Sad
Sad Nieuws 2 mei 2004

MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

In het nieuws
De afgelopen week stond voor de Mac-fanatici in het teken van het éénjarig bestaan van de iTunes Music Store. Vol trots liet Steve Jobs weten dat inmiddels zeventig miljoen liedjes over de virtuele toonbank zijn gegaan. Voor de gelegenheid verblijdde Apple ons meteen met iTunes 4.5. De meeste nieuw functies zitten daarbij in de Music Store. Via bijvoorbeeld de mogelijkheid om playlists te uploaden, gratis downloads en radio playlists heeft Apple geprobeerd het bezoeken van de Music Store nog aantrekkelijker te maken.

Gelukkig kwamen er los van de Music Store ook wat features bij, waaronder het printen van CD covers en Party Shuffle. En aansluitend bij de iTunes upgrade deed Apple ook meteen een iPod upgrade de deur uit. Helaas bleek die bij sommigen wat problemen te veroorzaken. Daarnaast werd ook duidelijk dat een video iPod er voorlopig niet in zit.

Overigens bleek dat niet alles wat Apple doet met de Music Store automatisch een succes is. De Pepsi actie met honderd miljoen gratis nummers is namelijk nogal achtergebleven bij de verwachtingen. Totaal zijn nog maar vijf miljoen gratis liedjes gedownload, terwijl Apple volgens geruchten op vijfentwitig miljoen had gerekend. Helaas was de Music Store verjaardag voor Apple geen reden om hun muziekwinkel al open te stellen voor de rest van de wereld, al schijnt het er in 2004 nog wel van te moeten komen. Nog even geduld dus (tenzij je een kereltje met een rode broek op een fiets kent).

De strijd om de ultieme chat-client is nog niet gestreden. Fire 1.0 kwam uit als stevige concurrent voor de diverse chat programma’s die er nu zijn. Panic kwam met Stattoo, een concurrent voor Konfabulator en Mac OS X gebruikers werden verwend met een hulp-programmaatje om eenvoudig en snel digitale foto’s online te bestellen.

In het forum
In de Lounge was het ook deze week weer lekker druk. Polls over Wat ga jij doen op koninginnedag? en de monarchie; uiteraard allemaal naar aanleiding van de verjaardag van onze BeatriX.

Ook is men nog steeds bijzonder creatief met iVisit en is het de vraag of magic-with-mac nou al in Italië zit. Wat we vandaag eten lees je als vanouds hier en check ook even het “voeg 1 woord toe-verhaal”! De creativiteit kent weer geen grenzen.

Geschreven door Stof en AppleWatcher, in elkaar gefixt door Colpolyp.

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week
Sluiten