DeX
DeX Nieuws 13 juni 2004

MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

Nieuws
Eindelijk weer nieuws! Het begon allemaal met het vermoeden dat de iTunes Music Store 15 juni – deze week dus – naar Europa zou komen. Steve maakte heel Appleland blij door dit gerucht later, tussen neus en lippen door, te bevestigen.

Dezelfde dag nog: de geheel onverwachte introductie van Airport Express en iTunes 4.6. Apple had al aangekondigd de major releases van hard- en software niet meer alleen tijdens Keynotes te doen, en deze zo meer over het jaar te verspreiden. Bij deze dus.

Ook was er vorige week een nieuwe software update, voor meer informatie hierover kijk je hier.
Dat Apple lekker kan hypen op z’n tijd weten we natuurlijk allemaal en dat bleek vorige week weer eens door uitspraken van Steve op een conferentie van de Wall Street Journal. Verder is er vast weer een webmaster ontslagen bij Apple’s webafdeling, getuige dit ongetwijfeld “per ongeluk” geplaatste screenshot dat de nieuwe liquid cooled PowerMac G5 toont in de AppleStore.

En ja hoor, een paar uur later waren ze er dan eindelijk: de nieuwe PowerMacs G5. 3 GHz? Welnee! Alhoewel Jobs het ons toch echt beloofd heeft, blijkt het fabriceren van een chip met dergelijke kloksnelheid een toch iets grotere uitdaging dan aanvankelijk gedacht. En dat is jammer. Uiteraard wordt onze aandacht afgeleid met zaken als de eerdergenoemde liquid cooling en een snellere SuperDrive, maar de high-end bak is in totaal 1 GHz langzamer dan beloofd. Overigens hoeven we een Powerbook G5 ook niet snel te verwachten.
De week werd afgerond met een uitgebreide review van de iPod mini.

De Lounge
– “En, wat heb jij vandaag gedaan?“, vraagt els zich af (ook met avond-editie door macpro)
Frans was in de AppleStore in Rotterdam
– De langste thread van MacOSX.nl loopt ook nog steeds (gestart door Amsterdam)
– Geloof het of niet: Rat komt met de MacOSX.nl EK Poule
– En het is bijna zover: De MacOSX.nl Exposición Solar – Aanstaande zaterdag 19.00 uur!

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week
Sluiten