Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 juni 2004

Live: Keynote Steve Jobs

Op dit moment geeft Steve Jobs in San Francisco een keynote ten overstaan van zo’n 3500 developers. Aangezien er geen live stream beschikbaar is, proberen we in dit artikel live updates te geven van wat zich in de zaal zoal afspeelt. Lees verder om dit live verslag te volgen. De laatste mededelingen staan telkens bovenaan. Veel plezier!

UPDATE
De Keynote van Steve Jobs is nu hier te bekijken.


Nieuwe beeldschermen: http://www.apple.com/displays/
Mac OS X 10.4 Tiger Preview: http://www.apple.com/macosx/tiger/

 • [20.40] Steve Jobs rond af. De aanwezige developers krijgen een kopie van de Tiger preview.
 • [20.35] iChat: in Tiger zal het mogelijk zijn om te videochatten met maximaal 3 personen en te audiochatten met maximaal 10 personen. De video zal gebaseerd zijn op h.264. Steve demonstreert de videoconferentie mogelijkheid.
 • [20.30] Nieuw: Automater. Een simpele manier om scripts te gebruiken. Ook kunnen resultaten van handelingen de basis vormen voor een nieuwe handeling. Voorbeeld: plaatjes van het internet halen, toevoegen aan iPhoto om er vervolgens in iDVD een slideshow van te maken.
 • [20.27] Nieuw: Dashboard. Address Book, Calculator etc. kunnen met een klik worden weergegeven. “Expose voor widgets”. Er zijn ook widgets waarmee je informatie op het internet kunt zoeken.
 • [20.20] .Mac heeft meer dan een half miljoen gebruikers. In Tiger zal er betere .Mac samenwerking zijn. In de systeem voorkeuren zal een en ander in te stellen zijn wat betreft synchronisatie.
 • [20.10] Nieuwe technologie wordt aangekondigd: Core Image en Core Video. Met name interessant voor developers.
 • [20.00] Dan aan bod: Safari. In de nieuwe Safari wordt de mogelijkheid ingebouwd om RSS feeds te bekijken zoals die van MacOSX.nl (hij zei het echt!). Steve demonstreert de RSS reader. Er is een speciaal zoekveld om RSS feeds te zoeken.
 • [19.55] Steve vertelt over de volgende generatie MPEG4 h.264. Komt standaard in Tiger en Frank Cassanova geeft hiervan een demonstratie: “De effectiviteit van deze codec is ongelooflijk!”
 • [19.45] Steve demonstreert Tiger, met name de zoekmogelijkheden. In de system preferences is de balk met voorkeurpreferences weggehaald.
 • [19.40] Tiger komt uit in het eerst deel van 2005. Er zitten meer dan 150 nieuwe features in, waarvan sommige ongelooflijke. Enkele feiten:
  – Unix based, 64-bit
  – Betere SMB ondersteuning
  – Zoeken is revolutionair verbeterd. Je kunt zoeken m.b.v. meerdere criteria å la iTunes.
 • [19.30] Er worden meer programma’s voor OSX besproken: Myst Revelations, Orbit, Guitar Rig.
 • [19.25] Steve begint nu te praten over MacOSX. Meer dan 12 miljoen mensen gebruiken OSX. Fantastische applicaties zijn er verkrijgbaar, waaronder MS Office. Hij sprak Bill Gates recentelijk en de ze concludeerden dat de relatie nog nooit zo goed was geweest tussen APple en MS. Steve behandelt enkele andere applicaties en geeft dan het woord aan de general manager van Alias.
 • [19.20] Steve introduceert het grootste TFT scherm ooit: 30″. 4.1 miljoen pixels, zelfde uiterlijk als de 23″ variant en kost $3299. Werkt alleen met de PowerMac omdat het een nieuwe videokaart vereist. Hij heeft namelijk twee DVI connectors nodig. Nieuwe videokaart kost 599 dollar.
 • [19.15] Steve begint over nieuwe displays te praten en zegt dat Apple een hoge standaard hanteert om het beste van het beste te kunnen leveren. Hij toont de vernieuwde 23″ display, aluminium made. 20″ is ook vernieuwd.
 • [19.10] Steve begint nu over de PowerMacs. Hij verklaart waarom zijn belofte van de 3Ghz niet is uitgekomen. Het probleem zit hem in de overstap van 130nm chips naar 90nm chips. Dit blijkt moeilijker dan gedacht. Niet alleen voor Apple maar voor de hele industrie. IBM heeft een toename van 25% terwijl Intel een toename van 12% heeft bewerkstelligd.
 • [19.05] Steve begint over de populariteit van de iPod en iTunes. Hij herhaalt de kwaliteiten van de Airport Express. Vervolgens behandelt hij de nieuwe hype van de iPod integratie in de auto. Een video over het voorstaande wordt getoond.
 • [19.00] Mensen gaan zitten, muziek speelt, het wachten is op de opkomst van Steve.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Live: Keynote Steve Jobs
Sluiten