iPod binnenkort met 60 Gb

10 reacties

Van het bedrijf Apple is het moeilijk de toekomst te voorspellen. Maar nu kunnen we dan toch met zekerheid stellen dat de iPods over enkele maanden zullen beschikken over 60Gb harddisks (wat overeen komt met 15000 songs, wat weer overeen komt met zo’n 1250 CD’s in je broekzak).

Deze zekerheid hebben we dankzij de aankondiging van de 1.8-inch 60Gb harddisk door Toshiba Corb. Tot nu toe was 40 Gb het maximum. In die harddisk zitten twee schijven van ieder 20 Gb. In de nieuwe 60 Gb harddisk is dat opgekrikt naar 30 Gb per schijf.

Cindy Lee, manager bij Toshiba Corp., kon melden dat Apple al een bestelling had geplaatst. Dat is niet verbazingwekkend, want Apple neemt per maand al 350000 1.8 harddisks af voor de huidige iPod modellen.

Discussie in het forum: 60 Gig. iPod

Update
ThinkSecret komt met een smeuig verhaal waar Privé een puntje aan kan zuigen. Apple is namelijk not amused over deze actie van Toshiba. Sterker nog, de hoge bazen bij Apple zouden laaiend zijn. “…Toshiba screwed up and it could have major consequences, depending on how upset Steve Jobs is.” Wordt vervolgd…

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  wilfred

  Haha 60 gigabyte. Ik vrees dat m’n legale muziekverzameling niet 15000 nummers bedraagt :-). Toch wel grappig dat Apple de iTunes Music Store promote terwijl de iPods een stuk minder zouden verkopen als er geen illegale peer-2-peersystemen bestonden.

  Groeten, Wilfred

 • Profielfoto
  Bageera

  idd heb je een punt. Ik vraag me ook ernstig af hoeveel mensen zo’n cappaciteit nodig hebben. … tenzij er natuurlijk ook een ingang inzit en je kan opnemen! Dan kunnen we lekker onze opgenomen live concerten op de P2P zetten ;)

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  maar goed, ik zou het best hendie vinden als ie een grote schijf heeft…
  kan ook meer data op dus… en ik denk dat dat de rede is…
  alleen nu de prijs nog… dies wordt vast niet echt laag…

 • Profielfoto
  Bageera

  ofwel krijgt hij de prijs van de 40Gb en daalt de rest! Wishfull thinking :)

 • Profielfoto
  Uxmal

  Laat maar komen. Lijkt me prima. Dan ga je ook denken aan andere vormen van opslag. Ik hoop alleen dat de vernieuwing ook iets anders zal omvatten.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Leuk, maar kunnen ze dan niet stiekem een 20 gb proppen in die mini ipod:P die kun je tenminste nog binnen smokkelen bij een concert.:) De normale ipod krijg ik echt niet verstopt.
  Nee rectaal is ook geen optie :sealed:

 • Profielfoto
  awesomemac

  60 Gb? t’ring. Moet je nagaan hoeveel tijd het al duurt om 1250 cd’s op je Mac te zetten (cd lade open en weer dicht en dat dan 1250 keer) en dan nog ff op je iPod zetten.

  Ik ben al blij als ik de mini iPod heb, meer dan voldoende.

 • Profielfoto
  WildCard

  kijk daar zat ik nou op te w8en op die 60gb:P dat wordt gelijk me nieuwe ext hd voor mijn pb;)

 • Profielfoto
  gruusbekker

  Misschien gaan ze de ipod wel video mogelijkheden geven zodat je je films van je mac kunt overzetten naar je ipod en wie weet krijgt de ipod wel een kleurenscherm en zit er een ingebouwde FM tuner in … misschien zou je er zelfs foto’s mee kunnen gaan maken….etc.

  Dan zijn alle GB meegenomen.

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Ja, maar op de huidige iPod zit dat nog niet, dus ik snap niet wat het nut daar dan van is ?