van de mhz-mythe????

  PB is dikke vetten brol. Die Audio-keys zitten vol met rommel en bugs, ik zou er nooit zo eentje moeten hebben….

 • Profielfoto
  japser909

  het is gewoon de prijs…. :(

 • Profielfoto
  papa

  Allemaal onzin wat Packard Bell roept. Apple wordt er natuurlijk zenuwachtig van omdat de iPod mini er nog steeds niet is in Europa. Dat is ook gelijk het grote probleem van Apple: hun marketing is dramatisch slecht omdat ze hun belofte niet na kunnen komen. Ik weet niet wie er over de sales gaat daar maar dat lijkt nergens naar. Als die mini leverbaar wordt dan wil niemand nog zo’n USB-zooi hebben van PB want dat is prullaria. Als het echt goed spul was zouden ze het niet weggeven bij een nieuwe PC. Dus niet iets om je zorgen over te maken. Het enige wat mij zorgen baart is die marketing van Apple. In hemelsnaam, zorg dat die iPod mini snel leverbaar is en verlaag de prijs naar €199,- Zul je zien hoeveel meer mensen dat ding gaan kopen!!!!!!!!!!!!

 • Profielfoto
  Laagwater

  Mika ik weet het. Schrijf er ook bewust bij dat het puur om de processor ging en niet om de computer als geheel. Mijn punt is ook vooral dat het gewoon een onzinnige vergelijking van steve is. Ik heb de dual hier staan en het is een godswonder.

 • Profielfoto
  cubizer

  Wie is er groter??

  http://www.webwereld.nl/home.phtml

  Allemaal even stemmen (met dank aan moodjoo)

 • Profielfoto
  snipper

  Sorry hoor, maar als je die memory-sticks-met-MP3-speler van dichtbij meegemaakt hebt, begrijp je echt niet hoe iemand zo’n prulletje met een iPod durft te vergelijken.

  Beetje zoiets als een zakje friet tegenover een chique diner zetten.

 • Profielfoto
  mkoorn

  ik sluit me daar bij aan!
  iPod is veel degenlijker en mooier :D