JeePee
JeePee Nieuws 10 april 2004
Leestijd: 2 minuten

Eerste virus/trojan horse overdreven!

Het lijkt nogal mee te vallen met het ‘eerste OS X-virus’. AutomatiseringsGids meldde: ‘Mac OS X nu ook prooi virusmakers’ en had het over Mac OS X-gebruikers die ‘geteisterd’ werden.

AutomatiseringsGids baseerde zich daarbij op Wired, dat inmiddels een nieuw artikel heeft geschreven en haar eerdere artikel heeft gecorrigeerd…

(Kleine uitbreiding, zie onder)

Het artikel heet: ‘OS X Trojan Horse is a Nag’ en begint met:

Vervolgens sabelt het artikel Intego, het bedrijf dat het ‘virus’ als eerste meldde neer, door beveiligingsexperts aan te halen die beweren dat Intego de zaak heeft overdreven om haar eigen product te kunnen verkopen. Intego zou de indruk hebben gegeven dat het om een serieuze bedreiging gaat, maar dat is volgens de door Wired geraadpleegde experts zeker niet het geval. Volgens hen gaat hem om een onschadelijk ‘concept’ wat op een nieuwsgroep was gepost. Het is volgens hen niet iets wat ‘in het wild’ voorkomt en het is ook niet in staat om zich te verspreiden.
Het is mogelijk dat er in de toekomst iets dergelijks als virus of trojaans paard zal opduiken, maar op dit ogenblik is dat nog niet zo. Het is dus ook niet juist om op deze manier alarm te slaan, aldus de aangehaalde experts bij Wired.
Ook Symantec geeft in het artikel aan, dat het niet ‘in het wild’ is gesignaleerd, maar dat zoiets in de toekomst wel mogelijk is.

Het valt dus nogal mee en het is nu afwachten wat Apple er mee zal doen. Dat Intego niet alleen positieve, maar tevens negatieve reclame heeft gemaakt, lijkt zeker.

Update: Inmiddels heeft Symantec haar Virusencyclopedie uitgebreid met Mp3concept, lees en huiver……… ;o)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.