MacRetro voor alle Nostalgiefans!

10 reacties

Waar je vroeger al je kleine geld aan kwijt was kan nu gewoon gratis op de Mac. Dankzij een grote groep programmeurs die het voor elkaar krijgen voor vrijwel alle oude game-consoles een emulatie te bouwen.

Voor de Mac gebruiker die zijn hart wil ophalen aan nostalgische spellen is er nu www.macretro.tk, de site met vele historische informatie over oude (spel)computers en links naar alle emulatoren voor de Mac. Voor diegene die nog wel eens eindeloos wil spelen op zijn Commodore 64 of van zijn Mac een Space Invaders-machine wil maken. Dit alles in het Nederlands!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  He wat leuk!
  Maar link werkt niet :(

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Hier wel?

 • Profielfoto
  SvS

  Ah, server was daar blijkbaar effe down. Maar leuk! :D

 • Profielfoto
  Hanhart

  Hehe toffe site

 • Profielfoto

  best leuk. weer ff nostalgie ophalen:p

 • Profielfoto
  Kraid

  Ziet er goed uit.
  Hopen dat ie z’n links een beetje bijhoud.
  Dat wil nog wel eens verwateren op die romsites

 • Profielfoto
  Elger

  GAAF!:)
  heerlijk die ouwe zooi… leuk om allemaal te lezen.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik zoek al heel lang een schiet spel uit ongeveer 1980 ergens het kwam uit ongeveer gelijk met Phoenix, maar ik weet de naam dus niet meer, op deze site kun je eigelijk alleen maar zoeken als je de naam weet van het spel, is er ook een site waar je gewoon screenshots van het spel tijdens het spelen kunt zien????
  Ik weet nog wel dat als je een level omhoog ging in het spel je steeds een planeet uit ons zonnestelsel voorbij zag komen, dus als iemand de titel weet dan hoor ik het ook graag;-)

 • Profielfoto
  Castor

  Ik denk dat het Gyruss is? Het is er (iig) als MAME en als C64 versie.

  http://www.klov.com/G/Gyruss.html

 • Profielfoto
  Romanista

  Iedereen ook hier bedankt voor de reacties.. Heb nu al bijna 1800 bezoekers gehad..Wat er toe gaat leiden dat ik een engelse vertaling ga maken (naast de nederlandse) en een apple ii pagina ga opzetten. Weet er iemand hier veel van de historie/cultuur van de apple ii (tributesites, tijdschriften, scene e.d. die daar een kort stukje voor wil schrijven?
  @kraid: ‘ie’ zal proberen de site up to date te houden
  @djdata http://www.c64games.com/introduc.html doet dat wel een beetje, maar je bent geloof ik al geholpen.. voor dit soort vragen is er natuurlijk nu ook het forum van macretro.tk

  gr
  rick