Stof
Stof Nieuws 20 mei 2004

SheetSpeed: Flitsende dialogen

Er zijn programma’s die goede dingen doen met je Mac, maar waar je nooit veel over hoort. Een daarvan is SheetSpeed, een klein Voorkeurenpaneel dat maar één kunstje kan. Maar het kan dat kunstje wel heel goed.

OSX maakt voor dialoogvensters (zoals “Sla op als ..” en “Nieuw” en nog veel meer) gebruik van zogeheten sheets. Deze sheets schuiven doorgaans (althans op snelle G3’s en G4’s) redelijk vlotjes uit de titelbalken van documenten waarmee je werkt. Op oudere Macs werkt deze ingebouwde animatie echter serieus vertragend. De dialoogjes schuiven op hun dooie akkertje naar hun plek en dat is niet fijn, zeker niet als je ook nog eens werkt met een programma dat vaak sheets oproept. SheetSpeed maakt gebruik van het feit dat de ‘aanroeptijd’ van die sheets aanmerkelijk kunt verkorten.

Het resultaat is verbluffend en prettig. Ook in de Finder merk je het verschil. In Kolomweergave met de optie ‘Toon voorvertoning’ aan, laadt de voorvertoning aanmerkelijk sneller. Wie op een wat oudere Mac werkt, zal niet meer zonder willen. En het mooie is: je houdt tijd over voor andere dingen. (Lees verder voor een screenshot van de voorkeuren.)

Veel dank aan Apollo die dit complete artikel instuurde.

Reageer op artikel:
SheetSpeed: Flitsende dialogen
Sluiten