iPod kado voor nieuwe studenten

7 reacties

Een actie die navolging verdient in Nederland: De Amerikaanse Duke University geeft de eerstejaars studenten dit jaar een iPod twer ondersteuning van hun studie. Daarmee hopen ze extra studie-functionaliteit te bieden via bijvoorbeeld audiobooks en gebruik van de iPod als portable harde schijf. De iPods worden standaard al voorzien van bestanden met studiemateriaal, een calendar van het studiejaar en diverse studie-gerelateerde informatie.

De universiteit geeft zo’n 1.650 nieuwe studenten een iPod 20GB. Verder wordt aan zo’n 150 medewerkers van de universiteit ook een iPod beschikbaar gesteld. Totaal is hier zo’n $500.000 gemoeid, voor zowel de hardware als alle organisatorische rompslomp om de iPods nuttig te maken.

[textquote]Lynne O’Brien, director of Duke University’s Center for Instructional Technology, said many lecturers at the educational institute were keen to add visual and audio elements to their courses. She said it would also be useful for those courses where audio has always been a part. “The iPod project will encourage faculty to experiment with adding elements such as music, foreign language and poetry to class curricula,” she said.[/textquote]
BBC News: iPods to ‘help US students study’

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  winston

  WAAAAAAAAAAAAAT!!!!!!

  FOCK DAT WIL OOK VOLGEND SCHOOL JAAR!!!

  OF IN IEDERGEVAL ALS IK GA STUDEEREN!

  damn waarom hebben wij zowiets niet in nederland :angry:

 • Profielfoto
  Hugo

  Damn die school heeft geld over :sealed:

  Hier in nederland zijn ze daar veeeel te nuchter voor om daar het nut van in te zien.

 • Profielfoto
  Goes

  dus investeren ze maar in een nieuwe windows computer met windows NT omdat het zo handig is dat je dan alle usb functies niet kunt gebruiken. Of ze gebruiken een agenda-software die niet is te synchroniseren met de computer van studenten.

  Ze zijn niet te nuchter in nederland, ze snappen er gewoon niets van. Ze kunnen zelf niet wat ze zeggen je aan te leren. BTW ik studeer aan de Erasmus in Rotterdam, misschien dat ze elders in Nederland minder stom zijn maar hier kunnen ze structureel niets…

 • Profielfoto
  sctemme

  Gaan we dan ook collegegeld betalen zoals studenten aan Duke dat doen? Volgens Yahoo: http://education.yahoo.com/college/facts/6146.html is het collegegeld meer dan $28000 per jaar. Jawel, achtentwintig duizend dollar. Maar dan krijg je ook een iPod van $300. En Duke heeft een goed Basketball team. ;)

 • Profielfoto
  wilfred

  @sctemme: Precies, ik wilde hetzelfde zeggen. Studeren in de VS is absurd duur voor de top-universiteiten (ook voor de minder goede trouwens). Nogal logisch dat de door de staat gesubsidieerde universiteiten geen iPod op hun begroting hebben staan.

  Groeten, Wilfred

 • Profielfoto
  Goes

  precies door de staat gesubsidieerde universiteiten krijgen toch wel geld/studenten dus die kunnen al het geld gewoon weggooien aan achterhaalde dingen voor de medewerkers…

 • Profielfoto
  Statics

  WAAROM WORD DIT NIET HIER INGEVOERD?!?!?!?!