Stof
Stof Nieuws 6 juni 2004

MacOSX.nl Exposé: Kijk op de afgelopen week

We beginnen de Exposé deze week feestelijk. Vandaag hebben we namelijk het 5000e lid van MacOSX.nl mogen verwelkomen. Rond het middaguur was het Mac Man die zich inschreef als lid, waarmee de magische grens van 5000 leden werd bereikt. Om dit feestelijke moment te vieren krijgt Mac Man van Microsoft een Office 2004-pakket en van Pathos een licentie voor PhotoExpress aangeboden! Gefeliciteerd!

Op 15 december 2001 verscheen het eerste artikel op MacOSX.nl en op 28 januari 2002 werd het forum geopend. Sindsdien is MacOSX.nl dankzij de beheerders, redacteurs en moderators, maar vooral dankzij de trouwe bezoekers uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige Mac-community. En als het aan ons ligt, dan wordt het in toekomst alleen nog maar leuker en beter!

Het overige nieuws
Verder kunnen de afgelopen twee weken als nieuws-luw worden aangemerkt, zeker omdat het rumoer rond de ontdekte kwetsbaarheid in Mac OS X is afgenomen. Wel werd de Mac OS X 10.3.4-update uitgebracht. Als je ruim 40MB over de lijn had getrokken werd je systeem volgens Apple voorzien van een groot aantal verbeteringen. Helaas deden zich, zoals bij bijna elke update, ook nu in sommige gevallen weer problemen voor. De voors en tegens van de update zijn uitgebreid besproken in het forum.

Aan het softwarefront werd deze week de definitieve versie van CRM4Mac uitgebracht. Via MacOSX.nl kun je 10% korting scoren op de aanschafprijs van deze CRM applicatie van Nederlandse bodem. Daarnaast kwam een veelbelovende demo beschikbaar van het spel Call of Duty.

Verder besteedden we aandacht aan drie applicaties. Om te beginnen aan VolumeWorks, waarmee je de grootte van je Mac OS X partities kunt veranderen zonder ze eerst compleet te hoeven wissen. Ook stoeiden we met Shiira, een alternatieve browser op basis van de engine van Safari. Ten slotte keken we naar BuddyPop, een handige aanvulling op je adresboek.

De geruchtenmolen draai op volle toeren
Ook al is het nieuws beperkt, dan is er altijd nog de geruchtenmolen om je mee te vermaken. In de aanloop naar WWDC (eind juni) beginnen her en der de geruchten op te borrelen. Zo kwam AppleInsider met afbeeldingen die afkomstig zouden zijn uit de servicemanual van de komende PowerMacs. Inmiddels zijn de afbeeldingen verwijderd op last van Apple, maar zoals ze bij ‘Dit was het nieuws zeggen’: Gelukkig hebben we de foto’s nog. In ons forum wordt ook halsreikend uitgekeken naar nieuwe PowerMacs.

Ook de iPod is onderwerp van geruchten. Apple is namelijk van plan om een 60GB iPod op de markt te brengen. De bron van dit gerucht is Toshiba, de maker van de harddisks in de iPods. Zij verkondigden namelijk trots het bestaan van de 60GB disks, inclusief het feit dat Apple al een bestelling had geplaatst. Steve Jobs was ‘not amused‘. Verder gaat het vage gerucht dat Apple komende week een product of service introduceert. Misschien een nieuwe iMac… of zou het toch de Europese iTunes Music Store zijn… De tijd zal het leren.

Verder in het forum
In het forum wordt gediscussieerd over de vraag of de Mac-community neigt naar een sekte. Verder viel het op dat in Amsterdam weer een iPod poster campagne loopt. Een ander onderwerp van discussie zijn problemen met Rabobank Internetbankieren.

In de Lounge is men nog steeds gek op verhalen en muziek. En natuurlijk komt de meeting van 19 juni steeds dichterbij.

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé: Kijk op de afgelopen week
Sluiten