‘Nieuwe Beta van Virex 7.5 komt deze week’

11 reacties

Via de Virex-Beta-Discussion-List (een lijst van de fabrikant van Virex waar je je op kunt abonneren, zodat je vragen kunt stellen, je ervaringen kunt melden en suggesties kunt geven) werd door de fabrikant gemeld dat deze week de tweede Beta van Virex 7.5 uitgebracht zal worden.

Deze Beta zal waarschijnlijk beter met Panther compatible zijn, aangezien de eerste beta voortdurend op de achtergrond bezig bleef en ondertussen eindeloze foutmeldingen genereerde. Hierdoor bleef Virex veel van de processor vragen en vertraagde het systeem. Ook gaf Virex steeds dubbele meldingen. Onder Jaguar draaide de eerste Beta een stuk beter.
Hopelijk geeft de nieuwe Beta minder problemen, zodat een uiteindelijke versie niet meer zo lang op zich hoeft te laten wachten.

De uiteindelijke versie zal een enorme stap voorwaarts zijn in vergelijking tot de huidige versie 7.2, aangezien Virex 7.5 automatisch op de achtergrond de boel in de gaten kan houden, regelmatiger updates uitvoert en volgens de fabrikant op meer scant dan alleen virussen:

De uiteindelijke versie van Virex 7.5 zal over een poosje zeer waarschijnlijk voor .Mac- en XS4All-abonnees gratis te downloaden zijn en tot die tijd kan iedereen de Beta gratis proberen.

McAfee Beta Program

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  gerror

  Misschien handig als er ooit daadwerkelijk een virus komt

 • Profielfoto
  cubizer

  Ik heb net mijn Norton anti-virus verwijderd. Vertraagt alleen maar, en ik heb nog geen macvirus gezien. Nu voel ik me alleen maar afvanger voor die Windownezen die elke dag virussen hebben/krijgen. Dat mogen ze lekker zelf uitzoeken, ik doe er niet meer aan mee. En heb ik een virus, naja dan installeer ik panther even opnieuw. In 5 minuten gebeurd:D Veiligheidsbackup staat klaar, dus…

 • Profielfoto
  macpro

  Laat maar snel komen, dan kan 7.2 er van af, want dat is drie keer niks.
  Norton Anti Virus kent veel meer gebruikers gemak dan Virex op dit moment.

 • Profielfoto
  michelvdb

  Virex 7.5 is heel wat beter dan 7.2.
  Laat Apple deze upgrade/update
  ook in .Mac zetten.

 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  Om die processor vretende dingen kwijt te raken kan je in de prefs “Automatic Virus Detection” uitzetten. Zo vaak is er toch geen virus voor de Mac;-)

 • Profielfoto
  klaasb

  Ik vraag me inderdaad af wat ik met een virusscanner zou moeten. Mail heeft al een prima spamfilter (al die zooi heb je voor 99% ook te danken aan brakke Microsoft software) programma’s die me via mail aangereikt worden, draai ik toch niet.
  Pure geld verspilling als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  OMT-fan

  He…??

  Ik heb al lang 7.5 (build 5) op mijn G4

  Hoe kan dit??

 • Profielfoto
  OMT-fan

  sorry, build 51

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Virex? Heb ik al niet meeer gebruikt sinds in een SE had.
  En dat is al vrij lang geleden.
  Nooit eeen virus gezien sinds die tijd volgens mij.

 • Profielfoto
  JeePee

  Eh Hans, dat is een Beta en jij hebt Beta I, zometeen komt Beta II…:D

 • Profielfoto
  JeePee

  Hmm, de nieuwe Beta is niet uitgekomen, dat wordt dus volgende week. Er is veel feedback geweest via de lijst m.b.t. Virex, dus wellicht heeft het daarmee te maken.:D