Opnieuw genant moment voor Microsoft

Door: MacAttack - 33 reacties

We hebben Microsoft al eens leuk weten afgaan tijdens de demo van Win98. Het langverwachte Longhorn heeft Microsoft nog eens een keertje het schaamrood op de wangen doen verschijnen. Tijdens een demonstratie van Longhorn op WinHEC 2004 in Seatle geleid door Jim Allchin (vice president verantwoordelijk voor de afdeling operating system van Microsoft) weigerde Longhorn om het publiek te imponeren. Twee HP computers, één met XP en de andere met Longhorn moesten de 2 systemen met elkaar vergelijken. Longhorn bleek maar een beetje beter te presteren in grafische hoogstandjes dan XP. Maar om echt duidelijk te maken hoe volwassen Microsoft wel niet geworden was weigerde Longhorn ook nog eens het spel Quake te starten.

Maar zoals we van windows gebruikers al regelmatig uitgelegd krijgen dat hun computer gewoon niet goed genoeg is, haalde ook Jim Allchin deze smoes boven. De HP computer was gewoon te traag want in voorgaande tests werkte Quake gewoon zoals het moet.

Al dit slecht nieuws ging gepaard met wat uitleg over de veiligheidsplannen die Microsoft heeft voor de computers van morgen. Zoals gewoonlijk blijkt op dat moment natuurlijk heel de wereld weer in de ban van een worm die natuurlijk al deze mooie beloften minder geloofwaardig maken.

Reuters : WinHEC 2004

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  diotav

  Dat is inderdaad erg lachwekkend.
  Beelden graag! :p

 • Profielfoto
  eiko

  wat is dit ook altijd leuk nieuws:p

 • Profielfoto
  klaasb

  Op het gebied van veiligheid, maakt Apple zichzelf anders ook nogal belachelijk: http://www.techworld.com/security/news/index.cfm?newsid=1497

 • Profielfoto
  Zorcky

  Dat je een besturingssysteem hebt die lekken heeft is toch normaal? En trouwens van Mac OS X is dit toch ook al gekent. Zolang het niet zo lekt als Windows heb ik er geen problemen mee. ;)

 • Profielfoto
  macanoid

  Leek ook voor HP dat ze te horen krijgen dan hun computers te traag zijn:D

 • Profielfoto
  Viva

  > macanoid:;-)

  … wat een stelletje kleuters (vooral bij M$), nu nog pissed vanwege Apple-HP-iPod?

 • Profielfoto
  Pasav

  ja maar Longhorn heeft ook giga spec … 4-6 Ghz Dual … !!!! En een grafische kaart die drie keer sneller moet zijn dan de huidige snelste kaart …

  Waar praten we over ….

 • Profielfoto
  Zora la rousse

  Over een computer die er nog niet is;) .

 • Profielfoto
  Pasav

  Hier de voledige spac’s gevonden op hardmac.com

  Microsoft is expected to recommend that the “average” Longhorn PC feature:
  – a dual-core CPU running at 4 to 6GHz;
  -a minimum of 2 gigs of RAM;
  -up to a terabyte of storage;
  -a 1 Gbit, built-in, Ethernet-wired port and an 802.11g wireless link;
  -and a graphics processor that runs three times faster than those on the market today.

 • Profielfoto
  Jordan_D

  Damn als een G5 Mac met zulke specs een native OSX draait.
  Dan laat ie Longhorn volgens mij nog steeds naar stof happen.

  Aangezien ik verhalen hoor dat de huidige G5 met OSX al
  supersnel zijn.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Een minimum van 2 Gb ram?
  Helemaal van de pot gerukt dus.

  Ik doe hier zo’n beetje het werk van drie computers gelijktijdig met 512 Mb!

  Maar ja, het zijn natuurlijk geen systeem-eisen, maar de verwachting hoe de gemiddelde PC er dan zal uitzien.

  En dat kan natuurlijk best, aangezien Longhorn er toch niet is voor 2009.

 • Profielfoto
  japser909

  Bij Windows 1 had papa Gates de dia’s verkeert om gezet :D laat de volgende keer dat publiek maar hier komen… hier start het wel fatsoenlijk op allemaal :p

 • Profielfoto
  remier

  Kijken hoe tegen die tijd MacOSX eruit zal zien, of moet ik zeggen MacOSXI ?:p

 • Profielfoto
  Turbanus

  Eigenlijkm moet M^ç®øßøƒ† aangeklaagd worden voor hun wanprestatie om een inferieur en nauwelijks beveiligd besturingssysteem op de markt te brengen. Wereldwijd worden daardoor allerlei systemen en ook wezenlijk belangrijke besturingssystemen bedreigd en ontregeld. Het kan zelfs levensbedreigend zijn, als een “tiener” het leuk vindt om rotzooi in de MS gatenkaas te stoppen. Je kunt lang volhouden dat die (domme en onwetende) tieners crimineel zijn en deze ellende veroorzaken, maar gezien het feit dat virussen en wormen nu op zo’n grote schaal worden rondgestuurd, zou best wel eens hard kunnen worden gemaakt, dat het meestgebruikte systeem niet voldoende beveiligd op de markt is gezet en dat daarmee het risico tot misbruik aantoonbaar is toegenomen.
  Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een auto die je aan de straat laat staan zonder hem op slot te doen….

 • Profielfoto
  153957

  “The company will offer a “classic” level, though technically not an Avalon tier, for systems that don’t meet minimum requirements. This will allow Longhorn to run on less powerful PCs, but with an interface more akin to the Windows 2000 look and feel.”

 • Profielfoto
  Josh

  M^ç®øßøƒ†
  Zegt een mannetje op de radio dat informatie bij M^ç®øßøƒ† een rekening oplevert van €250. Dan is duidelijk: M^ç®øßøƒ† verdient aan de virussen en wormen! Misschien…, o nee, ik durf het niet te zeggen.

 • Profielfoto
  klaasb

  Dat er in elk besturingssysteem gaten zitten, is bekend. Schrijf 10 regels code en je hebt een bug.
  Maar dat een fout bekend is bij apple, maar er niks aan doet, en niet wil zeggen hoe het probleem tegengegaan kan worden, dat is net zo ernstig (zo niet erger) als de gatenkaas die bekend staat als MS Windows.
  http://www.tweakers.net/nieuws/32286
  Misschien tijd dat macosx.nl ook eens aandacht gaat besteden aan dit soort informatie.

 • Profielfoto
  macxa4

  Zijn hier eigenlijk geen beelden van?

 • Profielfoto
  beammeup

  @ Turbanus “Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een auto die je aan de straat laat staan zonder hem op slot te doen….”
  >>dat is dan ook een auto die geen weldenkend mens zal stelen omdat de kans dat hij niet start zo groot is dat je door omstanders waarschijnlijk hard uitgelachen zult worden… :D

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @klaasb: In dat Tweakers artikel wordt alleen maar gespeculeerd, nergens zijn feiten of wat dan ook. Het lijkt me eerder een actie om ook eens iets negatiefs te kunnen zeggen over de veiligheid van Mac OS X, en daardoor wat aandacht te krijgen voor Secunia. Anyway, dat is een discussie voor op Tweakers uiteraard.;)

 • Profielfoto
  hedgren1

  Ja… ik vind het wel flauw dat we nu weer lopen te hakken op MS.Tuurlijk is het lekker maar anderzijds vind ik dat Apple ook een beetje heel erg de misplaatste arrogantie van M$ begint over te nemen als we praten over de service and kwaliteit van producten die ze uitbrengen.
  Bedoel wij als mac-fanaten moeten vaak hemel en aarde bewegen om bij calamiteiten ons ‘recht’ te halen onderwijl zij maar inspelen op het ‘mac-‘gevoel om ons diezelfde producten weer te laten kopen.
  Ik kan met een gerust hart zeggen dat Apple als het zo doorgaat niet veel betere voor zijn aanhang is dan M$!:(

 • Profielfoto
  MacAttack

  @klaasb

  Secunia gaf sasser een minimum rating.
  Dus heel geloofwaardig is die bron niet echt.

 • Profielfoto
  Deskman

  Jezelf met Quake in je voet schieten is nooit grappig…

 • Profielfoto
  ElectricCat
 • Profielfoto
  macpro

  Daar wil ik ook wel eens de beelden van zien.
  Af en toe, als ik een slecht humeur heb, kijk ik naar het filmpje van Gates en z’n demo.
  Loop ik meteen weer te glimlachen… :D

 • Profielfoto
  lieven

  ’t is een pre-alfa begot.. natuurlijk dat het fout gaat!

  Windows is een kloteboeltje, dat weet iedereen, maar ga toch de stabiliteit van het spul niet gaan afmeten aan het falen van een veel te vroege demo. Dat is net zo idioot als het afmeten van de veiligheid van Mac OS X aan communicativiteit van Apple over de lekken die er zijn.

 • Profielfoto
  verheij

  Tsja, shit happens nietwaar?
  Nu is het Micro$ dus niet zo erg. Maar ook met Apple ben je echt niet altijd veilig. Zelf stond ik twee weken terug op een congres met mijn iBook behoorlijk voor aap toen ik bij een Acrobat presentatie een keiharde kernel panic om mijn oren kreeg. Slecht voor mijn reputatie, slecht voor Apple en drie minuten absolute deceptie. Wel kon iedereen meegenieten van de nette reboot en het gewoon lekker oppakken van de presentatie(s). Keynote spetterde weer heerlijk gelukkig.
  Maar ik ben me wel rotgeschrokken en moet zeggen dat ik wel vaker een kernel panic op iBookjes zie die regelmatig op beamers aangesloten worden, ook niet jofel dus! Voelde me bijna een Bill Gates op dat moment , aaaarggghhh!!!!

 • Profielfoto
  xer

  OK DAN !

  longhorn screenshots:

  http://www.neowin.net/comments.php?id=19527&category=main
  http://www.winsupersite.com/showcase/longhorn_4074_01.asp

  en video van de demo:

  http://www.neowin.net/staff/creamhackered/winhec/WinHEC2004-JimAllchinKeynote.zip

  Echt waar, dus gewoon regelrecht gejat van OS X, leuke schaduwtjes en transparency waar wij inmiddels alweer 2 jaar mee verwend worden. Leuk wordt het wanneer mr Jim.. een paar vensters met animaties opentrekt, om multithreading te demoën, vloeiend ?? hoo maar.
  (windows/video gaat niet samen, vooral het camerawerk van knullig&co is echt treurig)

  Kijk na afloop even naar Papa Bill presenting een iPod achtige dans video voor…. Microsoft Office !!!

  http://www.neowin.net/staff/creamhackered/winhec/WinHEC2004-BillGKeynote.zip

  Rare jongens die M$ofties !

  :p

 • Profielfoto
  Jesper

  Laten we hier verder geen woorden aan vuil maken:D

 • Profielfoto
  HRH

  Over falende besturingssystemen gesproken. Mag ik Mac OS X 10.0 even in herinnering roepen? Liep van geen kanten, kernel panics om de haverklap en geen mogelijkheid om cd’s te branden, om maar een paar dingen te noemen. Beetje ‘de pot verwijt de ketel dattie zwart ziet’ verhaal. We wachten gewoon tot Longhorn in de winkel ligt en dan gaan we het beargumenteerd afzeiken!

 • Profielfoto
  MacAttack

  Zeker mag je dat doen want feit is dat we toen in het jaar 2000 leefden en dat daar toen XP tegenover stond;) Als je dan in 2004 dezelfde kunstjes gaat herhalen als Apple 4 jaar voorheen deed wel … ???

 • Profielfoto
  HRH

  Het gaat mij niet om de vergelijking van het ene systeem met het andere, of welke kunstjes het kan maar het feit dat Microsoft niet het enige bedrijf is dat een onaf besturingssysteem aflevert. Bovendien is Longhorn nog niet uit, het betrof hier een demo.

 • Profielfoto
  3sje

  Euh.. MacOS X 10.0 heeft het bij mij steeds perfect gedaan, alleen ging het wat traag, maar dat draaide ook nog op de oude grijze G3’s!! Zulke achterwaartse compatibiliteit heeft m$ nog nooit gehad! Je hoort ’t nu toch weer, vice president die de schuld al steekt op HP!! En de layout is heel Macish aan ’t worden (en ben hier niet de enige die het zegt)

  Wat die CD’s branden betreft? Euh… sinds wanneer kan Win da? Bij mijn weten hebben ze nog steeds Nero nodig daarvoor, iedereen op kot heeft dat nog nodig…

  Een meganadeel blijft dus weer dat je Win niet alleen koopt, of kopieert zoals het in die wereld gaat. Je hebt een ganse nieuwe supersnelle PC nodig, want dat hp-tje dat daar stond is ook maar rommel! Of is dit het nieuwe m$-beleid tegen het illegaal kopiëren dat zo populair is bij Windooz. Koop dan ook al maar een nieuwe GROOT scherm, want de oude taakbalk is er, maar dat monster aan de rechterkant en die megaplaat waar amper info op te lezen valt boven een (explorer)venster vreten allemaal serieus wat overbodige schermruimte!!!

  Tot slot doe dit me heel fel denken aan de Apple Copland zwarte layout!! Alles vrij donkergrijs, schaduwke in het lichtgrijs aan de rand en zow…