Sad
Sad Nieuws 22 juni 2004

Amerikaans leger bouwt G5 supercomputer

Het Amerikaanse bedrijf COLSA houdt zich bezig met het ontwikkelen van technologieën voor onder andere de NASA, het Amerikaanse leger, het Amerikaanse ministerie van justitie en de National Security Agency.

Zij hebben gisteren aangekondigd dat ze bij Apple 1566 stuks Xserve G5’s hebben besteld om een nieuwe supercomputer te bouwen, zo kunnen we lezen op MacNN.com.

Deze nieuwe supercomputer, genaamd “Mach 5”, zal meer dan 25 TeraFlops per seconde kunnen leveren tegen een aanschafprijs van slechts 5.8 miljoen dollar. Er wordt verwacht dat hij tot de wereld-top van supercomputers zal gaan behoren, voor een relatief zeer lage prijs.

De Mach 5 zal worden ingezet voor onderzoek in luchtvaart- en rakettechnologie. Met Mac OS X Server als besturingssysteem zullen voor het Amerikaanse leger (afdeling AMRDEC, Aviation and Missile Research, Development and Engineering Center) ingewikkelde berekeningen met betrekking tot thermo- en aerodynamica en hypersonische vluchten gemaakt worden.

Over een paar jaar kunnen we dus de eerste beelden bekijken van massavernietiging middels hypermoderne raketten en geavanceerde vliegmachines, made on a Mac.

Forum discussie: http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=21559

Bronnen:
COLSA
MacNN.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaans leger bouwt G5 supercomputer
Sluiten