Apple gaat de prijzen in de iTMS niet verhogen

Door: Adriaan Mol - 3 reacties

De platenmaatschappijen wilden de prijzen van de iTunes Music Store die 99 dollarcent is verhogen, zo werd vorige maand bekend gemaakt. Een woordvoerder van Apple ontkracht echter alle geruchten, het bedrijf heeft langdurige contracten met de platenmaatschappijen. De prijs zal dus voorlopig op 99 dollarcent blijven staan.

In de CD-winkels zijn oude nummers goedkoper dan nieuwe (vaak meer populairdere nummers). Deze strategie willen de platenmaatschappijen ook gaan toepassen in de iTunes Music Store. Op deze manier kunnen ze dus meer omzet genereren op de populairdere songs. Sommige albums zijn daardoor iets duurder dan de andere in de iTunes Music Store, en andere online muziekdiensten.

C|Net News.com: Apple: 99 cent music price tag staying

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Adje Gadro

  De platenmaatschappijen wouden…
  Ik neem aan dat ze het wilden…

  Op zich netjes dat de prijzen 99 dollarcent blijven, maar daar hebben we niets aan in Europa. Maar je zal zien dat de prijzen in Europa toch wel hoger zullen liggen dan in Amerika en we hier 99 eurocent zullen gaan betalen.

  Maar wat gaat er gebeuren als de contracten met de platenmaatschappijen aflopen? Gaan dan wel de prijzen omhoog?

 • Profielfoto
  chonazz

  Apple vind er wel iets op!
  Ze weten ook dat als de prijzen stijgen de verkoop heel hard verminderd!
  Dus ze zullen er alles aan doen om het gewoon te houden zoals het is!

  Denk ik:-)

 • Profielfoto
  Turbanus

  Klopt wel…. sommige albums zijn inderdaad ietje duurder in de ITMS! Maar ik denk Adriaan dat dat te maken heeft met de lokatie van de gerechtigde in de VS. Ik posteer nu voortaan iedereen in California met een account, omdat een adres in sommige andere staten een prijs van $ 1.04 per song oplevert. Het is en blijft dus “koffiedikkijken”!