Apple sluit deal met Founder over iTunes

Door: Lucas Raggers - 9 reacties

In een poging om iTunes zoveel mogelijk onder de aandacht van mensen te krijgen, heeft Apple met de Chinese PC fabrikant Founder een deal gesloten over iTunes. Founder computers zullen vanaf begin volgende maand standaard geleverd worden met iTunes. Wei Xin, voorzitter van de Founder Group:

[textquote]“Digital music is becoming very important in the Chinese PC market, and Apple’s iTunes is the runaway market leader.”[/textquote]
Eerder al sloot Apple een vergelijkbare deal met HP. Op HP computers wordt binnenkort namelijk ook standaard iTunes geleverd. Daarnaast mag HP een speciale HP iPod verkopen die behalve de kleur gelijk is aan de iPod van Apple.

Met dit soort deals probeert Apple niet enkel iTunes te slijten. Het programma is immers gratis en levert dus weinig op. Apple hoopt met het programma iTunes op zoveel mogelijk computers de verkoop van iPods te bevorderen. Bijkomend voordeel is dat met iTunes voor Windows gelijktijdig Quicktime wordt geinstalleerd. Hiermee wordt het Quicktime formaat dus stiekem ook verspreid.

Website Founder: FounderTech

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Jan-Willem

  “Bijkomend voordeel is dat met iTunes voor Windows gelijktijdig Quicktime wordt geinstalleerd. Hiermee wordt het Quicktime formaat dus stiekem ook verspreid.”

  Apple is niet sneaky bezig:D

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Potverdikkie wat leest dat Chinees beroerd zeg!

  Maar in China hebben ze dus wel een iTunes Music Store?

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ze hebben geen iTunes Music Store, maar wel heel veel muziek.

 • Profielfoto
  arneblk

  Wat zou Founder in ruil hiervoor krijgen…

 • Profielfoto
  Bert

  Ze hebben geen iTunes Music Store, maar wel heel veel muziek.

  … en meer dan 1 miljard mensen :O

 • Profielfoto
  MekMarijn

  Lijkt een beetje op de manier hoe Explorer op de markt is gezet. Microsoft werd aangeklaagd wegens oneerlijke concurrentie omdat ze Netscape weggedrukt hebben. Kan Apple dit wel zomaar maken?

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Apple kan dit zeker maken. Als je het niks vindt, kun je iTunes er probleemloos afkieperen.

 • Profielfoto
  DEMON

  En men raakt gewent met het merk Apple.

 • Profielfoto
  xer

  Over Explorer gesproken; door de installatie van iTunes, komt meteen de hele web SDK van Apple mee. Misschien ooit Safari voor Windows ???

  Slimme jongens die Apples…