MacAttack
MacAttack Nieuws 29 juni 2004
Leestijd: 1 minuut

Cupertino, start your photocopiers

Steve Jobs heeft vandaag op zijn keynote iemand zwaar op de tenen getrapt, namelijk Arlo Rose van Konfabulator.

Met de introductie van de nieuwe features van Tiger kregen we ook het nieuwe ‘hoogstandje’ Dashboard te zien. En iedereen die Konfabulator op zijn Mac heeft staan zal waarschijnlijk wel eens raar hebben opgekeken want Dashboard is gewoon Konfabulator. Arlo Rose windt er dan ook geen doekjes om :

    “It’s insulting, is what it is, They could have at least offered to work with us or to buy it.”


De slogan “Redmond, start your photocopiers” blijkt dus wel een beetje hoog gegrepen nu Tiger zelf een copycat blijkt te zijn en dat kunnen we direct al vaststellen als we de site van Konfabulator bezoeken.

Het is niet de eerste keer dat Apple tegen de benen van software ontwikkelaars schopt, dezelfde rel heeft al eens plaatsgevonden toen Apple de applicatie Sherlock voorzag van dezelfde features als Watson

Apple doet op zijn beurt de beschuldigingen af als laster en zegt dat Dashboard een eigen creatie is :

    “It’s not his stuff. What we’ve done is ours.”

Arlo Rose zal met Konfabulator een zware opgave hebben om te concurreren met een zwaargewicht als Dashboard en denkt er al over na om over te stappen naar een ander platform, maar bindt nu toch al de strijd aan met de tijger.

    “Cupertino: Start your photocopiers, Why wait until the first half of 2005, when you can get the original Dashboard now?”

Bron : C-Net

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.