SpyMac vanaf nu internationale concurrentie

32 reacties

Spymac is ooit begonnen als de meeste spraakmakende rumor-site. Met daarnaast een goed lopende community met items zoals een forum en later een goed gebruikte foto-galerij. Vooralsnog kreeg elk lid gratis 100MB webruimte, een gratis blogger, 250MB fotoruimte, 25MB gratis email via webmail en POP3(!) en zelfs nog meer.

En het kan niet gekker worden, vrijwel alles wat .Mac te bieden heeft krijg je ook gratis. Zoals het publiceren van je iCal calender en een iDisk (Spydisk). Iets waar Apple dus minder blij mee is.

Spymac is daarnaast ook een nieuwe sectie begonnen, namelijk “Auctions”. Inmiddels ook een geduchte concurrent voor eBay (althans, voornamelijk voor de Apple-producten).

Alsof Spymac nog niet genoeg ruzie heeft gezocht, doen ze er nog een schepje bovenop. Google heeft op 1 april bekend gemaakt een nieuwe gratis email-dienst te beginnen genaamd gmail. Opvallend is de 1GB ruimte die je krijgt. Vanaf gisteren hebben Spymac gebruikers ook de genoegens van 1GB gratis email ruimte. Partijen als Hotmail en Yahoo, die momenteel geld vragen voor extra ruimte, staan momenteel natuurlijk met een mond vol tanden.

Spymac

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  go spymac go!:)

 • Profielfoto
  macfreakie

  SpyMac geeft vanaf deze maandag 1GB aan e-mail ruimte…
  Staat zelfs op de homepage van SpyMac.

 • Profielfoto
  Casper

  Volgens mij is het populair. Mijn god wat is die site nu traag zeg.

 • Profielfoto
  Stof

  En dan te bedenken dat ze voor het eerst in het nieuws kwamen met die iWalk scam:P .

 • Profielfoto
  gretver

  Maar ze hebben (nog)geen IMAP. DAn heb je toch niet zoveel aan 1 Gb of zie ik dat verkeerd…

 • Profielfoto
  Josh

  Eerst is de tendens naar/ontwikkeling tot meer betalen door de consument en nu draait het als bij toverslag om. Had je zoiets ook niet in Australië met de commerciële TV-zenders die na aanvankelijk hoge prijzen elkaar volkomen hebben geruïneerd zodat de Staatsomroep weer terug moest komen?

 • Profielfoto
  Double_UK

  Eh.. Gretver.

  Van de Spymac-site:

  “For those wondering why on earth they would need one gigabyte for POP3 mail, don’t despair; because IMAP mail capabilities are under development and will be available very soon.”
  ;)

 • Profielfoto
  ajschol

  Waar krijgen die gasten dan hun $$$ vandaan??
  ik heb altijd geleerd: “voor niets gaat de zon op”

  ziet er wel goed uit, hoewel ik meer fan ben van een wat rustigere layout (zoals macosx.nl…) :D

  groet,

 • Profielfoto
  Granny Smith

  vraag ik me ook af… reclame???

 • Profielfoto
  markclausing

  goed initiatief, maar kunnen ze het blijven volhouden?

  en ik vindt hun layout te chaotisch.
  en ik heb al 420 IMAP bij de UvA:D

 • Profielfoto
  sponge

  he ik probeer me te registreren maar er gaat blijkbaar iets mis en dan krijg ik de boodschap dat mijn username en emailadres al in gebruik zijn pffffffff

 • Profielfoto
  janvanes

  Hun aanbieding staat open voor “all operating systems” en werd vandaag bijvoorbeeld bij WebWereld (www.webwereld.nl) besproken. Dat betekent dat ze waarschijnlijk al snel tien/honderdduizenden Windowsgebruikers als klant zullen hebben. Wat winnen ze hiermee?

 • Profielfoto
  Thomas Vreriks

  ik kan me ook niet registreren! strange… ???

 • Profielfoto
  SproetS

  hmmm, ik vind osx.nl prima!

 • Profielfoto
  sally

  Een Giga voor opslag, filmpjes ed. zou ik leuk vinden maar voor mail?
  Wie legt eens even helder uit wat we daar mee moeten,

 • Profielfoto
  dommels

  Lijkt me toch eerder een fraaie grap als ik naar de datum kijk:

  “MOUNTAIN VIEW, Calif. – April 1, 2004 UTC – Amidst rampant media speculation, Google Inc. today announced it is testing a preview release of Gmail – a free search-based webmail service with a storage capacity of up to eight billion bits of information, the equivalent of 500,000 pages of email.”

 • Profielfoto
  sally

  Google was april fools maar spymac?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zowel Google als SpyMac hebben dit niet als 1 april grap bedoeld.
  Dit blijft maar rondspoken op de diverse fora.
  Nog één keer dus: GEEN 1 APRIL GRAP!!

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Misschien een stomme vraag, maar als je het account probeert aan te maken. Kun je een gebruikesnaam opgeven, een wachtwoord, nogmaals een wachtwoord en daarna een email adres.
  Euhm welk email bedoelen ze hier? Het email adres dat je wilt hebben, of een email adres waarop ze een bevestiging kunnen sturen>??

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik ben in een n00b bui.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  okay vul daar wel mijn hotmail account in, zien vanzelf wel wat er gebeurd, toch? :sealed:

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Cool afgezien dat ik de enige ben die hier zit te typen.
  Vul ik een hotmail account in, ga ik naar stap 2 toe, crasht mijn computer. Tja wat verwacht je anders van winxp en een mac account. Ik ben zo blij met mijn werkplek. ??? Nu zit ik vast, kan ik niet meer aanvullen of een nieuwe aanmaken. Account bestaat wel, echter kan er niks mee.:) Nouja heb ze maar een emailtje gestuurd met mijn beste engels.

 • Profielfoto
  defender90

  Zag net dat Spymac nu ook bookmarks e.d kan BackUppen:

  Spymac Backup is a new Mac OS X application that makes it easy to backup addresses, Safari bookmarks, Mail.app accounts, stickies, iPhoto library, iTunes library, iCal data, favorites, keychain, font collections and other files directly to your SpyDisk.

 • Profielfoto
  bart1971

  Ik heb tot 2 keer toe geprobeerd een account aan te maken maar tevergeefs. De eerste keer kreeg ik uiteindelijk een foutmelding bij het vernzenden van de bevestiging. Vervolgens kon ik mijn e-mail adres niet meer opgeven omdat het al in gebruik was! Toen maar een compleet nieuwe account aangemaakt met een andere e-mail adres (login naam kon ik inmiddels ook niet meer gebuiken) maar daar heb ik ook al geen bevestiging van gekregen.. Handig hoor.. :angry:

 • Profielfoto
  Ganymedus

  I know the feeling bart1971

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Ik heb een tijdje geleden een account aangemaakt en was het hele SpyMac weer een beetje vergeten, totdat ik dit nieuws-item zag. Natuurlijk wist ik mijn accountgegevens niet meer, dus maakte ik een nieuwe aan. Spymac zegt dat dat gelukt is, maar de bevestigingsmail is inmiddels 2 dagen onderweg (lees: nooit verzonden?). Dus ik zit wat dat betreft in hetzelfde schuitje als Ganymedus en Bart1971.
  Gelukkig herrinnerde ik me de gegevens van mijn eerste account weer; ik heb vanuit mijn SpyMac-account inmiddels 2 mailtjes verstuurd: allebei (nog?) niet aangekomen en er ook 2 naartoe gestuurd, waarvan er eentje is binnengekomen.
  Lijkt me niet helemaal probleemloos dus, dat Spymac.

 • Profielfoto
  bruno

  Ik heb na een tijdje wel wat gegevens ontvangen, kan inderdaad ff duren.. Na nog een paar weken ondertussen 6! dezelfde bevestegingsmailtjes gehad. Zal wel een paar keer op ww vergeten hebben geklikt. ..? Niet dat ik op hun server kom:( Kan ook aan mij liggen weet niet zeker welke poor ik moet hebben 21? nee. 81? server time-out.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Spymac: “Spymac now has more than 100,000 members, and that number is rising quickly. Please be patient while we adjust our system to deal with the increased traffic levels. The system should be operating at its regular speed shortly.”

 • Profielfoto
  Ganymedus

  @Bart1971 mijn account is nu alweer een stuk verder met het opzetten, ik ben onderhand in stap 5 dus het kan wel, mijn nick was netjes vrijgegeven om mee verder te werken

 • Profielfoto
  sponge

  @bart1971
  bij mij juist hetzelfde, heb hun een mailtje gestuurd maar nog geen antwoord gehad.
  ik vraag me wel af hoe het met privacy zit.
  bij google’s Gmail zouden emails “gescand” worden om hun advertenties beter af te stemmen. dan hoeft het voor mij niet.
  http://money.cnn.com/2004/04/05/technology/googlemail.reut/index.htm

 • Profielfoto
  MacNuc

  Ben al een tijdje bezig met spymac en bij mij werkt het prima! ICal kan ik overal bekijken, de Webdev (of je spydisk) werkt prima. Even de site updaten is nu gewoon een sleur en pleur actie. Zo hoor je met een mac te werken.
  Als je geen account hebt of het lukt niet zo snel, gewoon even wachten. Als ze al 100.000 gebruikers hebben die allemaal even gaan kijken naar hun 1 GB (bedenk eens hoeveel ruimte dat is!!!) dan wordt zo`n site natuurlijk traag.

  Oja, jongens en meisjes, het is GRATIS! Dus niet zo nederlands doen!

 • Profielfoto
  Patrick Stam

  Emailen gaat wel maar ik kan nog geen verbinding maken met mijn ruimte op de server. Hij geeft iedere keer aan dat ik het verkeerde wachtwoord gebruik. Maar dat is het zelfde als mij email en die doet het wel. Zou het komen om dat het gratis is?