Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 27 juni 2004
Leestijd: 1 minuut

MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

In de luwte tussen het uitbrengen van de nieuwe G5 en de start van de Developers Conferentie in San Francisco heeft Apple toch nog enkele mededelingen gedaan.

Allereerst meldde Apple dat de ‘Europese’ Music Store in de eerste week meer dan 800.000 songs heeft verkocht. En daarmee verkoopt het 16 maal meer songs dan de dichtstbijzijnde concurrent.

Vervolgens meldde Apple met trots dat de H.264 Advanced Video Codec door het DVD Forum is goedgekeurd om te worden gebruikt in de nieuwe generatie High Definition DVD formaat. Deze codec, die volgend jaar aan Quicktime zal worden toegevoegd, kan ervoor zorgen dat het marktaandeel van Quicktime het aandeel van Microsoft voorbij stevent.

Afgelopen week bracht Apple ook een geheel nieuwe versie uit van Remote Desktop. Remote Desktop is een programma waarmee je computers op afstand kunt bedienen. Remote Desktop komt in juli uit. Komende week zal er een uitgebreide review verschijnen op MacOSX.nl van dit programma.

Zoals gezegd begint morgen de Developers ‘Worldwide Developers Conference’ in San Francisco. Op deze conferentie zal Steve Jobs veel tijd besteden aan het demonstreren van OSX 10.4, bijgenaamd ‘Tiger’. Waaraan Steve de overige 90 minuten gaat spenderen is onbekend. De verwachting is dat ook enkele producten worden aangekondigd, waaronder vrijwel zeker nieuwe 20″, 23″ en 30″ TFT beeldschermen.

Kortom, het wordt morgen weer een spannende avond wanneer Steve Jobs om 19:00 (Nederlandse tijd) het podium bestijgt. Er is tot op heden geen Quicktime stream bekend, maar MacOSX.nl zal traditiegetrouw alles in het werk stellen om een live verslag te verzorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.