Geen video op de iPod

Door: Sad - 11 reacties

Een belangrijk bericht afkomstig van de persconferentie die Steve Jobs gaf op de eerste verjaardag van de iTunes Music Store is door veel mensen over het hoofd gezien:

Er zijn geen plannen voor een video iPod.

Tijdens de persconferentie werd aan Steve gevraagd of er plannen waren om nieuwe functies aan de iPod toe te voegen. Hij vertelde dat de manier waarop mensen naar muziek luisteren substantieel anders is dan de manier waarop mensen films kijken:

“Muziek kan je beluisteren op de achtergrond, terwijl je een film echt moet bekijken. Je kan niet een film kijken en tegelijkertijd auto rijden. Wij richten ons op muziek.”

Begin november tijdens een analyst meeting liet Steve Jobs ook al blijken andere plannen te hebben met de combinatie televisie en computer: “Television is a very different animal.”

Jammer voor de fans, maar voor het bekijken van films terwijl je in de trein zit zul je dus een ander apparaat moeten kopen.

Bron: The Mac Observer

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Zorcky

  En daar vind ik wel dat Jobs gelijk heeft. Wat heb je aan een film op zo een klein schermpje. Het is leuk om aan iedereen te laten zien, maar ne keer het nieuwe eraf is, wat ben je er dan nog mee?

 • Profielfoto
  gerror

  Er was toch echt een paar maanden geleden een personeelsadvertentie op de Apple site waarbij voor het iPod project mensen werden gezocht met ‘video skills’. Vreemd.

 • Profielfoto
  sctemme

  “Jammer voor de fans, maar voor het bekijken van films terwijl je in de trein zit zul je dus een ander apparaat moeten kopen.”

  Zoals een Powerbook? ;)

 • Profielfoto
  wilfred

  @sctemme: Haha inderdaad :D!

  Ik vind dat Steve ook gelijk heeft. Ik zag een tijdje geleden al iets op tweakers (volgens mij door Microsoft ontwikkeld) dat video kon afspelen (kan geen link vinden, excuses) maar ik had niet het gevoel dat dat iets ging worden. Als het gaat om het transport van video’s dan doet de iPod ook z’n werk, en… inderdaad… koop anders een laptop als je per sé films wilt kijken in de trein :-).

  Groeten, Wilfred

 • Profielfoto
  stinky

  maar misschien wel een kleurenschermpje toevoegen, zodat je door je album artwork kunt bladeren als of je door je cd-collectie gaat? en altijd een ‘klein’ fotoalbum op zak.
  voor de visueel ingestelden onder ons…:D

 • Profielfoto
  Kraid

  Video zou een leuke optie zijn als de pod een kleurenscherm krijgt. Ik denk dat mensen meer op een pda/fotoalbum/muziek ding zitten te wachten. Iets om je iLife mee te nemen

  En als Steve zich echt alleen op muziek richt, wat doen dan die movietrailers in de itms. Zoals hij het brengt richten ze zich op..
  Automobilisten?

 • Profielfoto
  Beathoven

  Een reden waarom draagbare TV’s op hetzelfde postzegelformaat nooit een rage zijn geworden.

 • Profielfoto
  ruggiero

  Kraid, apple richt zich niet alleen op muziek (shake, final cut pro). dat is onzin, maar wat betreft de ipod doen ze dat wel. wat in mijn ogen ook logisch is.
  de automobilisten zullen ook wel geen doelgroep zijn.

 • Profielfoto
  ajschol

  Wat sterk is aan de iPod, is het KISS principe:
  KEEP IT SIMPLE, STUDID!

  Het toevoegen van extra functionaliteit als kleurenschermpjes en videomogelijkheden schaadt deze “golden rule”. De trend daarentegen om het bestaande concept te optimaliseren (bijv. door verkleining zoals bij de iPod Mini) is m.i. een goede keuze.

  Wat ik bijv. wel echt mis, is een goedkoop alternatief om een mac te kopen, zonder beeldscherm. Ik heb nu een iBook, en ik zou daar best een extra G4’tje naast willen hebben. De Emac is nu zo’n 900 Euro’s, maar waarom niet een vergelijkbare computer, zonder beeldscherm, voor 600 Euro’s (o.i.d.) ?

 • Profielfoto
  gap

  Gelijk heeft ie, maar wat ik wel zou willen is een triband telefoontje in m’n ipod. Over twee jaar kan Apple het wel vergeten als al die telefoontjes een mp3 speler en een 4 megapixel camera aan boord hebben en de iPod nog gewoon een iPod is. Kijk maar eens naar wat SonyEricsson dit jaar allemaal gaat uitbrengen.

 • Profielfoto
  els

  @Wilfred: bedoel je deze: http://www.tweakers.net/nieuws/31691 ?

  Lelijk ding, maar schijnt ’t goed te doen.