Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 28 juli 2004

iPod als infrarood afstandsbediening

De iPod mini was al een erg kleine MP3-speler, maar je kunt hier ook één van de kleinste universele afstandsbediening van maken. Je kunt het uiteraard gebruiken voor je TV, maar ook voor je DVD-speler, Direct TV, stereo set, e.d.. Eigenlijk alles wat gebruikt maakt van een infrarood afstandsbediening.

De wekelijkse How-To op de website Engadget beschrijft dit maal hoe je van een iPod (in hun geval een iPod mini, maar het is met alle iPods mogelijk) een afstandsbediening maakt. Het volgende heb je er voor nodig: een iPod, een Mac met microfoon, een Pocket PC en Total Remote van Griffin.

De hele truc achter het verhaal is dat je infrarood signalen als geluid bestanden op je iPod zet. Je kunt dus voor elk signaal een ander geluidsbestand aanmaken en deze met de betreffende naam op je iPod zetten. Bijvoorbeeld “Play” en “Stop”. De Total Remote zorgt ervoor dat het geluidsbestand weer geconverteerd wordt naar een herkenbaar infrarood signaal. Een top gadget voor de gadget freaks dus!

How-To Turn your iPod in to a Universal Infrared Remote Control

Reageer op artikel:
iPod als infrarood afstandsbediening
Sluiten