Sad
Sad Nieuws 6 april 2004
Leestijd: 1 minuut

Proteus wordt volwassen

De halve Mac wereld zit met spanning te wachten op de nieuwe MSN Messenger die binnenkort uitkomt. Zouden we eindelijk de features krijgen die de Windows versie ook heeft, zoals avatars? Zouden we eindelijk een bug-vrije versie krijgen de snel is en voldoet aan de Aqua standaard?

Volgens sommigen ijdele hoop. De concurrenten van MSN Messenger zoals aMSN, Fire en Proteus hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. aMSN ziet er bijvoorbeeld niet uit, maar biedt wel avatars. Fire is open-source maar haalt het weer niet bij Proteus, die weer vaak verbindingsproblemen heeft.

Voor deze laatste chat-client, Proteus van Indigo Field, is nu een geheel nieuwe versie aangekondigd: Proteus 4.0.

Deze aankondiging staat al een tijdje op de site van Indigo Field, maar steeds meer screenshots verschijnen in het forum en steeds meer features worden bekend. Zo krijgen MSN gebruikers nu avatars (zie afbeelding). Ook file transfers zullen ondersteund worden, waar een hoop gebruikers blij mee zullen zijn.


Met deze avatars wordt het ook meteen mogelijk een iChat-achtige chatsessie te maken compleet met tekstballonnen. Aangezien Proteus ook AIM accounts ondersteund ontstaat hier misschien wel een klein concurrentje van iChat.


Daarnaast krijgt Proteus 4 een nieuwe look die geheel gebruik maakt van de grafische mogelijkheden van Mac OSX Panther. Dat is ook meteen een nadeeltje. Proteus 4 zal niet verschijnen op 10.2 of lager, aangezien er Panther-specifieke onderdelen gebruikt zullen worden.

Proteus wordt dus volwassen. Over voice- en videochatten horen we echter nog niets. In dat opzicht zullen we er dus niet op vooruit gaan, tenzij Justin Wood, de maker van Proteus, zich nog bedenkt. Er is nog geen release datum bekend dus hij kan nog lekker zijn gang gaan.

Proteus sneak preview 1
Proteus sneak preview 2
Proteus sneak preview 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.