Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 juni 2004

Voorlopig geen 3 GHz PowerMacs en G5 Powerbooks

Toen de G5 PowerMac geintroduceerd werd op de Developers Conferentie vorig jaar, beloofde Steve Jobs dat de G5 binnen een jaar op de 3Ghz zou zitten. Vandaag zijn de nieuwe PowerMacs geintroduceerd en de snelste komt niet verder dan 2.5 Ghz. Hoe zit het met die belofte?

Tom Boger, Director of Power Mac Product Marketing, zegt over die belofte het volgende:
[textquote]”Het is eigenlijk heel simpel. Toen we die voorspelling deden, realiseerden we ons niet volledig wat een enorme uitdaging het is om naar de 90 nanometer te gaan. Het bleek een veel grotere klus dan iemand kon voorspellen.”[/textquote]
Wat betreft de G5 Powerbook komt Tom Boger ook met sombere berichten. Ook hier blijkt dat het een grote klus is om een G5 in een PowerBook te krijgen. Om deze reden zegt hij dat een G5 PowerBook niet snel zal verschijnen, “zeker niet voor het einde van dit jaar”.
Dezelfde problemen gelden ook voor een G5 iMac, al kon hij dit keer geen tijdsschema geven.

Reageer op artikel:
Voorlopig geen 3 GHz PowerMacs en G5 Powerbooks
Sluiten