Sad
Sad Nieuws 14 april 2004

Symantec stopt met Norton Utilities

In het forum zijn al vele discussies de revue gepasseerd over Symantec’s Norton Utilities en het bijbehorende Norton Systemworks. Wanneer het ging over het onderhouden, repareren of defragmenteren van harde schijven dan werden deze twee applicaties vaak genoemd.

In veel gevallen bleek dat deze applicaties hun werk vaker slecht dan goed deden, en dat sinds de Mac OSX versies steeds minder mensen vertrouwen kregen in Norton Utilities en Systemworks. In heftige discussies werd vaak op betere alternatieven gewezen zoals Alsoft DiskWarrior. Ook bij vastlopende computers werden er adviezen gepost om maar eerst eens Norton software te verwijderen.

Symantec Corp. heeft nu officieel de ontwikkeling van Norton Utilities en Systemworks voor de Mac gestaakt. Volgens Symantec een “strategische beslissing”. Men wil absoluut software voor de Mac blijven maken, maar zich gaan richten op internet beveiligingssoftware zoals Norton AntiVirus, Norton Internet Security en Norton Personal Firewall.

Het is niet bekend of het stoppen van deze twee produkten te maken heeft met de problemen waar gebruikers wereldwijd al lange tijd last van hebben.

Bron: MacObserver

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Symantec stopt met Norton Utilities
Sluiten