DeX
DeX Nieuws 11 mei 2004

Mac OS X draait eindelijk op x86-architectuur

Lange tijd werd het als absoluut onmogelijk beschouwd: Mac OS X starten op een x86-architectuur. Natuurlijk is er de 68K-emulator Basilisk II, maar deze emulator ondersteunt alleen de Mac OSsen lager of gelijk aan Mac OS 8.1.

Verder was de kern van Mac OS X, Darwin, al langere tijd te downloaden voor het x86-platform. Maar nu heeft ene Sebastian Biallas het dan toch echt voor elkaar gekregen; hij schreef met Stefan Weyergraf de applicatie PearPC – PowerPC Architecture Emulator.

En nee, deze keer lijkt het echt géén hoax te betreffen. MacOSX.nl is bezig met het uitvoeren van uitgebreide tests (klik op lees verder voor de eerste screenshots), aanstaande zaterdag volgt op deze site een complete review van de werking van Mac OS X via PearPC in Windows XP.


(Klik op een afbeelding voor een grotere afbeelding)


(Klik hier voor meer screenshots en informatie)

Met dank aan SirDupre voor de nieuwstip.

Reageer op artikel:
Mac OS X draait eindelijk op x86-architectuur
Sluiten