Sad
Sad Nieuws 15 mei 2004

Casemodding met een PowerBook

Casemodding is de fijne kunst van het wijzigen van de behuizing van je computer zodat hij een persoonlijk tintje krijgt of zelfs uniek wordt. (Case = behuizing, mod = modificatie.)

Meestal gaat het om het plaatsen van wat kerstverlichting of LCD-schermpjes in de behuizing van een PC, maar er zitten ook huzarenstukjes tussen. Bijvoorbeeld een Intel PC in de PowerMac G4 Cube behuizing of gewoon in een kartonnen doos.

Apple gebruikers casemodden niet zoveel. Eén van onze leden plaatste in zijn G5 een blauwe neonlamp. Ook is er één jongeman geweest die een complete G4 in een piramide van plexiglas heeft weten te persen, maar daar hield het ook wel mee op…. totdat er een tijdje geleden berichten verschenen van mensen met een gecasemodde PowerBook…

Knutselen met een PowerBook…
Nadat een hoop mensen zelf wanhopig pogingen hadden ondernomen, publiceerde Sterling Anderson een uitleg op zijn website -compleet met plaatjes- hoe je het verlichte Apple logo van je PowerBook een andere kleur kan geven.

Gezien de eenvoud van deze casemod is het een leuke opstap voor mensen die het zelf ook wel eens willen proberen. Let wel: begin je hier aan dan ben je je garantie kwijt.

Bron: http://ink.primate.wisc.edu/~sterling/pb_hack.php
Nieuwstips zijn hier welkom.

Reageer op artikel:
Casemodding met een PowerBook
Sluiten