JeePee
JeePee Nieuws 26 mei 2004
Leestijd: 1 minuut

VolumeWorks voor het wijzigen van partities

Dankzij SubRosaSoft is het vanaf nu mogelijk om onder Mac OS X de grootte van je partities te wijzigen, zonder ze eerst met Schijfhulpprogramma te moeten wissen. Tot nog toe was het aanpassen van de grootte alleen mogelijk (naast het eerst wissen van de harde schijf) onder Mac OS 9 met Partition Toolkit van FWB.

Het programma dat SubRosaSoft nu op de markt heeft gebracht heet VolumeWorks en is online verkrijgbaar voor $ 49,95. Voordat je VolumeWorks gebruikt raadt de fabrikant aan je data te backuppen (zoals altijd bij zwaardere programma’s) en eerst Schijfhulpprogramma of DiskGuardian (van dezelfde fabrikant) te draaien om er zeker van te zijn dat alles in orde is, maar producten als DiskWarrior 3.0.2 en TechTool Pro 4.0.2 zullen vast ook wel kunnen.


Volgens SubRosaSoft is VolumeWorks veel krachtiger dan Partition Toolkit van FWB. Dit zijn de verschillen:

  • VolumeWorks is speciaal geschreven voor Mac OS X
  • VolumeWorks ondersteunt bijna alle soorten harde schijven (ATA, SCSI, FireWire, USB, etc.)
  • Het kan partities niet alleen verkleinen, maar ook vergroten
  • Het is in staat partities tijdelijk te verbergen om privacyredenen
  • VolumeWorks geeft de mogelijkheid om andere iconen aan nieuwe partities te geven. De iconen zijn afkomstig van Iconizer.com

Lang waren er geruchten dat Partition Toolkit ook voor Mac OS X uit zou komen, net zoals Real PC (Emulator voor Windows op de Mac en ook van FWB), maar sinds FWB van eigenaar is veranderd, lijkt de kans daarop steeds kleiner, zeker aangezien één van de eigenaren ook de man achter SubRosaSoft is…

Kleine aanvulling: Binnenkort zal het programma op CD ($ 59,95) verschijnen, op dit moment is het echter alleen te downloaden ($ 49,95).

Meer informatie over VolumeWorks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VolumeWorks voor het wijzigen van partities
Sluiten