Software Update lost probleem niet op

11 reacties

Hoewel Apple een Security Update heeft uitgebracht, lijkt deze het probleem niet helemaal op te lossen. Er wordt wel iets verholpen, maar toch blijft het mogelijk om automatisch Scripts te laten uitvoeren bij het aanklikken van een link. Dit valt o.a. hier te testen. Overigens heeft het volgens Sander Tekelenburg haast niets met Safari te maken, aangezien met de meeste andere browsers hetzelfde resultaat is te bereiken.

Meer informatie is onder andere hier en hier te vinden bij Unsanity en bij Sander Tekelenburg. Één van de wel werkende oplossingen is het installeren van het programmaatje Paranoid Android, verder zijn ook op onze site tips te vinden.

Met dank aan: Henk Puister, Pasav en ctMAX

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Flipstra

  Sjezus… wat een sukkels…

 • Profielfoto
  Uxmal

  Paranoid Androit werkt volgens mij alleen maar als een soort firewall. Het beschermde mij niet tegen scrips die je per ongeluk zou downloaden en openen. Althans de test gaat uit van een script en dat zegt dus niks kennelijk. ???

 • Profielfoto
  ronnie

  Lekker zo’n patch die nix oplost.Op http://www.undergroundmac.com/news/ kun je ook een patch ervoor downloaden.(2e artikel) Die patch heet DGTF 1.1 en werkt bij mij prima.Mocht er wel een goede patch van apple uitkomen, dan zit er een restore optie op DGTF 1.1

 • Profielfoto
  Aglaea

  Ik heb n.a.v. dit artikel net de patch gedownload en de omschrijving geeft aan dat het alleen iets voor de Help viewer aanpast. Dan lijkt het mij ook logisch dat het dit browserprobleem niet oplost…:-D

  Weet alleen niet of die tekst is aangepast natuurlijk…;-)

 • Profielfoto
  Bert

  Vond eigenlijk al vreemd dat hij geen automatische herstart deed

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Komende week komt 10.3.4 uit en die zal de overige schoonheidsfoutjes wel wegwerken.

 • Profielfoto
  michelvdb

  Don’tGoThereFriend is slechts een halve oplossing.
  Ik heb hem gewist. Lees hier waarom DGTF niet deugt:
  http://www.marihart.org/leo/tao/hole_filling/

 • Profielfoto
  Pasav

  weet je dat zeker (lucasraggers) dat komde week 10.3.4 uit komt …;)

 • Profielfoto
  japser909

  toch maar ff de XP pleister plakken… ???

 • Profielfoto
  dokwerker

  Na MoreInternet.prefPane te hebben geinstalleerd heb ik nu naar aanleiding van “marihart” de RCDefault de voorkeur gegeven omdat deze meer mogelijkheden geeft in het controleren van allerlei settings, dus bedankt voor de link, michelvdb!:)
  Maar omdat ik nog geen 10.3 heb kan ik ParanoidAndroid niet installeren. Is dat een probleem, of is het meer om precies te kunnen zien en controle te hebben over wat voor Script worden uitgevoerd?
  Jammer van de update trouwens…

 • Profielfoto
  macsterdam

  In het forum was er op 20 mei al eerder op paranoid android geattendeerd – meer info hier ::

  http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=20025