Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 3 juni 2004

iPod binnenkort met 60 Gb

Van het bedrijf Apple is het moeilijk de toekomst te voorspellen. Maar nu kunnen we dan toch met zekerheid stellen dat de iPods over enkele maanden zullen beschikken over 60Gb harddisks (wat overeen komt met 15000 songs, wat weer overeen komt met zo’n 1250 CD’s in je broekzak).

Deze zekerheid hebben we dankzij de aankondiging van de 1.8-inch 60Gb harddisk door Toshiba Corb. Tot nu toe was 40 Gb het maximum. In die harddisk zitten twee schijven van ieder 20 Gb. In de nieuwe 60 Gb harddisk is dat opgekrikt naar 30 Gb per schijf.

Cindy Lee, manager bij Toshiba Corp., kon melden dat Apple al een bestelling had geplaatst. Dat is niet verbazingwekkend, want Apple neemt per maand al 350000 1.8 harddisks af voor de huidige iPod modellen.

Discussie in het forum: 60 Gig. iPod

Update
ThinkSecret komt met een smeuig verhaal waar Privé een puntje aan kan zuigen. Apple is namelijk not amused over deze actie van Toshiba. Sterker nog, de hoge bazen bij Apple zouden laaiend zijn. “…Toshiba screwed up and it could have major consequences, depending on how upset Steve Jobs is.” Wordt vervolgd…

Reageer op artikel:
iPod binnenkort met 60 Gb
Sluiten