Pepsi promotie teleurstellend

21 reacties

De Pepsi iTunes Music Giveaway actie blijkt een grote flop. Bij deze samenwerking tussen Pepsi en Apple konden in principe 100 miljoen songs bemachtigd worden die onder de dop van even zoveel Pepsi colaflessen zaten. Met veel bombarie werd de actie middels een commercial tijdens de Super Bowl aangekodigd. Naar nu blijkt, zijn er van deze 100 miljoen gratis songs slechts 5 miljoen daadwerkelijk verzilverd. De mislukking is voornamelijk te wijten aan het op grote schaal uitblijven van de flessen in de Amerikaanse winkels.

Apple viert het eenjarig bestaan van de iTMS door deze week iedere dag een gratis song aan te bieden. Vandaag was dat My Hero van de Foo Fighters. Na deze week wordt er wekelijks één song weggegeven. De slimme mensen onder ons weten deze gratis songs zonder moeite te downloaden.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  eiko

  bedoel je met de slimme mensen onder ons, de mensen in europa (macosx.nl leden), of bedoel je de mensel uit het land waar je als snel slimmer bent als de president

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik heb zelf al een iTMS account en kan de gratis songs dus gewoon downloaden. Ik weet niet of dit ook zo makkelijk gaat als je geen account hebt. Met de slimme mensen bedoel ik hen die op listige wijze een account weten aan te maken zonder creditcard gegevens te hoeven opgeven. Zie de reactie in het artikel onder dit artikel.

 • Profielfoto
  davedive

  lucasraggers : ik zie nergens een reactie die een listige oplossing aanbiedt ??

  zonder account lukt het inderdaad niet !

  davedive

 • Profielfoto
  pako

  dan ben ik waarschijnlijk niet zo slim.

  Aangezien ITunes wel zo slim is om je eerst eenaccount aan te laten maken inclusief creditcardgegevens EN statecode (Amerikaanse state) wordt het volgens mij lastig.

 • Profielfoto
  arneblk

  Creditcard gegevens zijn niet noodzakelijk.
  En een US adres is zó gevonden.

  Bij mij werkt het gewoon…

 • Profielfoto
  Goes

  Bij mij houdt iTunes ermee op als ik een account probeer aan te maken…

 • Profielfoto
  Danny Van Camp

  Hier werkt het ook niet , nogthans met correct USA-based adres . Krijg enkel een error uit iTunes dat het momenteel niet gaat .

  En Lucus ipv ons een cryptische beschrijving te geven naar een reactie op het artikel onder dit artikel ( dit dus http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1446 ) waar dan weer niks te vinden is , zouden we liever de oplossing toch maar hier zien .

  Dank

 • Profielfoto
  Turbanus

  Heren/dames niet zelf gaan klooien in de accountsferen. Gewoon via mij een prepaid-card kopen en ik verzorg je acount! Duidelijker kan ik het niet schrijven. Ik vind het ook teleurstellend dat er (nog) geen ITMS in Europa is. Maar of hij nou komt of niet, je kunt via mij gewoon je downloads doen. [email protected]

 • Profielfoto
  Danny Van Camp

  ik moet geen Pre Paid kaart , ik wil gewoon die dagelijkse free song downloaden . Daar heb je echter wel een account voor nodig . Daarvoor heb ik een @mac.com adress/Apple account . maar ik kan niet verder nadat ik er een geconfirmeerd US based adress aan toevoeg .

  Ow eb blijkbaar bedoeld Lucas jou reactie op het voorgaande artikel dus , maar das dan niet voor slimme mensen maar eerder voor domme ( zoals ik ??? , of is er momenteel iets mis met de server bij Apple die deze accounts aanmaakt ??? )

 • Profielfoto
  Katmai

  Kan iemand gewoon zeggen hoe je dit nu doet?

  Ik heb een kredietkaart, en een geldig adres (van een vriend) in de US.

  Naam op de kaart is natuurlijk niet hetzelfde dan die van het adres. Wat doe ik nu?

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Wat zijn we weer lekker zuunig.
  geen account, wel gratis songs willen downloaden ??
  Ts…..

 • Profielfoto
  Goes

  Nee we willen wel een account ongelooflijke denker! Maar het lukt niet!

  Trouwens, die actie is helemaal geen flop volgens mij, het was helemaal niet de bedoeling om zoveel songs weg te geven, maar het was in principe mogelijk dat er uiteindelijk zoveel werden weggegeven.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Laat ik het helder stellen. Om de gratis song te kunenn downloaden heb je een account nodig. Buiten de US is dit in principe niet mogelijk. Je kunt echter aan een account komen door bij Turbanus een gift certificate te kopen. Zo heb ik het gedaan. Maar zoals Arneblk zegt, is het dus ook gewoon mogelijk door alleen een Amerikaans adres in te voeren.

  @Goes
  Flop of geen flop, 5 miljoen is nog best veel natuurlijk. Maar ook bij Apple zelf zeggen ze dat het tegenviel. “We had hoped the redemptions would have been higher.” Op ThinkSecret is te lezen dat ze bij Apple gerekend hadden op 25 miljoen songs.

 • Profielfoto
  Barto

  Bij mij crasht iTunes na de eerste stap als ik een account probeer aan te maken.

 • Profielfoto
  martijnvandijk

  helemaal eens met Goes, niks flop deze actie. Het is erg gebruikelijk bij dit soort campagnes om ongeveer 1 a 2 % redemptie te zien, de 5% die Apple/Pepsi hebben gescoord is lang niet slecht.

 • Profielfoto
  benj1989

  pfffff wel stom dat het niet gaat

 • Profielfoto
  japser909

  Om maar even ECHT op de topic in te gaan… ; zou het niet kunnen zijn dat Pepsi gewoon geen lekker drankje is ? COLA is niet Pepsi :angry:
  Kijk als een ex appelaar founder naar Pepsi gaat en 10 jaar later gekoestert wordt door ome jobs… ja ach… dat was te verwachten dat het geen succes zou worden… ze hadden net zo goed op de Zeeman onderbroeken een hit kunnen plakken… ;)

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Pepsi is in Amerika heel erg populair hoor, japser909. Kan je absoluut niet vergelijken met Pepsi hier.

 • Profielfoto
  Olav Basoski

  maar wel smerig

 • Profielfoto
  Rik Alleman

  Ik heb net meegedaan met de Ben&Jerry Rock the Vote promotie en een gratis iTunes song opgestreken. Je moet alleen beloven dat je gaat stemmen in de aankomende amerikaanse verkiezingen :p

 • Profielfoto
  Turbanus

  Nu ook wekelijks een gratis song downloaden als je een account hebt!