Levering van de 2.5Ghz G5 vertraagd.. of toch niet?

15 reacties

De gelukkigen onder ons die een dual 2.5 Ghz G5 hebben besteld kregen de afgelopen 24 uur waarschijnlijk een mailtje in deze zin van de Apple Store:

[textquote]To Our Valued Apple Customer:

Thank you for ordering the new Dual 2.5GHz Power Mac G5!

The demand for this item has been incredible. We are shipping them as quickly as possible, but cannot meet the ship date we previously estimated for you. We now expect to ship your Power Mac on or before August 20th.

Please rest assured that we fulfill all orders in the order they are received.
If we do not hear from you prior to shipment, we will assume the revised date is acceptable, and will ship your order. We will notify you if there are any changes to the revised ship date.[/textquote]
Apple meent dus de populariteit van de G5’s te onderschat hebben (waar hebben we dat toch eerder gehoord…)

Maar in een email naar Power Mac G5 aankopers deze morgen heeft Apple het volgende verteld:

[textquote]”Recently, we notified you of a delay with your order. We are very pleased to report that we have revised the shipping estimate for your order. We now anticipate shipping your G5 by Monday, August 2. This shipping estimate is based on our very latest information and supersedes all previous communications regarding the status of your order.”[/textquote]
Enkele uren later begon Apple de Dual 2.5’s dan toch te leveren. Het is nog steeds onduidelijk waarom Apple met dit ‘valse alarm’ kwam, maar verschillende kopers werd duidelijk gemaakt dat de Apple Store per ongeluk ‘vertragingsberichten’ had verstuurd. Nu maar hopen dat ze dan toch eindelijk komen…

(Dit is trouwens mijn eerste artikel hier op MacOSX.nl, ik heb hier al eerder een nieuwsflits geplaatst, en ik hoop dat beiden bij jullie in smaak zijn gevallen)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  mulderd

  Well done Addyboy !

  Ach, Apple heeft wel meer moeite met het op tijd leveren van diverse produkten… Kijk maar eens naar de iPod. Zou de Amerikaanse markt alweer voorgaan ???

 • Profielfoto
  addyboy

  :D dankje.. ik had niet verwacht dat ik nog een reactie zou krijgen rond deze tijd:P

 • Profielfoto
  Uxmal

  Ik vind het wel meevallen met de leveringen. Voorbeeld. 6 dagen geleden airport express besteld, vandaag binnen! iPod bestellen. Aplle geeft zelfde levertijd aan. Dus valt me reuze mee allemaal.

  ;)

 • Profielfoto
  addyboy

  Ik heb een G5 2×2 ghz besteld, en deze komt in plaats van vorige week, over 2 weken of later.. omdat er Apple de productie niet aankan.. de G5 is blijkbaar toch erg populair…

 • Profielfoto
  vampire

  Een paar dagen dat deze serie G5’s werd gepubliceerd heb ik de dual 2,5 besteld. Dit was rondom 21 juni. Als je er een monitor bij bestelde zou je € 400,00 korting krijgen. Nadat ik had besteld bleek dat je een oude model G5 had moeten bestellen. Niet echt leuk om dat achteraf te horen te krijgen. Nu blijkt ook nog eens dat de G5 niet direct leverbaar is. Slechte reclame van Apple. Waarom eerst publiceren en pas 8 weken (of misschien nog langer) wachten voordat je product er is. Wat nou als je een bedrijf hebt en afhankelijk bent?

 • Profielfoto
  Fuji

  slechte reclame? misschien eens goed lezen die advertentie ;)

 • Profielfoto
  klaus

  Je hoefde helemaal niet de oude modellen te kopen om te voldoen aan die promotie hoor, je werd enkel verplicht om de 23″ te nemen, de 20″ was niet volgens de voorwaarden. Ik ken mensen zat die een nieuw model hebben besteld en daarbij de display promotie hebben gebruikt, ipv te wachten op de alu schermen.

 • Profielfoto
  vampire

  Ik heb besteld toen het oude scherm nog online stond … Ook voldoe ik aan de 23″. Maar helaas.. het stond echt op de voorwaarden (en natuurlijk in de zeer kleine lettertjes). “Deze actie geldt alleen voor de nu leverbare aparaten”. En wanneer krijg je die voorwaarden?? als je op “bestel” klikt. Helaas dus voor mij :angry:

 • Profielfoto
  Elger

  Go Addyboy:)

  Waar we dat eerder hebben gehoord? Dat hebben we gehoord bij NeXT. Dit bedrijf verkocht ook vele computers maar leverde veel te weinig.

 • Profielfoto
  klaus

  vampire, die promotie ging tot 26 juni, en de 2.5’s kon je al bestellen sinds 9 juni, en in de states zijn er dan ook zat mensen die die promotie hebben gebruikt om bij hun 2.5 een 23″ te kopen (oude). Die stelden zich dan ook terecht de vraag of die korting wel nog ging gelden als hun machine maar eind juli, begin aug ging geleverd worden. En het antwoord was ja, het ging hem simpelweg om de aankoopdatum aka besteldatum. Dus er was gn enkel probleem. Jammer voor je dat ze dit niet duidelijk gemaakt hebben, maar het was dus wel mogelijk..

 • Profielfoto
  KingOfBongo

  @Vampire ik heb in mei m’n G5 en display besteld (beide nog de oude modellen) – m’n order is toen automatisch geupgrade naar de nieuwe modellen maar de levering werd uiteraard uitgesteld. Toen ik Apple NL vroeg of de promotie dan nog steeds geldig was (omdat levering voorzien was na de uiterste inzenddatum van die coupons) zeiden zij dat die nog steeds zou gelden…

 • Profielfoto
  ZB-Rob

  Ik heb vandaag mijn iPod besteld en het is vandaag ook al afgehandeld in de zin van Visa controleren etc, dus ik ben al tevreden. Op een zaterdag nog wel :)

 • Profielfoto
  addyboy

  @ elger, ik doelde meer op de iPod Mini;)

 • Profielfoto
  vampire

  Ik heb in elk geval spullen gestuurd (orderbevesting en zo) ik hoop dat het gaat werken

 • Profielfoto
  Elger

  addyboy – het is altijd hetzelfde met apple:)