MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

3 reacties

In het nieuws
Deze week was het weer spannend in Apple-land. Eindelijk kwamen er wat uitspraken van Apple over een eventuele PowerBook G5. Die blijken dus voorlopig niet te komen, wat volgens sommigen logisch is en volgens anderen een zware teleurstelling.

Daarnaast kwam Apple met Motion, een zeer compleet professioneel animatieprogramma. De andere applicaties in de pro reeks, Shake, DVD Studio Pro en Final Cut pro kregen een update.

Na een plotselinge roddel werden er opeens nieuwe PowerBooks en nieuwe iBooks uitgebracht. Helaas waren de verschillen met de vorige laptops niet zo heel erg groot en was het allemaal wat minder spectaculair dan de lancering van André Kuipers.

Een andere André, namelijk van Duin, werd gespot terwijl hij een kijkje kwam nemen in de nieuwe Apple winkel MacHouse Amsterdam. De heer van Duin is al jaren een Mac gebruiker en we waren allemaal blij dat hij niet inmiddels de andere kant op is geswitched. Hij kan trouwens meteen een treinkaartje naar de andere kant van het land kopen want ook in Enschede en Leeuwarden schieten de Apple winkels als paddestoelen uit de grond.

In het forum
Ook op MacOSX.nl was het weer een drukte van belang, en de Apple Lounge stond bol van de verwarde mensen. Een oud onderwerp over tattoos kwam weer tot leven en er werd nog heftig nagebabbeld over de MacOSX.nl Liquid meeting.

In de overige forums nog steeds geharrewar over MSN 4.0 en een aardige discussie over het bestaansrecht van AppleWorks. Het meest populaire onderwerp was toch wel CSS. Op de eerste pagina van Webontwikkeling gaat de helft van de berichten over deze intigrerende manier van website-opmaak.

Tot slot hebben we nog een leuk gat in de Mac OS X markt ontdekt: er is geen Klaverjas programma voor de Mac. Plots hadden wij er deze en deze discussies over, dus software ontwikkelaars: grijp die kans, er is hier geld te verdienen.

Reacties

3 reacties