Motorola in samenwerking met Apple voor mobieltje

27 reacties

Motorola brengt begin 2005 in samenwerking met Apple een nieuwe serie mobiele telefoons uit die de naam always with you dragen. Apple heeft voor de telefoons een programma gemaakt waardoor ze gesynchroniseerd kunnen worden met iTunes. De telefoons kunnen via USB of Bluetooth gesynchroniseerd worden.

Dit is weer een grote stap voorwaarts voor apple omdat ze daardoor hun trojan horse nog verder in de maatschappij laten doordringen.

De webcast van de aankondiging is hier te zien.
Bron: Webwereld

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Pasav

  Eerste stap …. wie weet komt er nog wel een “echte” apple phone … in samenwerking met Motorola … Vraag me alleen af waarom ze niet voor Sony Eriksson hebben gekozen …
  Ben niet zo’n fan Motorola ….

  Geen webcast via QT …:-(

 • Profielfoto
  driek

  Je moet een eindje wachten, maar dan zie je Steve :D
  En een crashende Motorola GSM:p

 • Profielfoto
  joosty

  Welk OS draaien er dan op? Nu is Motorola geloof ik met Microsoft ME..
  Gaan ze dan de OS draaien wat ook Sony Erikson en Nokia gebruiken op een toestellen of toch een eigen light versie van X…..

  Joost

 • Profielfoto
  druppelstop

  ik denk niet dat het OS van de telefoon er echt iets toedoet in dit geval, het gaat meer om de integratie met iTunes en dat zal heus niet alleen bij moto blijven.

 • Profielfoto
  thijsbrg

  Als deze phone leverbaar is ga ik mijn Sony Ericsson meteen inruilen!

 • Profielfoto
  arneblk

  Jammer dat de Motorola’s zo foeilelijk zijn:(

 • Profielfoto
  gretver

  Grappig. Apple het meest gebruiksvriendelijke besturingssysteem ter wereld en Motorola met het meest onhandige en gebruiksonvriendelijke systeem. Het zou wel te maken hebben met het feit dat Sonyericsson in de VS nauwelijks een marktaandeel heeft. Sony lijkt me een meer voor de handliggende partner…

 • Profielfoto
  aperitivo

  Ik zal wel te dom zijn, maar ik snap ’t niet. Wat kan er anders gesynchroniseerd worden met iTunes dan muziek? Maar wat moet muziek op je telefoon? Wordt een telefoon soms een soort iPod?

 • Profielfoto
  HSL

  @aperitivo.. idd.. dan wordt je telefoon ook je mp3 speler..:)

 • Profielfoto
  SvS

  En wat dacht je van de adressen/ical??
  Kan handig zijn.
  Samenwerking met Apple kan stoot in de rug geven voor Motorola op gebied van industriele vormgeving van hun mobieltjes, of heb ik het mis? Apple kennende zou het ook de design en handigheid helemaal aan (laten) passen voordat ze syncroniseren met motorola :)

 • Profielfoto
  rss

  Ligt er aan wanneer dit alles op symbian draait!! Dan zal het toch ook snel op een SE P900 of P910 draaien..?? Ik hoop het van wel want ik ben totaal geen Motorola fan!! Spul is echt brak en gemaakt voor “domme” Amerikanen. In mijn ogen is SE altijd beter keuze!! Maar dat zal nog wel komen!!
  ???

 • Profielfoto
  Pasav
 • Profielfoto
  Haddock

  Wat een slechte regie in dat filmpje. Als Steve praat zie je hem niet in beeld maar die Ed van Motorola. Zie je Steve eindelijk, hoor je alleen Ed praten. Sowieso een beetje houterige act van Motorola. Steve kan ze op het gebied van keynote’s nog wel iets leren…

 • Profielfoto
  LeBigMac

  Ik heb nog nooit klachten gehad over mijn Motorola (v3690). Als één van de eersten een clam-shell design, zeer sterke accu, valbestendig en geen bugs in de software…hij levert mij al jaren geld op met cash-deal abonnementen:D Dus als er tegen de tijd van vervanging ook nog eens een OS X vriendelijke telefoon komt dan hoor je mij niet klagen.

  :Apple: en Motorola zijn beiden Amerikaanse merken dus zo gek vind ik de samenwerking niet. Sony wil denk ik toch alleen maar ATRAC-beltonen en die gaat Steve niet leveren. Wel een goede zet als het allemaal door gaat: dan gaat bij ome Steve na de muziek(speler)-kassa nu ook de beltoon-kassa flink rinkelen!! :O

 • Profielfoto
  RoberT

  :D kijk dit is de moeite waard om op te wachten, en te gaan sparen…:)
  enne ik hoef geen IPod te kopen…helemaal top dus.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Wat een pruttelefoons zag ik dat filmpje! Lelijke designs en rommelige interfaces. Overigens zie ik voorlopig nog geen heil in de combinatie foto, video, muziek en telefoons.

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  er was een tijd dat iphone.com doorlinkte naar apple.com maar dat is niet meer zo.

  Ik wil graag een ipod waarmee ik ook kan bellen en smsen. Voor de rest hoef ik niks extra’s mee te kunnen.

  Maar ja wanneer heeft Steve naar mij geluisterd voor het laatst. :p

 • Profielfoto
  Bram

  Er is nog hoop, het is iphone.ORG , en die linkt wél door naar Apple!!! Motorola is onlangs in zee gegaan met m$. Vreemd dat Apple dan voor motorola kiest. Ik hoop dat die motorola niet op windhoos draait.

 • Profielfoto
  Sad

  Apple werkt niet zozeer samen om een mobiele telefoon te ontwikkelen.

  Apple maakt alleen een mobile versie van iTunes die Motorola gaat gebruiken in die nieuwe telefoons.

  Dus het valt allemaal best mee, maar is wel leuk nieuws!

 • Profielfoto
  HSL

  idd,.. colypolyp,.. maar een andere redacteur heeft de titel aangepast..:)

  in het stukje staat volgens mij wel duidelijk dat apple alleen het programma maakt… en volgens mij gaat alleen motorola nu nog met dat programma werken.. misschien later ook nog andere merken..
  zou wel fijn zijn als Sony ericsson er ook mee zou komen.. maar ja,.. ik heb al een iPod..:)

 • Profielfoto
  ziggy

  Vergeet niet dat Motorola jarenlang hofleverancier was van Apple. Alle processors van de classics, de performa’s en zelfs de eerste G3’s waren van Motorola. IBM is pas de laatste jaren aan boord gehaald.
  Sony is natuurlijk een rechtstreekse concurrent met hun Vaio’s en eigen muziekdienst. Die gaat Apple echt niet helpen om ook de connectie te maken met hun mobieltjes. Laat meneer Sony en mevrouw Ericsson dat maar lekker zelf uitvinden, zal Steve denken.

 • Profielfoto
  japser909

  Lijkt wel alsof alles een nieuw idee is :(

 • Profielfoto
  Ganymedus

  @Ziggy

  De G4 is ook van motorola:)

 • Profielfoto
  gretver

  “Although iTunes will be the default jukebox on future Motorola phones, the deal is not an exclusive partnership”

  http://www.forbes.com/2004/07/27/cz_ec_0727mot.html

  Kijk dat is beter.

  Wat wel interessant is trouwesn is dat zowel apple- als winsdowsgebruikers deze telefoon met itunes kunnen gaan gebruiken en syncen. Zou isync ook naar de pc geport worden?

 • Profielfoto
  Rudy-M

  Die telefoon die crashde of niet aan wilde, is eentje die op Microsoft’s Smartphone OS draait. Dat zegt al genoeg.

  Sommige noemen de SE telefoons Sony. Sony levert grotendeels alleen geld en Ericsson is nog steeds grotendeels verantwoordelijk voor de techniek, software (OS) en vaak ook het design. SE is een apart bedrijf en valt maar voor de helft onder Sony.

  Kijk maar eens naar BT op SE telefoons. Alsof het een kleine computer is. Geen restricties. Dat komt echt niet van Sony vandaan. Ericsson wil alleen open standaards ondersteunen. En aangezien Sony niks waard is zonder de Ericsson techniek…

  Apple en SE zouden een veel beter duo zijn. SE was volgens mij zelfs een van de eerste met ondersteuning voor iSync. Met veel dank aan Ericsson.

  Een programma dat er voor zorgt dat een Motorola telefoon als een iPod verschijnt in iTunes is voor mij bij lange niet genoeg om SE de rug toe te keren.

  Als Motorola succesvol de features van SE kunnen evenaren, dan denk ik er nog eens over. Misschien.

 • Profielfoto
  kenmasters

  Ik zie niet wat er mis is met motorola, ja ze hebben nu óók MS Smartphone telefoons. Maar de meeste draaien gewoon op hun eigen software, waar naar mijn mening helemaal niks mis mee is. Ik heb een Motorola V525 (geflasht naar V600) en dat vind ik een mooie telefoon en hij doet het ook nog eens uitstekend. Een Motorola telefoon die je met iTunes enzo kunt syncen klinkt mij heel goed in de oren.

  Een samenwerking met SE of Samsung zou ik ook niet erg vinden, maken beide ook leuke telefoons. Zolang het maar geen Nokia of Ms Smartphone is.

 • Profielfoto
  tricksel

  @joosty:

  Je zult wel Windows CE bedoelen, cq. PocketWindows. Windows ME is een desktop-besturingssysteem van een aantal jaar geleden.

  Verder vind ik het gek dat in de genoemde link alléén wordt verwijzen naar de webcast in ofwel Realmedia of Windows Media-formaat… Geen QuickTime! (Dat dat nog niemand is opgevallen…!!!)