Stof
Stof Nieuws 2 mei 2004

Sfeer proeven in Apple Store San Francisco

Trouwe MacOSX.nl bezoeker Collin van Ginkel bracht recent een bezoek aan San Francisco en als rechtgeaarde Apple liefhebber kon hij daarbij de Apple Flagship Store -en vooral de iPod mini- niet links laten liggen. Naar aanleiding van zijn bezoek stuurde hij ons de volgende sfeerimpressie, om eens te schetsen hoe het er daar aan toe gaat. En natuurlijk hoe de felbegeerde iPod mini bevalt.

“Woensdag 25 februari kreeg ik te horen dat ik de week erop op reis naar San Francisco mocht. Het zou officieel een zakenreisje worden, maar ik had besloten om er nog een weekendje aan vast te plakken. “Dan heb ik vast genoeg tijd om ook even een stel gloednieuwe iPod mini’s te scoren”: zei ik tegen mijzelf. Even kijken op de site en ja hoor; de 28e opende daar de nieuwste Apple Store. De avond voor vertrek begaf, na een schitterende licht-show te hebben gegeven, de voeding van mijn Powerbook het ook nog. Nog een goede reden om eventjes langs de Apple Store te gaan dus.

San Francisco is een aangename stad om te verblijven, het is veel knusser dan L.A. bijvoorbeeld. De nieuwe Apple Store staat midden in het gezellige centrum, op de hoek van Stockton Street. Het gebouw kan het beste omschreven worden als een gigantische G5, met grote verlichte Apple logo’s aan beide kanten. Ik hoef er waarschijnlijk niet bij te vermelden dat mijn mac-hartje eventjes oversloeg toen ik het voor het eerst aanschouwde.

Foto: Martijn Reuvers
De rechter etalage, waar ik het eerste langs liep, was ingericht als een schermafbeelding van iPhoto. Een beetje flauwtjes als je het mij vraagt, dan was de linkerkant een stuk interessanter met iPod mini’s in alle beschikbare kleuren. Tijdens de vliegreis heb ik nog flink zitten tobben of ik de mini de prijs wel waard vond. Maar na het zien van mijn lieve kleine mini was ik alleen nog druk met het uitzoeken van de kleur. Helaas waren er alleen nog maar zilveren op voorraad en was mijn keuze snel gemaakt: “I’ll take two silver ones!” Met plezier haalde ik mijn magische plastic geldkaartje tevoorschijn bij de kassa, zelfs de onverwachte acht-en-een-halve procent belasting kon de pret niet drukken.

Helaas stond ik de volgende dag weer in diezelfde Apple Store, het bleek namelijk dat beide koptelefoons kraakten tijdens het afspelen van mijn muziek. Een vriendelijke Apple Store medewerker verwees me door naar de ‘Genius Bar’, een hoek in de Apple Store waar mensen met hun problemen terecht kunnen. Jammer dat het percentage geniale medewerkers vrij laag was, ik heb toch zeker een uur moeten wachten voordat ik geholpen werd.

In de tussentijd heb ik eens goed om me heen gekeken. Aan de bar zat een aantal mensen met oude clamshell iBooks, een jonge hippie met een nieuwe iBook die de medewerker graag vertelde over zijn Irak complot-theorie, en nog een aantal netjes wachtende mensen. Waarom ze de wachtenden niet voorzien van een drankje aan deze ‘bar’ is mij een raadsel, maar dat terzijde. Volgens de genius achter de bar was mijn muziek te elektronisch voor de koptelefoontjes van de mini. Toch jammer dat je er wel Celine Dion op kan luisteren maar geen Prodigy bijvoorbeeld.

Naast de tegenvallende kwaliteit van de koptelefoontjes heb ik weinig tot niks te klagen over de iPod mini. Het is in mijn ogen de perfecte evolutie van alle voorgaande iPod modellen. De besturing is nagenoeg perfect, een mooie combinatie van touchpad technologie en druk-knoppen, en de geluidskwaliteit valt niks op aan te merken. Kom je nog eens in de buurt van San Francisco dan is de Apple Store een aanradertje, al is het maar voor het airport netwerk waar je gratis gebruik van kunt maken.”

Collin van Ginkel is mede-oprichter van Two Tribes, multimedia- en gamedevelopers en ondere andere verantwoordelijk voor het Gameboy spel Toki Tori.

Reageer op artikel:
Sfeer proeven in Apple Store San Francisco
Sluiten