DeX
DeX Nieuws 11 april 2004

MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

Allereerst iedereen namens MacOSX.nl een Vrolijk Pasen gewenst!
Wederom niet heel veel extreme gebeurtenissen op Macgebied, al hebben er toch wat noemenswaardige zaken plaatsgevonden.

Nieuws

Zo was SpyMac Google Gmail te snel af. SpyMac introduceerde deze week namelijk de eerste gratis 1 GB email-service. In tegenstelling tot Google’s service, zal die van SpyMac je mail niet scannen op sleutelwoorden zodat daar gerichte advertenties aan gekoppeld kunnen worden.

Ook was er deze week enige beroering in browserland. Thunderbird kreeg een nieuw uiterlijk, maar ook Camino was toe aan een nieuw velletje.

Verder bleek weer eens dat alle beveiliging gekraakt kan worden: PlayFair is een tooltje dat de DRM (Digital Rights Management)-restricties van AAC-bestanden opheft. Apple was hier uiteraard niet al te blij mee en heeft SourceForge.net verzocht de site te verwijderen. Inmiddels is de betreffende pagina offline.
Intego kwam deze week met een heuse viruswaarschuwing voor Mac OS X, maar Veel gebruikers achten deze actie een poging van Intego om in de publiciteit te komen; mede doordat de ernst van de situatie nog wel meevalt.

De Lounge

Oja, hier nog wat Paaseieren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week
Sluiten