Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 10 mei 2004

Apple gaat de prijzen in de iTMS niet verhogen

De platenmaatschappijen wilden de prijzen van de iTunes Music Store die 99 dollarcent is verhogen, zo werd vorige maand bekend gemaakt. Een woordvoerder van Apple ontkracht echter alle geruchten, het bedrijf heeft langdurige contracten met de platenmaatschappijen. De prijs zal dus voorlopig op 99 dollarcent blijven staan.

In de CD-winkels zijn oude nummers goedkoper dan nieuwe (vaak meer populairdere nummers). Deze strategie willen de platenmaatschappijen ook gaan toepassen in de iTunes Music Store. Op deze manier kunnen ze dus meer omzet genereren op de populairdere songs. Sommige albums zijn daardoor iets duurder dan de andere in de iTunes Music Store, en andere online muziekdiensten.

C|Net News.com: Apple: 99 cent music price tag staying

Reageer op artikel:
Apple gaat de prijzen in de iTMS niet verhogen
Sluiten