Installatie Mac OS X in PearPC

Door: DeX - 10 reacties

Na het uitkomen van PearPC 0.1 en plaatsing van het nieuwsbericht afgelopen woensdag, vol goede moed begonnen aan de installatie van Mac OS X onder Windows XP.

Natuurlijk heb je in je achterhoofd dat “het nog maar versie 0.1 is” en dat de installatie niet zo makkelijk zal verlopen als de screenshots doen vermoeden, maar toch. Doorzetten. Klik op “Lees Verder” voor het installatieverslag..!function OpenWindow1(url,w,h) { var name = “scherm”; LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width- w)/2 : 0; TopPosition = (screen.height) ? (screen.height- h)/2 : 0; var popup = window.open(url,”Foto”,”scrollbars=no,width=”+w+”,height=”+h+”,menubar=no,toolbar=no,top=”+TopPosition+”,left=”+LeftPosition+”,location=no,directories=no,resizable=no”); if (popup.focus) { popup.focus(); }}function OpenWindow2(url,w,h) { var name = “scherm”; LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width- w)/2 : 0; TopPosition = (screen.height) ? (screen.height- h)/2 : 0; var popup = window.open(url,”Foto”,”scrollbars=auto,width=”+w+”,height=”+h+”,menubar=no,toolbar=no,top=”+TopPosition+”,left=”+LeftPosition+”,location=no,directories=no,resizable=yes”); if (popup.focus) { popup.focus(); }}

PearPC wanneer je het voor het eerst start. Met behulp van een configuratiebestandje kun je instellen welke image (.img) gebruikt moet worden voor de harde schijf, en welke image (.iso) gebruikt moet worden als cd-romspeler.
Starten van Darwin 7.0.1 (verkrijgbaar als .iso bij Apple).
Booten vanaf de Mac OS X 10.3 Panther Installatie CD 1 – makkelijker gezegd dan gedaan. Panther CD’s converteren naar een .iso op een Windows-machine wordt door weinig programma’s ondersteund. Het is namelijk vereist dat het betreffende programma de data van de Mac OS X-CD’s “rauw” kan lezen. Programma’s als WinISO en Undisker vielen om die reden af. Nadat de conversie ook met Apple’s eigen Disk Utility mislukte (Apple is natuurlijk ook niet achterlijk), was er gelukkig nog Alcohol 120% waarmee eindelijk de benodigde .iso-images verkregen konden worden.
Na het voltooien van de partitionering wordt de Installer van de Installatie CD gestart.
Installatie wordt geconfigureerd, bestanden worden uitgepakt en gekopieerd. De installatie verloopt tot dusver prima.
Ondanks dat er bij het begin van de installatie voor gewaarschuwd wordt (“leg CD 2 vast klaar”), lijkt de installatie (met nog 22 minuten te gaan!) vast te lopen en na lange tijd wordt de omgeving herstart.. zonder een bootable harde schijf.

Vele herinstallaties verder (schijf opnieuw geformatteerd, verschillende Custom installaties geprobeerd) nog steeds geen voltooide installatie gefixt. Waar het precies aan ligt, is onduidelijk. Op moment van schrijven is versie 0.1.1 uitgebracht; uiteraard probeer ik hiermee alsnog een voltooide installatie te krijgen.

Overige screenshots

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Qorne

  je kan ook gewoon in de Terminal van een DMG een ISO maken hoor, zo heb ik het gedaan! werkte perfect.
  alleen heb vanmiddag net me windows laptop verkocht :+

 • Profielfoto
  macpro

  @Qorne: En hoe doe je omzetten dat dan precies?
  Want ik blijf op dit moment ook hangen bij het gebrek aan .iso bestanden.

 • Profielfoto
  Sage

  Je kan op MacOSXHints.com de hint vinden als je zoekt op ISO.

 • Profielfoto
  WildCard

  en is het echt zo traag als dikke strond?

 • Profielfoto
  Qorne
 • Profielfoto
  DeX

  @Wilcard; afhankelijk van het processortype dat je gebruikt is er een behoorlijke snelheidswinst te halen. x86 ondersteunt JITC (Just In Time Compiling) waarmee de emulatie i.p.v. 500x langzamer (dan de host) 40x langzamer plaatsvindt.

 • Profielfoto
  MacGyver

  Onder linux: ‘cat /dev/cdrom > cd1.iso’
  Onder mac zal het wel iets van hetzelfde zijn. Kan gewoon met de console

 • Profielfoto
  EddyBee

  Ik heb gewoon mbv. Schijfkopie een DVD-/CDMaster gemaakt (DMG bestand) van de installatie CD’s en deze gewoon 1-op-1 naar Windows 2000 gekopieerd. PearPC kan dit formaat gewoon lezen. Conversie naar ISO image was bij mij niet nodig. En bij mij was de installatie succesvol, maar na herboot is de schijf helaas niet bootable :(

 • Profielfoto
  spywurm

  Ik weet het niet hoor, maar ik heb PearPC op mijn computer geinstalleerd, en ik wil het opstarten en er komt een DOS scherm tevoorschijn (voor minder dan ana halve second) waarin staat “usage: ppc configfile” en gaat dan direct terug weg. :(

  Ik ben vertwijfeld, ik krijg deze vrijdag van mijn leerkracht Mac OS X 10.3, zodat ik deze ook eens kan draaien op mijn pc. Wat moet ik doen of wat doe ik fout? Want ik ben nu aan het sparen zodat ik binne een jaar of 2 een ibook kan kopen. Daarom moet ik het nu op deze manier doen. ???

  Mijn systeem:
  AMD Athlon XP 1400mhz
  512mb ram
  80gb harde schijf
  dvd lezer en cd brander
  nvidia MX 440 128mb

 • Profielfoto
  ottovds

  lukt het niet via dualboot op MS-hardware?