macpro
macpro Nieuws 7 juni 2004

Airport to go: Airport Express

Met de geruchtenstroom gefixeerd op produkten voor de komende WWDC geeft Apple ons vandaag een voorproefje. Geheel onverwachts is Airport Express aangekondigd. Het grootste voordeel is de prijs, in America nu $129,-. De Nederlandse site geeft een prijs van €149,-.

Airport Express is een Airport Base Station dat iets groter is dan een PowerBook stekker. Maar dat kleine kastje heeft Apple volgepropt met electronica waarmee de Mac de positie van digitale hub verder uitbouwt.

Lees verder voor meer over deze nieuwe Airport.

De grootste verrassingen van Airport Express is een audio mini-jack plug waarmee je een stereo installatie of een paar actieve luidsprekers kunt aansluiten. Die aansluiting geeft een analoog of een optisch digitaal signaal door, afhankelijk van de gebruikte en meegeleverde audio kabel.

In de nieuwe iTunes 4.6 zit AirTunes waarmee je de muziek op de Airport Express kunt regelen. Onderin het scherm verschijnt automatisch een lijst met gevonden luidsprekers, zodat je snel de muziek daar krijgt waar jij het wilt. En heb je meer plaatsen waar je muziek wilt spelen? Dan plug je gewoon nog een Airport Express in een stopcontact.

Heb je al een Airport netwerk, dan hoef je die investering niet weg te gooien. Het signaal van het Airport Base Station wordt door de Airport Express opgepikt en de verbinding met het bestaande draadloze netwerk is klaar. Je hebt dus geen netwerk kabel nodig in de buurt van je stereo installatie. Alleen maar een vrij stopcontact.

Maar de Airport Express is ook een WiFi bridge. Daar waar het signaal van je Airport Base Station te laag is kun je een Airport Express gebruiken. Het signaal wordt versterkt, zodat ook de laatste hoekjes van het huis kunnen genieten van een goed bereik. En ook daarvoor hoef je de Airport Express nergens aan te koppelen, behalve aan de stroom.

Omdat de Airport Express zo klein is kun je die overal mee naar toe nemen. Een universele voeding is ingebouwd en de bekende Apple verloopstekker zit op de hoek. Een losse adapter hoef je dus niet mee te sjouwen. Ben je ergens op locatie, dan koppel je de Airport Express aan het lokale netwerk en binnen no-time ben je draadloos online.

Dankzij de Airport Configuratie Assistent hoef je je geen zorgen te maken over het configureren van de Airport Express. Maximaal 5 configuraties kunnen worden opgeslagen, zodat je snel de juiste instellingen hebt.

Apple Airport Express
Forum discussie

Reageer op artikel:
Airport to go: Airport Express
Sluiten