Sega lanceert eerste Mac OS X-titel

Door: Sad - 9 reacties

Het onderwerp “games op Mac OS X” is hot. En sinds de PowerMac G5 – in staat om geavanceerde games te draaien – en de extra inspanningen van Apple om steeds meer aandacht te vestigen op grote game titels, wordt het onderwerp alleen maar hotter.

In de wereld van game consoles doen al diverse verhalen de ronde dat de volgende generatie spelcomputers zoals de Xbox en de GameCube gebaseerd zullen zijn op de G5-processor en dat ook het ontwikkelen van nieuwe spellen op de PowerMacs G5 zal gaan gebeuren. Als dat gebeurt, is het voor game-fabrikanten een kleine stap om ook Mac OS X versies van hun spellen uit te gaan brengen.

Sega begint daar nu al mee. Op 24 juni lanceren zij Puyo Puyo fever voor Mac OS X, en wel in twee versies; één zonder en één met een Saturn USB-controller.

Puyo Puyo Fever is een afgeleide van het in 1992 uitgebrachte Puyo Puyo. Het spel is een Tetris-clone waarbij je met 1 of 2 spelers reeksen van gekleurde figuren moet combineren. Simpel, maar uiterst verslavend.


Screenshot Puyo Puyo
Het spel werkt op Mac OS X 10.2. Panther wordt ook genoemd op de Japanse Puyo Puyo-site maar het is niet bekend of Panther nou juist wel of niet compatible zal zijn. Helaas is het ook niet duidelijk of er ook een Engelse versie zal uitkomen.

Bij Lin-Sang is het spel te koop voor ongeveer €60, inclusief Saturn USB-controller, of €40 zonder controller.

Laten we hopen dat dit het begin is van een reeks mooie spellen voor de Mac.

Met dank aan: S-H-A-R-P voor het posten van het bericht.
Forum topic: Puyo Puyo Fever.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Zorcky

  Wow, ziet er tof uit, en dan nog samen met een spel controller, vanaf dat er een Engelse versie schaf ik me dit aan :D

 • Profielfoto
  japser909

  OE !!! ziet eruit als een spelletje voor de C64 !!! :D Maak je borst maar nat kinderen, je kan gauw spelletjes op je OSX draaien !!! :p Nee , ziet er prachtig uit, laten we inderdaad hopen dat dit een reeks is van mooie spellen voor de MAC…

  “chapeau”

 • Profielfoto
  bassbug

  Er was al een hele goede versie (heet ook PuyoPuyo) op OS 9. DIe was op en top verslavend. Voornamelijk omdat je met z’n tweeen kon spelen

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Ik vind 60/40 euro nogal voor een spel van 12 jaar oud, en die controller lijkt ook rechtstreeks van een Sega Megadrive te komen.

  Beter kan je zelf een USB stekker aan een Xbox controller solderen. Als je een Xbox hebt en je belt dat je controller defect is sturen ze je gratis een nieuwe op;)

 • Profielfoto
  hanzwillem

  woa, puyo puyo, dat heb ik uit ten treure gespeeld op de megadrive…

 • Profielfoto
  Hanhart

  Goed nieuws voor de mac gamers :)

 • Profielfoto
  S-H-A-R-P

  Puyo Puyo Fever is pas sinds korte tijd uit voor Dreamcast (japan), X-Box, Playstation 2 en Gamecube en is een compleet vernieuwde versie van de eerdere Puyo Puyo games. Over Japanhse versie maak ik me geen zorgen heb diverse importgames van de Puyo Puyo reeks gespeeld en dat ging prima. Over de controller: sorry maar ik gebruik liever een Saturncontroller op mijn mac, als een X-box maar smaken verschillen. Over de prijs is in Japan is Puyo Puyo Fever een full-price game, alleen wat lullig voor mac-bezitters hier want de consolesversies kosten hier maar 30 euro. Maar ik ga hem waarschijnlijk gewoon kopen om Sega er toe aan te zetten meer games voor de mac uit te brengen.

 • Profielfoto
  eiskoud

  kunnen we toch nog van de cube een gamecube maken;)

 • Profielfoto
  jalu

  Overigens is Puyo Puyo nog ouder; de oudste versie die ik ken kwam in Japan uit in 1991 op het MSX(2) systeem. Het spel is ontwikkeld door Compile, die bracht het ook uit op de MSX. Erg verslavend spelletje, toen en nu…:)

  Uit de volgende site blijkt dat de game daadwerkelijk debuteerde op MSX…

  http://jamess13.senpai.net/~puyo/about.html