Sad
Sad Nieuws 9 mei 2004

Sega lanceert eerste Mac OS X-titel

Het onderwerp “games op Mac OS X” is hot. En sinds de PowerMac G5 – in staat om geavanceerde games te draaien – en de extra inspanningen van Apple om steeds meer aandacht te vestigen op grote game titels, wordt het onderwerp alleen maar hotter.

In de wereld van game consoles doen al diverse verhalen de ronde dat de volgende generatie spelcomputers zoals de Xbox en de GameCube gebaseerd zullen zijn op de G5-processor en dat ook het ontwikkelen van nieuwe spellen op de PowerMacs G5 zal gaan gebeuren. Als dat gebeurt, is het voor game-fabrikanten een kleine stap om ook Mac OS X versies van hun spellen uit te gaan brengen.

Sega begint daar nu al mee. Op 24 juni lanceren zij Puyo Puyo fever voor Mac OS X, en wel in twee versies; één zonder en één met een Saturn USB-controller.

Puyo Puyo Fever is een afgeleide van het in 1992 uitgebrachte Puyo Puyo. Het spel is een Tetris-clone waarbij je met 1 of 2 spelers reeksen van gekleurde figuren moet combineren. Simpel, maar uiterst verslavend.

Screenshot Puyo Puyo
Het spel werkt op Mac OS X 10.2. Panther wordt ook genoemd op de Japanse Puyo Puyo-site maar het is niet bekend of Panther nou juist wel of niet compatible zal zijn. Helaas is het ook niet duidelijk of er ook een Engelse versie zal uitkomen.

Bij Lin-Sang is het spel te koop voor ongeveer €60, inclusief Saturn USB-controller, of €40 zonder controller.

Laten we hopen dat dit het begin is van een reeks mooie spellen voor de Mac.

Met dank aan: S-H-A-R-P voor het posten van het bericht.
Forum topic: Puyo Puyo Fever.

Reageer op artikel:
Sega lanceert eerste Mac OS X-titel
Sluiten