iPod mini: precies groot genoeg

15 reacties

Bij de introductie van de iPod mini werd behalve over de prijs ook over de opslagcapaciteit gediscussieerd. Zou 4GB wel genoeg zijn voor de gebruikers van digitale muziek. Volgens het onderzoeksbureau Jupiter Research is het antwoord daarop volmondig ‘ja’. Zij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de behoeften van digitale muziek gebruikers.

Uit het onderzoek van Jupiter is gebleken dat het grootste deel van de ondervraagden over maximaal 1000 digitale songs beschikt. En laat dat nou precies de capaciteit van de iPod mini zijn.Daarbij komt dat meer dan 50% van de ondervraagden aangaf de afmetingen van een muziekspeler de belangrijkste eigenschap is. Uiteraard gaat het hier om de ‘gemiddelde’ consument.

  The online survey found that 90 percent of consumers have no more than 1,000 songs on their PCs. And 77 percent of the consumers Jupiter questioned said they’d be interested in purchasing a portable media player with a capacity of 1,000 songs. The 4GB hard drive included in Apple Computer’s iPod Mini, and in MP3 players from some Apple rivals, holds roughly that number of songs.

Cnet: 1,000-song pocket about the right size
BBC: Size is all for digital jukeboxes

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Flipstra

  Voor muziek zal 4 G idd genoeg zijn. Voordeel van de iPod is natuurlijk dat je ‘m ook als HD kan gebruiken. Wat dat betreft weegt het voordeel van klein en iets goedkoper niet op tegen het gebruiksgemak van de iPod.

 • Profielfoto
  Anoniem

  ik heb gewacht op de iPod mini, maar ben blij dat ik een iPod 10gb heb gekocht (de laatste van NL). Ik heb “maar” 650 nummers op mijn computer staan, welke in bewaar in een redelijke kwaliteit van 224kbps, mede omdat ik de muziek in goede kwaliteit wil hebben om via mijn stereo af te spelen. Als ik naar het aantal GB kijk dan overtreft deze reeds ruimschoots de 4,5 GB. Mijn idee is dus dat je een redelijk lage kwaliteit muziek op je HD moet hebben om 1000 nummers op een iPod mini te krijgen. Ook ben ik blij met de “overcapaciteit” van mijn iPod omdat ik hem vaak gebruik als draagbare HD.

  Misschien weet iemand in welke kwaliteit je MP3 moet opslaan om 1000 nummers in 4 GB te persen.

  p.s. Mijn library bestaat uit “normale” nummers, dus geen muziek tracks van 10 min. of meer!

 • Profielfoto
  Missundaztood

  Ik heb 985 nummers in 128 kbps AAC een kleine 3,47GB.

 • Profielfoto
  jeroenimo

  Hmmm…Ik zit al op een kleine 20 gig;) Dus voor mij geen mini als ik echt wil kiezen uit mijn favorieten. Het gaat snel als je veel ript op je ibookje.
  Ik ben dus ook wel blij met mijn 60 gb schijfje.
  De mini is misschien wel mooi voor de “beginners” en voor mensen die een “kleinere” muzieksmaak hebben. Ik ben zeker van mening dat het een hele grote hit gaat worden(als dat het al niet is)

 • Profielfoto
  Sad

  Het lijkt mij logisch dat Apple zo’n onderzoek ook zelf heeft gedaan of heeft laten doen.

 • Profielfoto
  Pasav

  Ja kan tdenk ik altijd wel een Selectie maken van je Collectie … Denk inderdaad dat de maat zwaar kan wegen … (bv bij sporten ..)

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Op zich zou 4 gb wel genoeg zijn, het is immers dik 3 a 4 dagen muziek non stop. Effectief doe je er misschien wel 2 weken over om alle nummers een keer geluisterd te hebben, en ik vind het geen probleem bepaalde nummers vaker te horen.

  Daarnaast, ik download en koop wekelijks nieuwe muziek, dus om de paar dagen druk je toch je mini in je dock om de nummers te verversen.
  Dus wat (mij) betreft is het capaciteitverhaal een beetje onzin, 4 gb is meeeeer dan genoeg.

  Neemt niet weg dat ik zelf een iPod zou kopen, en geen mini ;)

 • Profielfoto
  mailmen

  eens!
  of er nou 4 gb of 40 gb op kan, vol zit hij toch wel…..zo werkt dat tenminste bij mij. maar om nou te zeggen dat ik die 9000 nummers altijd bij me moet hebben, nee. 1000 zou ook prima zijn, maar ja,…..

 • Profielfoto
  fnk

  Ik heb een iewat uiteenlopende smaak dus heb graag van alles erop, en stel hoge eisen wat qualiteit betreft.
  En als ik alles wat ik aan CD’s heb omzet is zelfs 40 Gig te weinig.

 • Profielfoto
  Anoniem

  laat het gemakzucht zijn, het is namelijk relaxed om niet steeds muziek te hoeven selecteren voor je iPod, maar gewoon alles erop kan zetten. Liever lui dan moe in dit geval!

  Wat formaat betreft, de iPod mini is natuurlijk niet heel veel kleiner dan de 3e generatie iPod

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Als je je cd-collectie volledig hebt omgezet naar aac, dan wil je het graag op je iPod kunnen zetten. Zo verwend zijn we. Maar zoals Bob Ross al zegt, is 3 a 4 dagen non stop muziek meer dan genoeg.

 • Profielfoto
  collo

  Ik heb nu een aantal weken een iPod mini en ik gebruik het gewoon als playlist speler. Mijn MP3 collectie is rond de 35gb, dus zelfs de grootste en duurste iPod zou binnenkort waarschijnlijk niet groot genoeg voor me zijn.

  En freerksmit: Als je de mini gewend bent en je ziet weer een normale iPod dan merk je pas goed wat het verschil is. De normale iPod is dan echt een lomp geval.

 • Profielfoto
  Anoniem

  @collo: natuurlijk, je hebt volkomen gelijk, maar beide zijn natuurlijk relatief klein te noemen

 • Profielfoto
  franswilco

  Ik zou 1 GB zat vinden. En al helemaal als me dat weer 100 euro scheelt.:)

 • Profielfoto
  Uxmal

  Vraag me af of je een Ipod en Ipod mini naast elkaar via Itunes kunt gebruiken. Oftewel ik heb een 20 Giga Ipod, maar wil er een mini bij hebben voor ‘ on the road’. M’n grote Ipod gebruik ik dan voor opslag (memo’s, foto’s etc en heb er ook alle accesoires bij incl Itrip. En de mini gaat mee met sporten etc etc. Gewoon om wat ruiger mee om te gaan en wissel je gewoon je collectie van tijd tot tijd. kan dat? iemand daar ervaring mee? Hebberig hè.