Sad
Sad Nieuws 3 april 2004
Leestijd: 1 minuut

De Nieuwe Mac Winkel feestelijk geopend

Vandaag om 12:30 is DéNieuweMacWinkel in Amsterdam officieel geopend. Gevestigd aan de Weteringschans in een prachtig hoekpand is het een stap voorwaarts voor zowel de eigenaren als de klanten.

In een ruime, U-vormige winkel met een zeer lange balie kan je informatie krijgen en spelen met alle notebooks. Aan de buitenranden zijn diverse Macintosh configuraties opgesteld waar je vrij op mag “spelen”. Het personeel was druk bezig om iedereen te woord te staan en men nam rustig de tijd om van alles uit te leggen aan een man die “zo’n witte Mac” ook wel leuk vond. Hier en daar staan nog wat vitrines met klein spul opgesteld, en een groot rek met Crumpler tassen tot aan het plafond.


Helaas was er op de bovenverdieping een privé-feestje, en de hostess vertelde mij dat dat deel van de winkel de komende tijd ook niet geopend zal zijn. Dat is wel jammer want ik verheugde mij op 2 etages Apple genot. Maar niet getreurd want ze hebben een ruim assortiment en zijn zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer, wat erg prettig is.

Het was te zien dat er hard gewerkt was om er een mooi geheel van te maken en dat is prima gelukt. Wat mij betreft mogen ze aan de buitenkant wel wat duidelijker Apple logo’s ophangen zodat je beter kan zien wat voor bedrijf er eigenlijk in het pand zit.

Minpuntje van de middag was dat de iSight (die ik ging aanschaffen) uitverkocht was. Die heb ik dus bij de Bijenkorf moeten halen. Afgezien daarvan is DéNieuweMacWinkel een mooie start van de strijd om de Apple retail sector in Amsterdam die binnenkort gaat losbarsten. (Zie hier en hier.)

DéNieuweMacWinkel

Helaas geen foto’s want mijn camera deed het niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.