DeX
DeX Nieuws 23 mei 2004

MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

Nieuws
Deze week veel nieuws van (en voor) Apple. Allereerst was er Hitachi (het bedrijf dat de harddisks voor de iPod mini levert) dat naar buiten bracht dat ze maarliefst 200 miljoen dollar gaat investeren om de productie van de 1″ harddisks te verhogen. Goed nieuws voor Apple en de Europese Apple-klanten dus! De iPod-activiteiten werden deze week overigens ondergebracht in een aparte divisie binnen Apple.

Ook was er minder goed nieuws; er zijn deze week kritieke lekken gevonden in Safari en Internet Explorer. Meer informatie hier en hier. Het betreffende lek leek gedicht te worden met een Security Update, maar dit blijkt achteraf niet het geval te zijn.

Garageband kreeg deze week haar eerste “grote” update. De laatste versie van het muziekprogramma is hiermee 1.1; de update is 37.2 MB groot. Verder werd er deze week een deal met Founder gesloten over de installatie van iTunes op de PC’s van deze Chinese PC-fabrikant. Een dergelijke deal werd eerder al met HP gemaakt.

De upgradefrequentie van Mac OS X gaat omlaag, zo meldde Avie Tevanian, hoofd software-ontwikkeling bij Apple, deze week. De reden voor deze verandering is dat het huidige upgradetempo niet vol te houden is.

Forum
iRuben maakt een einde aan de bekende “Welk OS is beter”-discussie
Cubizer vraagt zich af wat dit nou weer is
2manydjs zag zijn anti-PC gevoelens uitgevoerd worden door Jensen Button
macsterdam ontdekte vandaag een nieuwe browser voor de Mac

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week
Sluiten