De Nieuwe Mac Winkel feestelijk geopend

13 reacties

Vandaag om 12:30 is DéNieuweMacWinkel in Amsterdam officieel geopend. Gevestigd aan de Weteringschans in een prachtig hoekpand is het een stap voorwaarts voor zowel de eigenaren als de klanten.

In een ruime, U-vormige winkel met een zeer lange balie kan je informatie krijgen en spelen met alle notebooks. Aan de buitenranden zijn diverse Macintosh configuraties opgesteld waar je vrij op mag “spelen”. Het personeel was druk bezig om iedereen te woord te staan en men nam rustig de tijd om van alles uit te leggen aan een man die “zo’n witte Mac” ook wel leuk vond. Hier en daar staan nog wat vitrines met klein spul opgesteld, en een groot rek met Crumpler tassen tot aan het plafond.


Helaas was er op de bovenverdieping een privé-feestje, en de hostess vertelde mij dat dat deel van de winkel de komende tijd ook niet geopend zal zijn. Dat is wel jammer want ik verheugde mij op 2 etages Apple genot. Maar niet getreurd want ze hebben een ruim assortiment en zijn zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer, wat erg prettig is.

Het was te zien dat er hard gewerkt was om er een mooi geheel van te maken en dat is prima gelukt. Wat mij betreft mogen ze aan de buitenkant wel wat duidelijker Apple logo’s ophangen zodat je beter kan zien wat voor bedrijf er eigenlijk in het pand zit.

Minpuntje van de middag was dat de iSight (die ik ging aanschaffen) uitverkocht was. Die heb ik dus bij de Bijenkorf moeten halen. Afgezien daarvan is DéNieuweMacWinkel een mooie start van de strijd om de Apple retail sector in Amsterdam die binnenkort gaat losbarsten. (Zie hier en hier.)

DéNieuweMacWinkel

Helaas geen foto’s want mijn camera deed het niet.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  himac

  whoehoe!! Snel naartoe gaan!! Ook zondag open toch??

  JIPPIE!!:P

 • Profielfoto
  japser909

  stom vebaast kijk ik nu naar die foto zonder rond raampje boven de deur :( is er soms een over ijverige sjopper in tha house ? en zoja is nog klote gedaan ook :angry: heel kwaad ben ik dus. wat in gods naam is hier aan de hand :p

 • Profielfoto
  Sad

  ja het raampje is weg gefotosjopt. dit is waarschijnlijk een oude foto van het pand van toen er nog een ander reclame bord boven de deur hing.

 • Profielfoto
  El_Oy

  Wat een werkdag was het zeg…..

  Ik vond het wel jammer dat ik weer geen tijd had om ff met wat mede MacOSX.NL’ers te netwerken :D

  Maar voor degene die er niet was (en dus ook geen Hein de Kort shirt hebben (bevallen ze trouwens een beetje? :p ));
  Er is tevens aangekondigt dat het oude winkelpand (van woustraat) een tweedehands macwinkel wordt en dat DéNieuweMacWinkel zich gaat uitbreiden naar Cappelle a/d IJssel, waar ongetwijfeld binnenkort meer over bekend wordt gemaakt. Ik ken daar ook de deatils niet over (behalve dat het in samenwerking zal zijn met een paar mac vrienden ??? )

  Anyways, ik hoop dat ik een ieder volgende keer wel even kan verwelkomen…….

  Mzzl,
  Eloy.

  (PS: Normaal gesproken probeer ik niets over DNMW te zeggen, maar ik heb gewoon een goede dag achter de rug :) )

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik kreeg onlangs een speciale 2clicks nieuwsbrief helemaal gewijd aan de opening van deze nieuwe winkel. Dat is toch wel verdacht. Ze zullen wel een of ander verbond gesloten hebben. (druppelstop?)

 • Profielfoto
  markclausing

  snel maar ’s langs maandag. ook leuk idee van die tweedehands winkel!

 • Profielfoto
  awesomemac

  Op Macned is te lezen dat IIClicks dus een DéNieuweMacWinkel wordt.

 • Profielfoto
  Johnyw

  Waar jullie toch van wakker liggen ???

 • Profielfoto
  druppelstop

  Erg he? Maar II-Clicks een een NieuweMacWinkel-jasje is wel spannend!

 • Profielfoto
  Double_UK

  Ik sprak even met het meisje dat de iPod demonstreerde. Op de vraag wanneer wij nu eindelijk eens de iTunesMusicStore in Europa (Nederland) krijgen zei ze: “Twee maanden”. En dan niet op de manier van “Ik zou het echt niet weten, ik denk een maand of twee of zo”. Maar meer zo geheimzinnig als in: “Ik heb het van een betrouwbare bron en zeg het nog niet tegen teveel mensen maar het is twee maanden.”

  Dus ik hou nog maar even m’n mond. :sealed:

  (JUNI! WHOOHOO!):p

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Hee, zie ik daar een potentiële vriendin?

 • Profielfoto
  Anoniem

  @ Adriaan: ze was wel onwijs leuk. Ze haalde me over om een 10gb IPod te kopen. Toevallig ook de laatste van heel Nederland!:)

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik zag dat ze zondag niet open waren toen ik er langs reed en dat de ruimte boven de deur idd voorzien is van een rond raam met een GROENE ??? apple sticker