iTMS dendert door: 3,3 miljoen songs in één week

9 reacties

Apple kon vandaag weer eens een juichend persbericht de wereld in sturen. En uiteraard gaat het over Apple’s muziekbusiness. In de week sinds de release van iTunes 4.5 is namelijk het recordaantal van 3,3 miljoen songs verkocht vanaf de iTunes Music Store (iTMS). En daar bovenop zijn nog eens 500.000 songs gedownload die gratis beschikbaar waren in het kader van het éénjarig bestaan van de iTMS.

Ook dit persbericht bevat natuurlijk weer een juichende quote van Steve Jobs (je zou bijna gaan denken dat je bij de iTMS ook Prozac kunt downloaden…).

[textquote]“Our third generation iTunes Music Store just blows away any other online music service,” said Steve Jobs, Apple’s CEO. “With over 700,000 songs and innovative features like iMix, it’s the easiest to use and most fun to use online music store in the world.”[/textquote]
Behalve het record aantal downloads meldt het persbericht ook nog dat inmiddels 20.000 iMixes (persoonlijke playlists) door gebruikers online zijn gezet en dat daar 50.000 ratings op zijn gegeven. Al met al blijkt maar weer dat de iTMS ondanks de steeds grotere concurrentie nog steeds de absolute marktleider is in online muziekverkoop. Nu maar hopen dat Apple de computers niet vergeet…

Apple: iTunes Music Store Sells 3.3 Million Songs in One Week

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Turbanus

  Sinds de invoering van 4.5 heb ik al 2 meldingen gehad van mensen die een account aan wilden maken met mijn gegevens, waarbij iTunes er bij de laatste handeling uitklapte. Het lijkt erop dat dit iets te doen heeft met het gebruik van een Airport, want dan kan het gebeuren. Na aanpassen van de gegevens en inloggen via een vaste lijn, is het probleem opgelost. Daarnaast heb ik al 3 VS-Staten ontdekt, waar je dus niet moet wonen als het om de ITMS gaat. Ik verheug me ook op de wekelijkse free-song, die zometeen wordt ingevoerd.:p

 • Profielfoto
  Jor1

  Mijn Itunes stopt al regelmatig sinds de aanschaf van iLife, en is idd niet verholpen door deze update. Heeft vm niks met airport te maken.

  waarom moet je niet in die drie staten wonen??

  Je hebt al enkele free songs gemist!

 • Profielfoto
  Uxmal

  Prachtig allemaal, maar het wordt wel een saai eentonig verhaal waar we niks mee kunnen. Gun het ze van harte, maar wat heb je er aan iets te blijven bejubelen waar je zelf niks mee kan. ???

 • Profielfoto
  4RN0LD.V4N.R001J

  Hoe maken jullie een account aan dan? Als ik zo’n gratis nummer heb kan ik registreren (met AOL screenname) en word de creditcard gewijgerd omdat die niet op een amerikaans adres staat.

 • Profielfoto
  Turbanus
 • Profielfoto
  kuipje

  Hier ook een iTunes crash na invoeren .mac account bij ophalen free song, pas bij de agree gaat het goed mis. geen airport in de buurt (jammergenoeg)

 • Profielfoto
  collo

  “Nu maar hopen dat Apple de computers niet vergeet…”

  Goeie, want ookal heb ik mn centjes klaar liggen, ik wacht mooi op een update van de G5. Ik ga toch geen computer van ‘yesteryear’ kopen voor de volle mep!

 • Profielfoto
  Turbanus

  Pas op mannen!!!! Geen .mac accountgegevens invoeren.! Blijkbaar heeft Apple een koppeling in iTunes om dat af te blokken als je niet uit de VS komt! Het iTunes account moet je als een geheel nieuw en ander account zien!

 • Profielfoto
  Turbanus

  Free song of the week… Crea with U Song…. Is meer iets voor mijn dochter dus…