iPod activiteiten ondergebracht in aparte divisie

Door: Stof - 6 reacties

Persbureau Reuters meldt dat Apple de iPod activiteiten heeft ondergebracht in een aparte divisie. Hiermee heeft Apple de ontwikkeling van iPods en Macs organisatorisch gescheiden.

Jon Rubinstein, tot voor kort de baas van Hardware Engineering, zal de leiding krijgen over de iPod divisie. De Macintosh divisie zal worden geleid door Timothy Cook.

[textquote]The moves were announced in a company-wide internal e-mail sent by Steve Jobs, Apple’s chairman, chief executive and co-founder, and first reported by the New York Times on Wednesday.

“This organizational refinement will focus our talent and resources even more precisely on our industry-leading Macintosh computers and the wildly successful iPod,” a spokesman said. [/textquote]
Reuters: Apple Creates New iPod Division, Shuffles Execs

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Uxmal

  Zolang ze van tijd tot tijd met elkaar blijven praten lijkt het mij prima:)

 • Profielfoto
  Elger

  Vreemd dat ze dat nog niet hadden:)

 • Profielfoto
  iAgree

  Wat gebeurd er nu eigenlijk precies, gaat de boekhouding, lees winst van de ipod en itms , nu ook los staan van de computer boekhouding, dan weet ik niet of dat wel zo’n goed nws is , de ipod levert realtief gezien waarschijnlijk meer op dan de computers , en is wellicht ook wel 1 van de redenen waarom ze zulke mooie spullen kunnen blijven maken met niet al te veel winst, omdat de winst van bovengenoemde de boel weer aardig recht trekt op de balans ???

 • Profielfoto
  ridesmet

  De volgende stap is dat ze wat marktaandeel in de business markt moeten bijkrijgen: de XServe zou hier flink moeten doorgedrukt worden!

 • Profielfoto
  Stof

  De iPod activiteiten worden niet afgesplitst van Apple, ze worden alleen ondergebracht in een aparte organisatorische divisie.

 • Profielfoto
  gretver

  een analyse van de “splitsing” vindt men hier: http://www.pbs.org/cringely/pulpit/pulpit20040520.html