DeX
DeX Nieuws 15 mei 2004

Installatie Mac OS X in PearPC

Na het uitkomen van PearPC 0.1 en plaatsing van het nieuwsbericht afgelopen woensdag, vol goede moed begonnen aan de installatie van Mac OS X onder Windows XP.

Natuurlijk heb je in je achterhoofd dat “het nog maar versie 0.1 is” en dat de installatie niet zo makkelijk zal verlopen als de screenshots doen vermoeden, maar toch. Doorzetten. Klik op “Lees Verder” voor het installatieverslag..!function OpenWindow1(url,w,h) { var name = “scherm”; LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width- w)/2 : 0; TopPosition = (screen.height) ? (screen.height- h)/2 : 0; var popup = window.open(url,”Foto”,”scrollbars=no,width=”+w+”,height=”+h+”,menubar=no,toolbar=no,top=”+TopPosition+”,left=”+LeftPosition+”,location=no,directories=no,resizable=no”); if (popup.focus) { popup.focus(); }}function OpenWindow2(url,w,h) { var name = “scherm”; LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width- w)/2 : 0; TopPosition = (screen.height) ? (screen.height- h)/2 : 0; var popup = window.open(url,”Foto”,”scrollbars=auto,width=”+w+”,height=”+h+”,menubar=no,toolbar=no,top=”+TopPosition+”,left=”+LeftPosition+”,location=no,directories=no,resizable=yes”); if (popup.focus) { popup.focus(); }}

PearPC wanneer je het voor het eerst start. Met behulp van een configuratiebestandje kun je instellen welke image (.img) gebruikt moet worden voor de harde schijf, en welke image (.iso) gebruikt moet worden als cd-romspeler.
Starten van Darwin 7.0.1 (verkrijgbaar als .iso bij Apple).
Booten vanaf de Mac OS X 10.3 Panther Installatie CD 1 – makkelijker gezegd dan gedaan. Panther CD’s converteren naar een .iso op een Windows-machine wordt door weinig programma’s ondersteund. Het is namelijk vereist dat het betreffende programma de data van de Mac OS X-CD’s “rauw” kan lezen. Programma’s als WinISO en Undisker vielen om die reden af. Nadat de conversie ook met Apple’s eigen Disk Utility mislukte (Apple is natuurlijk ook niet achterlijk), was er gelukkig nog Alcohol 120% waarmee eindelijk de benodigde .iso-images verkregen konden worden.
Na het voltooien van de partitionering wordt de Installer van de Installatie CD gestart.
Installatie wordt geconfigureerd, bestanden worden uitgepakt en gekopieerd. De installatie verloopt tot dusver prima.
Ondanks dat er bij het begin van de installatie voor gewaarschuwd wordt (“leg CD 2 vast klaar”), lijkt de installatie (met nog 22 minuten te gaan!) vast te lopen en na lange tijd wordt de omgeving herstart.. zonder een bootable harde schijf.

Vele herinstallaties verder (schijf opnieuw geformatteerd, verschillende Custom installaties geprobeerd) nog steeds geen voltooide installatie gefixt. Waar het precies aan ligt, is onduidelijk. Op moment van schrijven is versie 0.1.1 uitgebracht; uiteraard probeer ik hiermee alsnog een voltooide installatie te krijgen.

Overige screenshots
Reageer op artikel:
Installatie Mac OS X in PearPC
Sluiten