Panic introduceert Stattoo

13 reacties

Een tijdje geleden kwam Adriaan op deze pagina al met de scoop van Unison, waarbij hij ook opmerkte dat Panic bezig was met de ontwikkeling van een andere (kleine) app, Stattoo. Dat programma heeft nu het levenslicht officieel gezien.

De naam, een samentrekking van Stats en Tattoo omschrijft de toepassing al enigszins. Stattoo voorziet je Mac op gewenste momenten van een plakplaatje met allerhande gegevens die (wellicht) interessant zijn om in één oogopslag te zien. Stattoo is onder andere voorzien van modules om de inkomende mail, afspraken in iCal, schijfruimte en batterijlading te tonen. Door een hotkeyaanslag verschijnen de geselecteerde modules zwevend boven de dock in beeld. Na enkele seconden faden ze weer langzaam weg. Transparantie, tekstkleur etc. zijn allemaal naar wens in te stellen.

Het is geen wereldschokkende killerapp, maar zoals wel vaker is het Panic gelukt om functionaliteit en eyecandy te verenigen in een sympatiek programmaatje, dat daarmee bijna onweerstaanbaar wordt. Helaas heb ik de ‘weer’-module nog niet aan de praat gekregen. Verder ben ik benieuwd of er nog modules volgen én of het moduleformaat openbaar wordt gemaakt: Dan zijn de mogelijkheden eindeloos, al komt Panic dan misschien wel in Konfabulators vaarwater.

Een try out kun je hier downloaden.
Zie hier een screenshot.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  ElectricCat

  Ziet er zeer fraai uit, ga ik zo es uitproberen.
  Ik hoop overigens ook op een update voor Audion, hopelijk blijven ze die verder ontwikkelen.

 • Profielfoto
  Pn

  beetje Konfabulator-achtig, op het eerste gezicht.

 • Profielfoto
  Castor

  Zeker – maar subtieler, imho.

 • Profielfoto
  hydro

  mooi en handig programma, ik zou het alleen wel fijn vinden als het in de menubalk zou staan, zodat het niet constant open hoeft te staan in mijn dock(deze is namelijk overvol)

 • Profielfoto
  Tristan

  Vind het appje wel mooi, stuk strakker dan Konfabulator. Ik mis alleen een aantal “capsules”. Zou graag capsule zien die het Unix top commando weergeeft en eentje voor bandbreedte gebruik etc. Ook zou ik graag zien dat de mail capsule zelf een pop3 & imap server kan benaderen ipv via Mail.app. Ben aan het stoeien met Thunderbird als mailer en heb hier dus weinig aan. Dit is natuurlijk nog maar een eerste versie, ben benieuwd hoe het zich gaat onwikkelen.

 • Profielfoto
  ridmaur

  ICAO code voor Schiphol weer is EHAM

 • Profielfoto
  June

  niet zo bijzonder appje.

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Is er ook zoiets voor je systeemtemperaturen en diagnostics ? Ik ben wel benieuwd wat mijn macje allemaal op technisch niveau uitvreet.

 • Profielfoto
  error

  ICAO code voor Rotterdam Zestienhoven is EHRD ;)

  zie: http://www.airport-technology.com/icao-codes

  Stattoo 1.0 is een leuk begin… maar er is nog wel wat werk aan de winkel voordat ik $12,95 stuur…

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Ik ga het uitproberen, dol op dit soort desktopversiersels. Enne Reinier, je schrijft lekker, het leest lekker weg. Complimenten.

 • Profielfoto
  153957

  ik vin het maar niks… weinig opties…

 • Profielfoto
  henkverhaar

  Soesterberg = EHSB

 • Profielfoto
  i-mac

  Ik vind You Control dan een stuk beter. Helaas is deze veel te duur.