Proteus wordt volwassen

23 reacties

De halve Mac wereld zit met spanning te wachten op de nieuwe MSN Messenger die binnenkort uitkomt. Zouden we eindelijk de features krijgen die de Windows versie ook heeft, zoals avatars? Zouden we eindelijk een bug-vrije versie krijgen de snel is en voldoet aan de Aqua standaard?

Volgens sommigen ijdele hoop. De concurrenten van MSN Messenger zoals aMSN, Fire en Proteus hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. aMSN ziet er bijvoorbeeld niet uit, maar biedt wel avatars. Fire is open-source maar haalt het weer niet bij Proteus, die weer vaak verbindingsproblemen heeft.

Voor deze laatste chat-client, Proteus van Indigo Field, is nu een geheel nieuwe versie aangekondigd: Proteus 4.0.

Deze aankondiging staat al een tijdje op de site van Indigo Field, maar steeds meer screenshots verschijnen in het forum en steeds meer features worden bekend. Zo krijgen MSN gebruikers nu avatars (zie afbeelding). Ook file transfers zullen ondersteund worden, waar een hoop gebruikers blij mee zullen zijn.


Met deze avatars wordt het ook meteen mogelijk een iChat-achtige chatsessie te maken compleet met tekstballonnen. Aangezien Proteus ook AIM accounts ondersteund ontstaat hier misschien wel een klein concurrentje van iChat.


Daarnaast krijgt Proteus 4 een nieuwe look die geheel gebruik maakt van de grafische mogelijkheden van Mac OSX Panther. Dat is ook meteen een nadeeltje. Proteus 4 zal niet verschijnen op 10.2 of lager, aangezien er Panther-specifieke onderdelen gebruikt zullen worden.

Proteus wordt dus volwassen. Over voice- en videochatten horen we echter nog niets. In dat opzicht zullen we er dus niet op vooruit gaan, tenzij Justin Wood, de maker van Proteus, zich nog bedenkt. Er is nog geen release datum bekend dus hij kan nog lekker zijn gang gaan.

Proteus sneak preview 1
Proteus sneak preview 2
Proteus sneak preview 3

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Flipstra

  Aha, wat tof. Ik gebruik alleen Proteus (geen messenger, fire etc.) en mis de file transfer ook idd. Zou het programma nog gratis te gebruiken blijven? Ik zie op 1 van de screendumps de optie ‘Events’ staan. Wat zou daar de bedoeling van zijn?

 • Profielfoto
  xs

  OMFG!! Proteus v3.x is al erg goed, maar ik mis vooral de tranfer functie en avatars. Had al gelezen in de forums over 4, maar had nog geen screens gezien, maar ziet erg wicked uit..

  Zat al te wachten op iChat met MSN, maar dat kan denk ik wel nog even duren. De MSN Messenger van Microsoft vind ik te traag werken..

 • Profielfoto
  153957

  Proteus is toch niet gratis?

  Gebruik Adium, kan ook met AIM/MSN enzo, cool themes voo rbeschik baar, makkelijk op te zetten, heel compact, snel….

  en die ene keer dat je dan een file transfer hebt: MSn Messenger… (of mail, of gewoon je ‘~/Sites’ zetten, en hosten..)

 • Profielfoto
  dennis

  De file transfers doen het bij mij gewoon tussen Mac-PC.. (Bij aMSN en de M$ MSN)
  Bij sommige personen niet, maar over het algemeen wel!

  Groeten Dennis

 • Profielfoto
  senne

  proteus is altijd al gratis geweest

 • Profielfoto
  macanoid

  maar de nieuwe versie zal dat zeker niet zijn – lees de forums maar! Mij maakt het niet uit. Ben al tijden Proteus gebruiker en al lang op de hoogte van de nieuwe versie 4. Vind het niet erg om er voor te moeten betalen!

 • Profielfoto
  iAgree

  Zucht nog steeds geen video audio met windoos msn :(

 • Profielfoto
  Sixer

  Proteus is shareware. Alleen mekkert de app nauwelijks erover.

  Helaas zal Proteus 4.0.0 nog steeds geen groepsgesprekken met MSN ondersteunen.

 • Profielfoto
  HSL

  proteus is wel gratis.. maar als je niet die irritante popup aan het begin wil hebben moet je er gewoon voor betalen..:)

 • Profielfoto
  ParadoX

  Ik hoor uit allerlei hoeken dat een zeer prettig programm is. Ik heb, toen Fire het niet meer deed, geprobeert om Proteus te gebruiken. Of ik deeed iets verkeert of Proteus is niet goed, want het connecten naar mijn MSN account duurde zo ongelooflijk lang. echt meeredre minuten tot wel 5 minuten, serieus.

  Ik had hem ook zo ingesteld dat hij actief bleef als ik proteus uit deed, leek me zeer handig. Alleen na bijvoorbeeld een sluimer periode van mijn mac, werdt ik zowat gek omdat ik amper nog vberbinding kreeg met MSN…misschien werkt de msn funcite niet zo goed, en de AIM wel dat weet ik niet want daarvoor heb ik ichat:)

  Proteus versie 4 ga ik zeker uit proberen!

 • Profielfoto
  SvS

  Nou, interessant hoor!:)
  Is groepsgesprek hier wel mogelijk?

 • Profielfoto
  HSL

  nope,… komt ook niet in v.4 maar wel in 4.1 als het goed is..

 • Profielfoto
  tiny

  Ik zit helemaal niet te wachten tot MSN Messenger uit komt. Ik ben een van die geschifte Mac-fanaten die niets van MicroSchoft op zijn Macs heeft staan. Projecten als OpenOffice en Proteus juich ik toe. Ga zo door!

 • Profielfoto
  Zorcky

  En wanneer kunnen we video chatten met msn?

 • Profielfoto
  153957

  nieuwe versie van Adium uit, check die (op Macupdate/Versiontracker) en lees de comments maar, bijna allemaal 5/5

  het is snel, weinig CPU, en logt redelijk snel in op MSN, sneller dan MSN Messenger

  bij mij nog nooit gecrashed, je kan je eigen gezichtjes kiezen, eigen foto’s

  En het programma haalt zelfs (als het aan staat) de namen (of nickname) en foto’s van jou contacten uit AddressBook en gebruikt die in je Buddy list, (als hun MSN-email is ingevuld bij dat veldje voor IM en MSN is geselecteerd (dit werk natuurlijk ook voor AIM)

 • Profielfoto
  iAgree

  Ja die vond ik ook net en ga ik zeker ff proberen

 • Profielfoto
  Sixer

  De nieuwste beta van Fire ( http://fire.sf.net ) claimt MSN groepsgesprekken te kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  moodjoo

  De site van Proteus is vernieuwd en op het forum zegt de maker dat versie 4.0 waarschijnlijk vandaag of morgen verschijnt. Ik ben eens benieuwd.

 • Profielfoto
  Arno

  Spannend…:D

 • Profielfoto
  Boskabouter

  http://www.indigofield.com/ is al de hele zaterdag offline;) terwijl http://www.proteusx.com wel gewoon online is, indigofield.com was een van de downloadlinks naar gelinkt, misschien dan toch vandaag nog Proteus 4???;)

 • Profielfoto
  chonazz

  Op de site staat dat hij morge uitkomt!
  Ben echt ontzettend benieuwd!

 • Profielfoto
  kitano

  Hij is ondertussen te downloaden!:D

 • Profielfoto
  rebbekaatje

  hallo allemaal,
  ik heb ook de proteus en vind hem geweldig.
  alleen als ik “show typing in contact list”
  aanvink doet hij het niet,wie weet hoe dat zit?? ???