Hitachi verhoogt productie iPod mini harddisks

Door: Stof - 5 reacties

Hitachi heeft verklaard 200 miljoen dollar te investeren om de productie van 1″ harddisks te verhogen. De harddisks worden onder andere gebruikt in de iPod mini. Hitachi verwacht dankzij deze investering tegen het eind van dit jaar zo’n 2 miljoen 1″ harddisks per kwartaal te produceren.

Volgens Hitachi productmanager Osterhout is de vraag naar de disks explosief gestegen na de introductie van de iPod mini.

[textquote]Osterhout said the market for small drives, such as its 1-inch Microdrive and the 1.8-inch Toshiba Corp. (6502.T: Quote, Profile, Research) drive accelerated when Apple introduced the original iPod in October 2001. The original iPod uses a Toshiba 1.8-inch drive.”The category took off when Apple introduced the original iPod,” Osterhout said in a telephone interview.

Hitachi GST’s Microdrive is also used in Creative Technology Ltd’s (CREA.SI: Quote, Profile, Research) Nomad MuVo MP3 digital music player.[/textquote]
Apple gaf eerder aan dat beperkte beschikbaarheid van de kleine harddisks tot gevolg heeft dat de iPod mini maar beperkt leverbaar is. Als gevolg hiervan werd de Europese introductie van de iPod mini uitgesteld tot juli. In de VS geeft de online Apple Store al een levertijd van 6 weken aan voor een iPod mini.

Reuters: Hitachi Will Expand Production of iPod Disk Drive

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Goede zaak!

 • Profielfoto
  Stof

  Begin je ongeduldig te worden?;)

 • Profielfoto
  tijn22

  Is dat een Nederlander, die Osterhout?

 • Profielfoto
  inc

  die dingen kraken..

 • Profielfoto
  DeX

  Jah die harde schijfjes worden er natuurlijk met ontzagwekkende snelheid ingeramd om aan de vraag te voldoen :p