iPod als infrarood afstandsbediening

7 reacties

De iPod mini was al een erg kleine MP3-speler, maar je kunt hier ook één van de kleinste universele afstandsbediening van maken. Je kunt het uiteraard gebruiken voor je TV, maar ook voor je DVD-speler, Direct TV, stereo set, e.d.. Eigenlijk alles wat gebruikt maakt van een infrarood afstandsbediening.

De wekelijkse How-To op de website Engadget beschrijft dit maal hoe je van een iPod (in hun geval een iPod mini, maar het is met alle iPods mogelijk) een afstandsbediening maakt. Het volgende heb je er voor nodig: een iPod, een Mac met microfoon, een Pocket PC en Total Remote van Griffin.

De hele truc achter het verhaal is dat je infrarood signalen als geluid bestanden op je iPod zet. Je kunt dus voor elk signaal een ander geluidsbestand aanmaken en deze met de betreffende naam op je iPod zetten. Bijvoorbeeld “Play” en “Stop”. De Total Remote zorgt ervoor dat het geluidsbestand weer geconverteerd wordt naar een herkenbaar infrarood signaal. Een top gadget voor de gadget freaks dus!

How-To Turn your iPod in to a Universal Infrared Remote Control

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Sachin

  Tof!:D

  Het zou wel veel handiger zijn moest er een software paket komen die dit allemaal kan want nu is de procedure redelijk omslachtig …

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  En een Pocket PC; is ook niet zo vanzelfsprekend he.:)

 • Profielfoto
  klaasb

  kan dus in principe met elke mp3-player, maar ja, dan mis je natuurlijk heel veel gebruiksgemak:D
  Zou inderdaad handig zijn, als iemand er een tooltje voor maakte.

 • Profielfoto
  Sad

  hahaha cool!

 • Profielfoto
  OReason

  Vet. Jammer dat ik geen PocketPC heb. Maar ze gebruiken de PocketPC alleen omdat ze alleen daar die software op kunnen draaien, maar misscien is er wel ergens een PocketPC emulator te vinden.. ff zoeken :D.

 • Profielfoto
  Mackapoen

  Beam me up Scottie!!!! :D

 • Profielfoto
  Onno Groesz

  Zet ‘m op Shuffle-play…