MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

3 reacties

In de luwte tussen het uitbrengen van de nieuwe G5 en de start van de Developers Conferentie in San Francisco heeft Apple toch nog enkele mededelingen gedaan.

Allereerst meldde Apple dat de ‘Europese’ Music Store in de eerste week meer dan 800.000 songs heeft verkocht. En daarmee verkoopt het 16 maal meer songs dan de dichtstbijzijnde concurrent.

Vervolgens meldde Apple met trots dat de H.264 Advanced Video Codec door het DVD Forum is goedgekeurd om te worden gebruikt in de nieuwe generatie High Definition DVD formaat. Deze codec, die volgend jaar aan Quicktime zal worden toegevoegd, kan ervoor zorgen dat het marktaandeel van Quicktime het aandeel van Microsoft voorbij stevent.

Afgelopen week bracht Apple ook een geheel nieuwe versie uit van Remote Desktop. Remote Desktop is een programma waarmee je computers op afstand kunt bedienen. Remote Desktop komt in juli uit. Komende week zal er een uitgebreide review verschijnen op MacOSX.nl van dit programma.

Zoals gezegd begint morgen de Developers ‘Worldwide Developers Conference’ in San Francisco. Op deze conferentie zal Steve Jobs veel tijd besteden aan het demonstreren van OSX 10.4, bijgenaamd ‘Tiger’. Waaraan Steve de overige 90 minuten gaat spenderen is onbekend. De verwachting is dat ook enkele producten worden aangekondigd, waaronder vrijwel zeker nieuwe 20″, 23″ en 30″ TFT beeldschermen.

Kortom, het wordt morgen weer een spannende avond wanneer Steve Jobs om 19:00 (Nederlandse tijd) het podium bestijgt. Er is tot op heden geen Quicktime stream bekend, maar MacOSX.nl zal traditiegetrouw alles in het werk stellen om een live verslag te verzorgen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  beammeup
 • Profielfoto
  addyboy

  800000 song

  is 800.000 niet makkelijker te lezen;)

 • Profielfoto
  sctemme

  De WWDC keynote is doorgaans niet live op QuickTime. Steve praat tegen developers, en niet tegen de hele wereld. Er is pers in de zaal, en er zijn in het verleden gerust aankondigingen geweest die over de hoofden van de developers waren gericht, maar het grootste deel van de sessie is gewoonlijk vrij technisch gericht.

  Verder was vorig jaar (het eerste jaar in San Francisco) de kwaliteit van het wireless network in de zaal nihil: het kan heel goed dat ze het tijdens de keynote expres uitzetten om te voorkomen dat persoonlijke blogs etc. een betere scoop hebben dan de echte pers.:) Ik hoop dat het netwerk in het algemeen beter is dit jaar: ik ken de jongen die het dit jaar in elkaar draait. Hij doet ook de wireless voor Apachecon en dat was erg goed, maar Apachecon heeft 500 deelnemers, en WWDC 3000… :O