MacAttack
MacAttack Nieuws 6 mei 2004

Opnieuw genant moment voor Microsoft

We hebben Microsoft al eens leuk weten afgaan tijdens de demo van Win98. Het langverwachte Longhorn heeft Microsoft nog eens een keertje het schaamrood op de wangen doen verschijnen. Tijdens een demonstratie van Longhorn op WinHEC 2004 in Seatle geleid door Jim Allchin (vice president verantwoordelijk voor de afdeling operating system van Microsoft) weigerde Longhorn om het publiek te imponeren. Twee HP computers, één met XP en de andere met Longhorn moesten de 2 systemen met elkaar vergelijken. Longhorn bleek maar een beetje beter te presteren in grafische hoogstandjes dan XP. Maar om echt duidelijk te maken hoe volwassen Microsoft wel niet geworden was weigerde Longhorn ook nog eens het spel Quake te starten.

Maar zoals we van windows gebruikers al regelmatig uitgelegd krijgen dat hun computer gewoon niet goed genoeg is, haalde ook Jim Allchin deze smoes boven. De HP computer was gewoon te traag want in voorgaande tests werkte Quake gewoon zoals het moet.

Al dit slecht nieuws ging gepaard met wat uitleg over de veiligheidsplannen die Microsoft heeft voor de computers van morgen. Zoals gewoonlijk blijkt op dat moment natuurlijk heel de wereld weer in de ban van een worm die natuurlijk al deze mooie beloften minder geloofwaardig maken.

Reuters : WinHEC 2004

Reageer op artikel:
Opnieuw genant moment voor Microsoft
Sluiten