Sfeer proeven in Apple Store San Francisco

Door: Stof - 16 reacties

Trouwe MacOSX.nl bezoeker Collin van Ginkel bracht recent een bezoek aan San Francisco en als rechtgeaarde Apple liefhebber kon hij daarbij de Apple Flagship Store -en vooral de iPod mini- niet links laten liggen. Naar aanleiding van zijn bezoek stuurde hij ons de volgende sfeerimpressie, om eens te schetsen hoe het er daar aan toe gaat. En natuurlijk hoe de felbegeerde iPod mini bevalt.

“Woensdag 25 februari kreeg ik te horen dat ik de week erop op reis naar San Francisco mocht. Het zou officieel een zakenreisje worden, maar ik had besloten om er nog een weekendje aan vast te plakken. “Dan heb ik vast genoeg tijd om ook even een stel gloednieuwe iPod mini’s te scoren”: zei ik tegen mijzelf. Even kijken op de site en ja hoor; de 28e opende daar de nieuwste Apple Store. De avond voor vertrek begaf, na een schitterende licht-show te hebben gegeven, de voeding van mijn Powerbook het ook nog. Nog een goede reden om eventjes langs de Apple Store te gaan dus.

San Francisco is een aangename stad om te verblijven, het is veel knusser dan L.A. bijvoorbeeld. De nieuwe Apple Store staat midden in het gezellige centrum, op de hoek van Stockton Street. Het gebouw kan het beste omschreven worden als een gigantische G5, met grote verlichte Apple logo’s aan beide kanten. Ik hoef er waarschijnlijk niet bij te vermelden dat mijn mac-hartje eventjes oversloeg toen ik het voor het eerst aanschouwde.


Foto: Martijn Reuvers
De rechter etalage, waar ik het eerste langs liep, was ingericht als een schermafbeelding van iPhoto. Een beetje flauwtjes als je het mij vraagt, dan was de linkerkant een stuk interessanter met iPod mini’s in alle beschikbare kleuren. Tijdens de vliegreis heb ik nog flink zitten tobben of ik de mini de prijs wel waard vond. Maar na het zien van mijn lieve kleine mini was ik alleen nog druk met het uitzoeken van de kleur. Helaas waren er alleen nog maar zilveren op voorraad en was mijn keuze snel gemaakt: “I’ll take two silver ones!” Met plezier haalde ik mijn magische plastic geldkaartje tevoorschijn bij de kassa, zelfs de onverwachte acht-en-een-halve procent belasting kon de pret niet drukken.

Helaas stond ik de volgende dag weer in diezelfde Apple Store, het bleek namelijk dat beide koptelefoons kraakten tijdens het afspelen van mijn muziek. Een vriendelijke Apple Store medewerker verwees me door naar de ‘Genius Bar’, een hoek in de Apple Store waar mensen met hun problemen terecht kunnen. Jammer dat het percentage geniale medewerkers vrij laag was, ik heb toch zeker een uur moeten wachten voordat ik geholpen werd.

In de tussentijd heb ik eens goed om me heen gekeken. Aan de bar zat een aantal mensen met oude clamshell iBooks, een jonge hippie met een nieuwe iBook die de medewerker graag vertelde over zijn Irak complot-theorie, en nog een aantal netjes wachtende mensen. Waarom ze de wachtenden niet voorzien van een drankje aan deze ‘bar’ is mij een raadsel, maar dat terzijde. Volgens de genius achter de bar was mijn muziek te elektronisch voor de koptelefoontjes van de mini. Toch jammer dat je er wel Celine Dion op kan luisteren maar geen Prodigy bijvoorbeeld.

Naast de tegenvallende kwaliteit van de koptelefoontjes heb ik weinig tot niks te klagen over de iPod mini. Het is in mijn ogen de perfecte evolutie van alle voorgaande iPod modellen. De besturing is nagenoeg perfect, een mooie combinatie van touchpad technologie en druk-knoppen, en de geluidskwaliteit valt niks op aan te merken. Kom je nog eens in de buurt van San Francisco dan is de Apple Store een aanradertje, al is het maar voor het airport netwerk waar je gratis gebruik van kunt maken.”

Collin van Ginkel is mede-oprichter van Two Tribes, multimedia- en gamedevelopers en ondere andere verantwoordelijk voor het Gameboy spel Toki Tori.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  macpro

  Ik krijg zijn om m’n koffers te pakken en een reisje te boeken…

 • Profielfoto
  Loesje

  Heel leuk om eens in die winkel te kijken, denk ik, en natuurlijk ook om in S.F. te zijn (dat ga ik zeker eens doen!). Maar.. er gaat niets boven een echt gezellig bezoek aan onze thuisleverancier, waar we altijd meteen te woord worden gestaan en waar ook altijd een bakje koffie voor ons klaarstaat. http://www.vdwal-stokman.com.

 • Profielfoto
  ruggiero

  “Naast de tegenvallende kwaliteit van de koptelefoontjes heb ik weinig tot niks te klagen over de iPod mini.”

  uh? niks te klagen? de kwaliteit van het geluid lijkt mij toch wel het eerste waar ze, bij het verkleinen van de ipod, rekening mee moeten houden. hij ziet er bijzonder slick uit en volgens jou is “besturing is nagenoeg perfect”, hetgeen natuurlijk goed is! maar later zeg je weer dat op de geluidskwaliteit niks is aan te merken, maar the prodigy wilde hij niet fatsoenlijk afspelen. volgens mij hebben ze hem te ‘licht’ gemaakt.

 • Profielfoto
  collo

  Met de geluidskwaliteit is niks mis, met de koptelefoontjes wel. Als ik mijn grotere koptelefoon er op aan sluit klinkt het fantastisch. Ik maak dus onderscheid tussen de kwaliteit van het geluid en van de koptelefoontjes.

  Ik denk trouwens dat de koptelefoontjes gelijk zijn aan die van een normale iPod, maar dat zou ik dan eerst even moeten uitproberen.

 • Profielfoto
  Paetor

  No offence Loesje, maar naar mijn mening is vdwal & stokman de ranzigste mac-winkel die ons landje rijk is.. Verkopers die maar wat ins Blau hinein zwammen, zelfs als duidelijk wordt dat de klant in kwestie verstand van zaken heeft, en zich geen oor aan laat naaien. Het downgraden van G5’s met GForce-kaarten “omdat er iets mis is met de radeons”??!? Het niet op voorraad hebben key-items als de 23 cinema, zelfs geen demomodel, hoge prijzen.. En dan die ouwe zeurpiet die het best als vleesgeworden ochtendhumeur is te beschrijven..

  Ik heb daar nu 2 keer een heel onprettige shop-experience gehad, en ga dus ondanks mijn woonachtigheid te Leeuwarden maar MacHouse in Woerden..

  Nogmaals, no personal note.. ;)

 • Profielfoto
  gap

  Gister was ik in de store in Chicago. Ik had gehoopt ook even zo’n minipod te scoren maar helaas niets op voorraad. Wel kon je alle kleurtjes proberen, er zat een Bose koptelefoon op dus niet de originele.

  Ehrrr… twee van de 5 hadden verschrikkelijke kraakgeluiden tijdens het afspelen! Drukken op de onderkant haalde het soms weg, dit is dus niet eens met de originele koptelefoontjes.
  Nou worden die ipods wel super-intensief gebruikt natuurlijk in zo’n store maar dit lijkt me toch echt een probleempje.

  Verder vond ik ze niet lekker in de hand liggen, de randen zijn veels te scherp terwijl de witte ipods heerlijk aanvoelen En dat besturings-wiel daar moet je echt op drukken i.t.t. de witte pods die je via tiptoetsen kan bedienen.

  Mijn conclusie, ik wacht wel op version 1.1

 • Profielfoto
  collo

  gap:

  Het feit dat het druktoetsen zijn is in mijn ogen juist perfect. Aanraakvlakjes als toetsen is een slecht plan, je hebt totaal geen tactiele feedback en je kunt ze niet gebruiken door een broek of zak heen.

  Ik denk zelfs dat de iPod mini besturingswijze gaat worden doorgevoerd in de rest van de iPods.

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Oi, als de Prodigy al moeite heeft door iPod mini te schallen, hoe zit dat dan met hardcore rock?

 • Profielfoto
  gap

  @collo

  Ik neem aan dat je bedoelt dat druk-toetsen van de mini juist perfect zijn :) . Tja, het zal ook wel gewoon wennen zijn denk ik. Ik vind die aanraak-besturing van de witte pod wat sneller werker, enne.. door je broek heen navigeren doe je toch niet want daar gebruik je de bediening voor in het draadje naar je koptelefoon.

 • Profielfoto
  Tjerker

  ‘k las laatst in de Volkskrant (geloof ik) dat het een bekend probleem is, dat kraken. Veel mini’s gaan retour vanwege het gekraak, wat na een week of wat begint en dan toenneemt…

 • Profielfoto
  collo

  Gap: Druktoetsen ja.. ik heb het even veranderd. Trouwens de mini wordt niet geleverd met bediening op het draadje. De normale wel standaard?

 • Profielfoto
  ruggiero

  okay cool. ik dacht dat je bedoelde dat het kraken vanuit de ipod zelf. nja, verkeerd gelezen. was ook net wakker dan. zelf hoef ik er toch geen één. heb al genoeg aan me 3e gen. i-pod.

 • Profielfoto
  ThomasL

  Paetor, waarom ga je niet naar Card services in Joure ( http://www.cardservices.nl/ ). Perfecte service alleen ranzige koffie. I.d.d. veel beter dan die winkel in Drachten.

 • Profielfoto
  gap

  @collo

  Inderdaad ‘remote’ alleen standaard geleverd vanaf 20GB iPod.

  Heb er vandaag weer even mee lopen spelen, het werkt toch wel lekker dat nieuwe wheel als je even de oude bediening vergeet. Denk ook dat die wel in de grote iPods geplaatst gaat worden. Ziet er ook rustiger uit dan al die knopjes.

 • Profielfoto
  Loesje

  In elk geval zal ik voorlopig nog geen ipod met koptelefoontjes kopen… af te gaan op wat hierover in deze reacties verteld wordt.

 • Profielfoto
  klaasb

  Ik was een tijdje terug in de Apple-store in Tokyo Japan, daar is het al moeilijk om de shopmedewerkers uberhaupt te kunnen verstaan:D