Castor
Castor Nieuws 29 april 2004

Panic introduceert Stattoo

Een tijdje geleden kwam Adriaan op deze pagina al met de scoop van Unison, waarbij hij ook opmerkte dat Panic bezig was met de ontwikkeling van een andere (kleine) app, Stattoo. Dat programma heeft nu het levenslicht officieel gezien.

De naam, een samentrekking van Stats en Tattoo omschrijft de toepassing al enigszins. Stattoo voorziet je Mac op gewenste momenten van een plakplaatje met allerhande gegevens die (wellicht) interessant zijn om in één oogopslag te zien. Stattoo is onder andere voorzien van modules om de inkomende mail, afspraken in iCal, schijfruimte en batterijlading te tonen. Door een hotkeyaanslag verschijnen de geselecteerde modules zwevend boven de dock in beeld. Na enkele seconden faden ze weer langzaam weg. Transparantie, tekstkleur etc. zijn allemaal naar wens in te stellen.

Het is geen wereldschokkende killerapp, maar zoals wel vaker is het Panic gelukt om functionaliteit en eyecandy te verenigen in een sympatiek programmaatje, dat daarmee bijna onweerstaanbaar wordt. Helaas heb ik de ‘weer’-module nog niet aan de praat gekregen. Verder ben ik benieuwd of er nog modules volgen én of het moduleformaat openbaar wordt gemaakt: Dan zijn de mogelijkheden eindeloos, al komt Panic dan misschien wel in Konfabulators vaarwater.

Een try out kun je hier downloaden.
Zie hier een screenshot.

Reageer op artikel:
Panic introduceert Stattoo
Sluiten