MacAttack
MacAttack Nieuws 29 juli 2004

Apple geeft antwoord op Harmony

Het kon niet uitblijven natuurlijk. Apple is niet zo opgezet met de nieuwe tactiek van RealNetworks om in te breken in hun iPod. Apple vergelijkt Real dan ook met een groepje hackers. En waarschuwen Rhapsody klanten dan ook dat het mogelijk zou kunnen zijn dat hun gekochte songs in de toekomst mogelijk niet meer werken op de iPod.

[textquote]“We are stunned that RealNetworks has adopted the tactics and ethics of a hacker to break into the iPod(R), and we are investigating the implications of their actions under the DMCA and other laws. We strongly caution Real and their customers that when we update our iPod software from time to time it is highly likely that Real’s Harmony technology will cease to work with current and future iPods.”[/textquote]
Voor ons maccers maakt dit toch niets uit, vermits Rhapsody niet werkt op Mac. Maar voor onze windonese broeders is het wel een verwarrend signaal, alhoewel zij zulke praktijken al gewend zijn. Maar kan Apple deze strategie volhouden met een alsmaar stijgend marktaandeel in online muziekverkoop?

Macminute : Apple issues official statement on Real’s Harmony

Reageer op artikel:
Apple geeft antwoord op Harmony
Sluiten