PhotoExpress – snel en efficiënt foto’s converteren

14 reacties

Iedereen met een digitale camera weet inmiddels hoe met iPhoto om te gaan. Tegenwoordig heeft bijna iedereen ADSL of Kabel internet. Dus sleep je zonder door te hebben een paar foto’s van volle kwaliteit naar een vriend van je in Spanje die even onschuldig zijn e-mail checkt op een telefoonlijn. Echter, dat mailtje is al gauw 6MB geworden, dat gaat dus ongeveer 15 á 20 minuten duren voordat hij die paar plaatjes binnen heeft.

PhotoExpress maakt het converteren van foto’s makkelijk voor iedereen, zelfs voor de mensen die Photoshop gebruiken. Want PhotoExpress is ideaal voor het bewerken van meerdere plaatjes tegelijk. Zo kun je met gemak 20 plaatjes verkleinen, comprimeren en direct mailen naar je vrienden.

PhotoExpress is uitgebracht door Pathos gevestigd in Rotterdam. PhotoExpress is gratis te downloaden. Ben je tevreden, koop het dan voor de prijs van twee biertjes. Pathos heeft tevens freePhotoConverter gemaakt. De naam zegt het al, dat is een simpele versie van PhotoExpress, maar dan gratis.

PhotoExpress

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  153957

  leuk…. maar niet nodig, kan ook met preview gedaan worden en andere apps zoals Graphic converter.. en als je dat eenmaal kent, gaat dat snel zat..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik zou die programma’s eerst maar even bekijken als ik jou was.

  Graphic Converter is een stuk duurder en met preview gaat het ook niet bepaald vanzelf of in batch.

 • Profielfoto
  Amsterdam

  freePhotoConverter en PhotoExpress rulen. Petje af.

 • Profielfoto
  Kees Wibra

  Als ik nou ook een watermerk zou kunnen toevoegen zou het perfect zijn…

 • Profielfoto
  Johnyw

  Iphoto doet dat toch ook allemaal, maar dan per photo, zoals het hoort.
  20 photo’s ineens bewerken met sharpen en contrast en zo ??? Dit moet induvidueel .

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Zojuist is er een kleine update voor PhotoExpress uitgebracht. Inclusief nieuwe feature.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @tridee: Als jij alleen individueel nodig hebt blijf je inderdaad gewoon bij Photoshop. Maar er zijn bijvoorbeeld veel mensen die dagelijks vele foto’s maken en snel op hun website willen plaatsen. Dit kan makkelijk en snel met PhotoExpress. Uiteraard, het is ook mogelijk met Photoshop door actions, etc. te maken. Dat is ten eerste ingewikkelder, zeker niet even efficiënt (en snel), plus een piep klein stukje duurder.

 • Profielfoto
  Syndic

  Je wilt niet weten hoe vaak ik per dag Freephotoconverter gebruik. Echt een top programmaatje :) Helemaal als je veel met web bezig bent… Binnenkort toch maar ’s langs Rotterdam met een paar pilsjes ;)

 • Profielfoto
  YoramIH

  Volgens mij kun je met iPhoto weldegelijk meerdere foto’s tegelijk verkleinen. Als je mailt kun je aangeven hoeveel pixels alle (!) foto’s maximaal mogen zijn (inclusief geschatte grootte van alle bestanden samen, uiteraard exclusief codering door e-mailclient). Maar ook met gewoon exporteren kun je aangeven dat de foto’s die je selecteert (en dat kunnen er bij wijze van spreken een paar duizend zijn) aan bepaalde maten moeten voldoen. What’s new?

 • Profielfoto
  dre

  Programma blijft eruit knallen voordat het opgestart is OSX 10.3.3
  Het leek me wel een makkelijk tooltje.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Beste dre. De system hack Metalifizer gooit nog al eens roet in het eten. Probeer eens zonder. Stuur anders een een mailtje.

 • Profielfoto
  dre

  O.k. bedankt, dit lost het probleem op.
  Nu maar eens even uitproberen.

 • Profielfoto
  rollercoaster

  Ook bij mij knalt het programma er direct uit
  Heb geen Metalifizer:(

 • Profielfoto
  andre-nl

  link is dood ? kan prg helaas niet downloaden