Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 18 mei 2004

Apple sluit deal met Founder over iTunes

In een poging om iTunes zoveel mogelijk onder de aandacht van mensen te krijgen, heeft Apple met de Chinese PC fabrikant Founder een deal gesloten over iTunes. Founder computers zullen vanaf begin volgende maand standaard geleverd worden met iTunes. Wei Xin, voorzitter van de Founder Group:

[textquote]“Digital music is becoming very important in the Chinese PC market, and Apple’s iTunes is the runaway market leader.”[/textquote]
Eerder al sloot Apple een vergelijkbare deal met HP. Op HP computers wordt binnenkort namelijk ook standaard iTunes geleverd. Daarnaast mag HP een speciale HP iPod verkopen die behalve de kleur gelijk is aan de iPod van Apple.

Met dit soort deals probeert Apple niet enkel iTunes te slijten. Het programma is immers gratis en levert dus weinig op. Apple hoopt met het programma iTunes op zoveel mogelijk computers de verkoop van iPods te bevorderen. Bijkomend voordeel is dat met iTunes voor Windows gelijktijdig Quicktime wordt geinstalleerd. Hiermee wordt het Quicktime formaat dus stiekem ook verspreid.

Website Founder: FounderTech

Reageer op artikel:
Apple sluit deal met Founder over iTunes
Sluiten