Symantec stopt met Norton Utilities

6 reacties

In het forum zijn al vele discussies de revue gepasseerd over Symantec’s Norton Utilities en het bijbehorende Norton Systemworks. Wanneer het ging over het onderhouden, repareren of defragmenteren van harde schijven dan werden deze twee applicaties vaak genoemd.

In veel gevallen bleek dat deze applicaties hun werk vaker slecht dan goed deden, en dat sinds de Mac OSX versies steeds minder mensen vertrouwen kregen in Norton Utilities en Systemworks. In heftige discussies werd vaak op betere alternatieven gewezen zoals Alsoft DiskWarrior. Ook bij vastlopende computers werden er adviezen gepost om maar eerst eens Norton software te verwijderen.

Symantec Corp. heeft nu officieel de ontwikkeling van Norton Utilities en Systemworks voor de Mac gestaakt. Volgens Symantec een “strategische beslissing”. Men wil absoluut software voor de Mac blijven maken, maar zich gaan richten op internet beveiligingssoftware zoals Norton AntiVirus, Norton Internet Security en Norton Personal Firewall.

Het is niet bekend of het stoppen van deze twee produkten te maken heeft met de problemen waar gebruikers wereldwijd al lange tijd last van hebben.

Bron: MacObserver

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Josh

  Dan zullen de laatste drie uiteraard der zaak structureel duurder worden.

 • Profielfoto
  JeePee

  Oei, misschien ben ik iets te hard geweest… :O ;)

  Ze waren er achter gekomen dat hun product niet echt mee kon / goed was… Zie het artikel: Norton vernielt harde schijven! http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1012 :)

 • Profielfoto
  dennis

  Ach wat jammer ??? Opgeruimd staat netjes! ;)

 • Profielfoto
  dada1958

  Bloedhonden; ik heb NU 7 zegge en schrijven 1x gebruikt toen ik Mac OS 10.1.2 draaide… Had ik niet moeten doen.
  Weggegooid geld dus want aan refunds doen ze natuurlijk niet; soms kan ik best wel een beetje pissig worden op heel die branche die halfontwikkelde, ondeugdelijke producten voor veel geld weet te slijten :sealed:

 • Profielfoto
  JeePee

  Klopt, balen is dat. Hetzelfde als ieder jaar weer een nieuwe versie uitbrengen en dan mensen veel geld laten betalen en nu simpel zeggen: we stoppen ermee….:(

  Ik ben blij dat ik Norton nooit gekocht heb:p Sorry;)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik heb wel norton, en idd werkt niet echt fijn. Maar goed andere opties zijn er wel, maar ben ik nog niet bekend mee, dus klampte ik mij vast aan het bekende.:)