Pro applicaties krijgen upgrade

7 reacties

Op de NAB beurs in Las Vegas heeft Apple haar belofte om met audiovisuele goedjes te komen meer dan waar gemaakt (tenzij je een VideoPod verwacht had). De Pro applicaties hebben een update gekregen, er is een nieuwe applicatie bijgekomen en tot slot is er ook nog een nieuwe applicatie aangekondigd.

Shake 3.5
Shake is de Pro applicatie waarmee visuele effecten worden gemaakt in films zoals bijvoorbeeld The Lord of the Rings. In deze nieuwe versie wordt High Resolution HD ondersteund, maar ook de mogelijkheid om taken te verdelen over een netwerk. Daarnaast zijn er nieuwe effecten toegevoegd.
Shake 3.5 is per direct verkrijgbaar en kost $2999, de upgrade kost $799.

DVD Studio Pro 3
DVD Studio Pro 3 heeft een nieuwe grafische interface gekregen en bevat nu Compressor 1.2 waardoor ook hier het HD formaat wordt ondersteund. Vermeldenswaardig is overigens dat in deze upgrade DTS 5.1 is toegevoegd voor perfect surround geluid.
DVD Studio Pro 3 is in mei verkrijgbaar en kost $499. Een upgrade kost $199.

Final Cut Pro HD
Net zoals bovengenoemde programma’s ondersteunt ook Final Cut Pro HD het “high-quality native DVCPRO HD”. Zonder externe apparatuur kan er in de hoogste kwaliteit video ge├»mporteerd, bewerkt en geexporteerd worden. Daarnaast is het mogelijk om een HD voorvertoning weer te geven op een Apple Cinema HD Display. Voor de rest werkt Final Cut Pro HD natuurlijk naadloos samen met de andere Pro applicaties.
Final Cut Pro HD is per direct verkrijgbaar en kost $999. Een upgrade voor Final Cut Pro 4 gebruikers is direct gratis te downloaden en de upgrade voor Final Cut Pro 1, 2 en 3 kost $399.

Shake 3.5
DVD Studio Pro 3
Final Cut Pro HD

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  addyboy

  En er is nog XSan ge├»ntroduceerd….

 • Profielfoto
  ivanholanda

  WEL RAAR… hoe ze “ervaringen” laten zien…

  http://www.apple.com/dvdstudiopro/stories/

  Dit produkt ligt niet eens in de winkel… en daar heb je commentaren van mensen die het gebruikt al hebben…

  Apple…nasty liar! :p

 • Profielfoto
  stinky

  misschien hebben ze die mensen beta-versies laten testen. kan toch?
  blijft ook gewoon marketing-dingetje tuurlijk;)

 • Profielfoto
  GrandMaster

  Hoezo Raar er word in die interviews (Ervaringen ) niet 1 maal gerept over DVD studio Pro 3 maar over DVD Studio in het algemeen en das niet zo raar hoor. Ikzelf gebruik het ook naar aller tevredenheid en dat DTS nu ondersteund gaat worden ben ik er alleen maar nog blijer mee. Apple keep on the good works. :D

 • Profielfoto
  Outragemac

  1 ding is me niet helemaal duidelijk. Can Compressor nu HD alleen inlezen en als MPEG2 uitspugen, of als HD MPEG2?

 • Profielfoto
  justketchup

  Sterk werk!

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Was inderdaad niet zo duidelijk.