Waardevolle Camino update

15 reacties

Camino is de enige OS X native browser met de bekroonde Mozilla.org render engine die zowel op Mac OS X 10.1, 10.2 en 10.3 werkt. Daarnaast is Camino de enige echte 100% native en opensource browser die OS X rijk is.

Jasper Hauser, Nederlandse woordvoerder van het Camino ontwikkel team, weet ons te vertellen dat er ook een Nederlandstalige versie van Camino beschikbaar gesteld zal worden.

Nieuw in 0.8 versie is met name de verbeterde interface en een verbeterde en vernieuwde render engine. Naast de vele bugs die verwijderd zijn, is ook het volgende nieuw:
– Een nieuwe bookmark manager (met zoek functie)
– Een nieuwe download manager
– Er is nu de mogelijkheid om de browse-geschiedenis te gebruiken met de vooruit en achteruit knoppen
– Ook Camino heeft nu een Google zoek balk

Daarnaast verdienen ook de toevoeging van type-ahead-find, de uitgebreidere pop-up blocker, de mogelijkheid om afbeeldingen te schalen, en de nieuwe cookie manager aandacht.

Update: Inmiddels is de Camino MultiLang beschikbaar, waarin ook een Nederlandse taal zit (zie de download link hieronder).

Download Camino 0.8
Camino 0.8 in Nederland
Camino website

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Rutger1981

  J*Z*S Wat een lelijke knoppen!!!!! :angry:

 • Profielfoto
  VOID

  Fris juist!
  Verder supersnel en hij vind een site in 1x! (dit in tegenstelling tot Safari, waar je regelmatig op de ververs-knop moet klikken voordat ie ‘m ‘pakt’)
  Geloof dat ik overstap. Maar hoe weet ‘mail’ dat ie Camino moet gebruiken bij links in m’n e-mails?

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Raar maar waar, je kunt in Safari bij de Algemene instellingen (te vinden in de voorkeuren van Safari) een default web browser instellen!

  Ik vind de knopjes ook niet lelijk..

 • Profielfoto
  tennapel

  Ik moet zeggen dat het verschil tussen Firefox en Camino minimaal is; ik zou niet een voorkeur voor 1 van de twee heben. En dat is wel het mooie van de Mozilla browsers: neem er 1 die je het lekkerst vindt, de pagina’s renderen toch allemaal hetzelfde.

  Ik had gedacht dat Camino sneller zou zijn dan Firefox omdat Camino Cocoa is en Firefox XUL, maar ik merk nauwelijks verschil.

 • Profielfoto
  Andre

  Ik blijf safari sneller vinden ??!

 • Profielfoto
  dada1958

  Wanneer krijgen we nou weer eens eindelijk een killer browser voor Mac OS X? Zoals IE 5 dat ooit was, lang geleden, toen we het nog met Mac OS 8.6 moesten doen:)
  Momenteel is Safari mijn default browser; er zijn wel een aantal behoorlijk irritante bugs, zo worden bijvoorbeeld formulieren te vaak niet goed ingevuld, verslikt het zich nog regelmatig in javascriptjes.
  Camino is lang niet slecht maar mist de finesse van Safari. Nog voordat Safari bestond was Chimera mijn browser, die naam hadden ze echt nooit moeten veranderen.

 • Profielfoto
  June

  Ik merk ook geen verschil tuusen camino en firefox maar ik blijf verloopig bij firefox. ontwikkelingen gaan iets sneller en je heb meer mogelijkheden met extenties;)

 • Profielfoto
  klaasb

  Dus wat Camino nu slecht maakt, ten opzichte van zijn voorgangers die luisterden naar de naam Chimera, is alleen de naam? ???

 • Profielfoto
  Castor

  Als het er al iets toe doetL, men had geen keuze:
  “For copyright reasons beyond our control, we were forced to choose a new name for the project.”

 • Profielfoto
  dada1958

  Ik had geschreven dat camino lang niet slecht is; alleen zijn er dingen veranderd en heeft Safari nu mijn voorkeur.

 • Profielfoto
  Jaks

  Euh, deze update is al ongeveer een maand uit ofzo ??? Camino is mijn default browser, er loopt al een draadje in het forum over deze browsers. Twee benchmarks tonen aan dat camino sneller is dan safari.

 • Profielfoto
  dada1958

  Die ging door voor een beta beta:) Ik heb Camino ook al zolang naast Safari en ik vind Safari, de benchmarks ten spijt, nog altijd een stuk sneller aanvoelen. Bovendien is Safari bij mijn weten de enige browser waarin de spellingscontrole bij het tikken van berichtjes zoals deze wel naar behoren werkt.

 • Profielfoto
  Yosemite

  De internationale versie (inclusief Nederlands) is trouwens ook al te downloaden:
  http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/camino/releases/Camino-0.8-MultiLang.dmg.gz

 • Profielfoto
  Hermanko

  Chimera als naam had een rechten probleem daarom nu de naam Camino. (De TVR Chimera zou dat de oorzaak van die naamsverwisseling zijn…)
  Even wennen maar het lijkt me sneller dan SAFARI te zijn. :p

 • Profielfoto
  Rnowed

  Ik vind het aanmerkelijk sneller dan Safari, maar bewegende content lijkt af en toe wat haperend.