macpro
macpro Nieuws 9 april 2004
Leestijd: 1 minuut

Nieuw leven voor oude Wacom tekentabletten

Met de komst van Mac OS X kwam het einde van ADB en seriële Wacom tekentabletten. Want Wacom weigerde om drivers uit te brengen voor OS X. De reden volgens Wacom: het vergt ontzettend veel moeite om zulke drivers te ontwikkelen en wij hebben met Apple ons uiterste best gedaan om dat voor de nieuwe generatie USB tabletten goed voor elkaar te krijgen.

Velen hebben vragen gesteld. De fora hebben vol gestaan. Maar telkens was het antwoord nee. Totdat… Scott Latheine zich eens kwaad maakte en aan de slag ging. Het resultaat is Tablet Magix 1.0 Beta 1 en sinds enkele dagen verkrijgbaar.

De software bestaat uit een deamon die in de achtergrond draait. Die deamon wordt geconfigureerd via een klein programma dat 4 tabbladen met instellingen bevat. Je kunt via de instellingen de communicatie tussen Mac en tekentablet regelen en aanpassen. Zijn alle instellingen ok, dan sluit je het programma af en wordt automatisch de deamon gestart. Vanaf dat moment kun je met de pen weer de muis bedienen, zoals je dat onder OS 9 ook altijd deed.

Een snelle test met een Ultrapad UD-1212R op een iMac G3 via een Keyspan USB adapter levert een goed resultaat op. De tablet wordt herkend en met de default instellingen onaangetast heb ik de deamon laten starten.

Tablet Magic 1.0 Beta 1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.